Helvete. Idag blev jag ”åksjuk” och illamående för första gången. Det är kanske kristallerna som spökar ändå? Tvingat mig att jobba 2,5 timme men stundtals kan jag inte fokusera blicken pga yrsel. När jag reste mig upp kändes det som jag hade ”sjöben”. Creepy.

Fick det även igår på pizzerian när jag skulle betala. Läskigt. Och när jag körde bil. Ännu mer läskigt. Det är som om fokus i blicken fejdar ut någon sekund. Som jag faller handlöst bakåt. Jag ser men allt blir liksom blurrigt. Svårt att förklara. Det går över på några få sekunder. Skärmar verkar trigga.

Nu ska jag inte jobba mer. Allt annat får vänta till måndag.

Kram 🐘

@TappadIgen Min äldsta dotter har besvär med kristallerna. Man kan liksom ”skaka” dem rätt, och sen är det ligga ner som gäller. Några dagar. Om det nu är kristallerna. Att bli ”åksjuk” när man går från datorn till köket var riktigt obehagligt. Jag kunde dock tvinga tillbaka illamåendet.

Min äldsta dotter tycker att jag ska ringa vårdcentralen. Vad ska de göra? Jag kan ju knappt beskriva symtomen.

Kram 🐘

Kristallsjuka kan man konstatera vid undersökning om jag inte är fel underrättad. Ta kontakt med vårdcentralen tycker jag. Dum dag att bli dålig på, men de kanske kan säga om det finns anledning för dig att besöka jourmottagning om de inte kan ta emot dig.

Kram!

@Andrahalvlek
Angående kristaller, det har jag haft. Det finns rörelser att göra (hittat på nätet) så att man börjar må bra igen.

Men så obehagligt då man som befinner sig i en karusell. Jag fick ta tag i väggarna emellanåt.
En läkare konstaterade kristaller genom att vrida på mitt huvud, från att jag tittade framåt och ett hastigt vrid mot vänster. Jag Kände ett kraftigt illamående och yrsel.
Hoppas dottern mår bättre snart. 💕

Jag tar det väldigt lugnt i tre dagar och går det inte över så ringer jag vårdcentralen på måndag. I eftermiddag tog jag en höneblund och sen skulle jag iväg och fika med några kollegor. Försov mig så jag fick hasta upp och iväg. Det kändes som jag var full när jag traskade iväg. Ni vet känslan när man har suttit och druckit en lång stund och sen reser sig och går iväg och det känns som man svajar framåt, att man knappt tar sig framåt. Precis så kändes det. Undrar om jag såg lika full ut som jag kände mig 😂

Det är lite ödets ironi att jag ska känna mig lika yr som om jag vore onykter när jag har varit nykter i 500 dagar. Nåväl, så länge jag inte mår illa och har huvudvärk är det hanterbart. Jag kan nog vänja mig vid det här också. När jag stickar och tittar på tv känns det okej - det får bli mitt huvudfokus ihop med höneblundar under helgen. Får se hur mycket midsommarfirande jag orkar med.

Kram 🐘

@Tröttiz Det där upplever jag inte alls, att det blir sämre när jag rör huvudet hastigt. Jag är inte yr när jag ligger ner och blundar heller. På mig kommer det i skov mest när jag fokuserat blicken ett tag, på datorskärm tex. Skumt.

Kram 🐘

@Charlie70 Orkar inte uppsöka vård i helgen. Jag vilar, vilar, vilar och hoppas att det går över. Annars söker jag vård på måndag. Det känns hanterbart, håller tummarna för att det inte blir värre.

Kram 🐘

Hm, ja vad är det där för yrsel tro? Vet att sjukgymnasterna på jobbet testar fram mellan två sorters yrsel, varav den ena är kristallerna. Eller så pratar din kropp VÄLDIGT tydligt med dig avseende stressen❣❣❣
Bra strategi ta det lugnt o avvakta. Men blir det värre skulle nog jag söka vård😍

@Andrahalvlek hoppas att du blir bättre nu när du får lediga dagar. Det är nog någon slags stressrelaterat. Du har ju haft så mycket omkring dig, jag förstår inte hur du orkar. Koppla av nu, och jag hoppas att du får en fin midsommar 💕🙏🏻🇸🇪
Kram 💕 sländan

Tack @Sattva för omtanken. Just kristaller har jag sett och upplevt på nära håll med äldsta dottern. Hon kan inte gå ur sängen, måste nästan ledas. Blir tydligt bättre när hon ligger på ena sidan. Jag märker inget speciellt när jag rör på huvudet. Däremot blev det rejält svajigt igår när jag hastade iväg. Jag tror det är min kropp som säger åt mig ”nu stänger du av datorn och gör något annat, och du gör det väldigt långsamt”. Jag väljer att tolka det så.

Det jag däremot inte tänker göra är att bli allvarligt rädd för yrseln och begränsa mig. Då kan det leda till panikångest och att jag isolerar mig. Det har jag också sett på nära håll med min mamma, som verkligen fick panik när hon upplevde yrsel. En gång fick jag ringa efter ambulans när hon inte kom ur sängen ens. De kollade henne och konstaterade att hon var fullt frisk. Panikångest.

Jag väljer att tro på dottern med kristallsjuka. Hon säger att det snurrar till lite nu och då för henne och att hon är så van vid det. Hennes upplevelse är att hur yr hon än känner sig så ramlar hon inte. Ett snedsteg hit och dit är hanterbart.

Kram 🐘

Tack @Sländan ❤️ Jag tror som du att det är min kropp som kommit på ett nytt symtom. ”Hmm, hur ska vi på bästa sätt få den här människan att stänga av datorn och inte hasta hit och dit? Ja, yrsel!” Spännande att min kropp efter alla dessa år med utmattningsdepression och många olika stress-symtom kan presentera ett helt nytt symtom för mig. Trodde jag hade betat mig igenom alla typ.

Kram 🐘

Vaknade kl 4 och tänkte på jobbet, somnade om. Vaknade kl 7 och tänkte på mina barn, somnade om. Vaknade kl 10 och mår helt okej. Yrseln gör nog entré först framåt kvällen, den verkar gilla att sova. Och att jag inte hastar hit och dit utan att jag tar mig sakta från punkt A till B.

Så det passar perfekt att gå i rullatortempo med mamma till finaste parken här i stan. Gå en runda och beundra blommorna, äta en god midsommarbuffé och sen promenera hem med mamma igen. Sen vila en stund, åka inom Maxi och köpa dricka, och sen hänga några timmar med ”släkten”. Det är ju barnens pappas släkt egentligen, men som ”ingift” sen 1989 känns den lika mycket som min släkt.

Trevlig midsommar på er allihop kära forumvänner! 🐸 🍓 🐸 🍓 🐸 🍓

Kram 🐘