Jag klarade dag 4 oxå, det känns bra. Suget slog till framåt kvällen men det var hanterbart. Kände oro o deppighet men går inte att jämföra med ångesten jag får när jag druckit. Har hakat upp mig på att man ska satsa på 3 månader nykter för att kunna utvärdera. Jag är glad för varje nykter dag men det känns futtigt när man tänker på 3 månader. Jag kämpar vidare med dag 5 nu o det är stort för mig. Det värsta för mig är tristessen jag tycker det är mysigt att dricka vin typ när jag tittar på serier osv, inte så kul dan efter förstås när jag får titta om sista avsnittet, som jag glömt. Nej nukämpar jag på.. Satsar i första hand på februari ut🙄

majken_r

@Runa Så bra kämpat! Tyckte just det första dagarna var tuffa..sen liksom ramlar de på. Och spara, banka in, alla bra upptäckter med liv utan alkohol. Ta fram när suget kommer. Jag tycker plötsligt det är skönt att inte dricka på helgen, trodde aldrig det skulle hända. Stor kram, du är grym!!💕

@Runa bra gjort att klara dag 4 också. Tre månader kändes som en hemskg lång tid för mog också i början så jag använde mig av mycket kortare mål för att klara det. I början var mitt mål en vecka, sedan tio dagar sefan två veckor osv. Nu efter två månader känns helt plötsligt inte tre månader så svårt längre.
Lycka till du kommer fixa detta.

@Runa
Vad du gör det bra! Visst var det mysigt med ett glas vin till serien man gillade, men ett glas blev lätt flera och några timmar senare var det i ärlighetens namn inte lika mysigt. Det är så lätt att tänka på det där första glaset som gjorde att man slappnade av istället för att tänka på hela situationen. Jag älskar att vakna nykter utan skam. Det är värt så mycket mer än känslan det första glaset gav mig.
Köp hem någon god dricka och annat att snaska på idag. Fredagar & lördagar är lite tuffare i början, men Du klarar det.
Tror på Dig! 💪

@Runa Bra gjort! När du klarat även helgen kommer du att känna dig så stolt över dig själv! Och det är sååå skönt att vakna nykter och slippa den hemska ångesten som alkohol och bakis ger. Det är lätt att tänka på hur tråkigt det är utan vinet vid tv:n, man glömmer bort konsekvenserna av det som sker på lång sikt, oror, ångest, skam och bakis. Att vända på tänkandet och se det positiva med att inte dricka, hur skönt det är utan den där ångesten och oron som alkoholen ger och att den kommer att lätta ju längre du är nykter. Varje morgon man vaknar nykter är guld värt!

Kämpa på, du gör det så bra,💪🌷💕

Hej@Runa. Jag har läst dina inlägg. Så bra att du har tagit tag i ditt missbruk. Jag känner igen mej i väldigt mycket. Så är det för oss, vi är mer lika än man tror. Man är inte ensam. Jag är också 60+ och har två söner plus barnbarn och make.
Du har en fin början med snart en vecka. Håll ut och ge inte efter så blir det lättare snart. När jag verkligen fick nog och slutade så var värsta krisen över när jag klarat en helg utan vin. Det blev på nåt sätt en vändning att jag lyckades låta bli att handla på fredan. Så ge inte upp! Jag har nu varit nykter i snart 10 år! Men allt börjar med en dag i taget för att komma hit och fortsätta! Du kan också och det blir lättare med tiden. Jag lovar, det är värt det. Lite trist ibland är det men det var fyllan och ångesten också.
Min man jobbade borta i veckorna och mina söner uppvuxna och utflyttade då mitt drickande tog fart. Att min man var borta underlättade förstås mitt drickande. Han har ingen aning om hur mycket jag drack under veckan. På helgen drack vi båda, det var liksom helt ok. Jag fattar inte att det gick att jobba! Och om ingen fattade nåt? Har inte hört nåt efteråt att man skulle ifrågasatt det. Jag var effektiv och pålitlig på mitt arbete. Funktionerande alkoholist. Jag gick till mitt arbete, en promenad i ur och skur på en halvtimme. För motionens skull hette den men i själva verket för att jag var rädd att fortfarande ha promille i blodet på morron. Vilket jag säkert hade. Om man dricker varje dag hinner det väl inte bort.
Jag hade ändå kunnat åka dit för rattfylla dagen efter, nån gång. Jag hade tur. Det värsta som jag inte kan förlåta mej för är att jag passat barnbarn och inte varit nykter. Jag förstår faktiskt inte att föräldrarna inte märkte det eller reagerade. Det är min största skam och ren tur där också att det aldrig hände nåt. Har nu ett sladdbarn och han har bara haft en nykter farmor. Det är den största vinsten, att alltid vara nykter och redo. Pålitlig och trygg.
Jag skriver det här för att du ska se att du inte är ensam, att det verkligen går att sluta och att man inte saknar det just alls. Vinsterna överväger. Men du måste se till att hålla ut ett tag innan det blir lättare. Jag vet att du också kan.

@santorini tack för ditt fina inlägg, jag känner mig verkligen motiverad att klara detta, jag jobbar denna helg så det kommer gå bra, hinner inte till bolaget om jag så ville, helt otroligt att du varit nykter så länge, jag är imponerad. Satte du nåt mål när du började din nyktra resa? Jag satte målet nykter februari, som ju sprack. Nu är målet februari ut! Inte så stort mål men jag kämpar på…

Alla mål är bra, huvudsaken är att inte ge upp. På det igen. När du klarat februari ut tror jag inte att du tycker det är en bra ide att börja dricka igen. En dag i taget passar många.
Jag har slutat flera gånger. En gång höll jag upp 1,5 år, en annan gång drygt ett år. Varje gång föll det på att jag ville tro att jag kunde hantera det. Att nu klarar jag att ”dricka normalt”. Men det går snabbare varje gång att dricka mer och ännu mer. Och varje gång blev det svårare att ta nya tag. Det hände flera saker som kunde slutat helt katastrofalt då jag slutade dricka den sista gången. Då insåg jag att jag kan aldrig dricka måttligt. För mej är glaset alltid halvtomt. Så jag drack för sista gången på söndagen, drack upp det som fanns. Även min mans öl fast öl inte var nåt jag normalt drack. Så jävla dumt! Ändå fanns en tanke på fredagen att jag kunde åka och handla en sista gång, innan maken kommer hem på lördag. Jag gjorde det inte och där kom den verkliga vändningen. Min skam över min sista blackout var så stor att jag inte kunde fortsätta dricka. Så efter det har för mej inte varit nåt tidsbestämt utan aldrig mer. Det har passat mej. Det var bara att lära mej leva med det och vinsterna var oerhörda de första åren. Nu går det av bara farten, precis som att jag självklart inte röker. Jag ser mej som en som inte tål alkohol, som en allergi. Är man allergisk mot nötter fortsätter man inte att försöka eller?
Önskar dej allt gott (utom alkohol:)

@Annja tack för uppmuntran! Smusslar med att skriva så att min man inte ska undra…. Inte klokt egentligen! Ska ta nya tag igen…
Känns som det kan vända nu när jag har blivit medlem här. Finns så mycket beslutsamhet i alla trådar jag läser.
Kram

Tack för att ni tänker på mig, det har inte gått så bra. Jag höll nästan 1 v o var så beslutsam. Så i måndags blev det bolaget. Jag var på mammografi för 2 v sen o i måndags ringde läkaren att dom måste komplettera med nya bilder o ultraljud o jag fick tid redan i tisdags. Blev så oroligt o kunde inte stå emot. Fick svar direkt av läkaren att det var godartat alltså inte cancer. Tack o lov. Sen blev det vin tisdag o onsdag o hällde ut det sista imorse. Jobbar nu o sen ledig 3 dagar. Hoppas jag kan stå emot. Men det är tristessen som gör att jag faller om o om igen.

@Runa
Vad skönt att du fick positivt svar direkt på mammografin. 💛
Jag har varit i precis samma situation och vet precis hur katastroftankarna går. Oerhört lätt att dricka på en sån känsla!
Ta nya tag nu när du slipper bekymra dig över det! Du kan. Jag tror på dig!
🤗

@Runa Skönt att det visade sig vara positivt besked efter andra testet. Ja, det svåra är att inte dricka på känslor som oro, ångest mm. Tyvärr är det känslor av tristess en tid i början, man är så van att dricka och döva känslor, fly bort. Det är egentligen rätt trist att vakna bakis med ångest också, men man är van och tycker det är värt det, så var det för mig.

Hoppas du kan stå emot och komma över den där tristessen som infinner sig i början av nykterheten🌷💕

Ja inte har det gått så bra, det blev 10 vita dagar i februari. Startar mars med en nykter dag. Mår inte så speciellt bra men det är bara att kämpa på. Sätter inga höga mål, satsar på flera vita dagar än februari.