Nu var det ett bra tag sedan jag var in här, men ville bara meddela att min nykterhet fungerar bra! Påsken förlöpte smidigt, trots att halva sällskapet drack alkohol. Själv drack jag enbart alkoholfritt. Det var onekligen en mental press att öppna kylskåpet för att ta ut något och se en massa burkar och flaskor kalla härliga starköl, men ändå välja alkoholfri för egen del.

Men nu har det gått drygt fem veckor sedan jag slutade och det rullar fortfarande enligt plan. Märker att jag börjat återgå till att äta sötsaker på samma sätt som tidigare, dvs ytterst lite - åt massor första veckorna! Men som någon klok kommenterade tidigare, så ersatte nog sötsuget i viss mån alkoholsuget inledningsvis.

Fortfarande kan jag bli sugen på en iskall öl när jag ska se på fotboll eller liknande, men eftersom jag nu lärt mig att det handlar mycket om vana, tar jag mig en kall alkoholfri öl och några salta pinnar, så går det suget över efter första ölen...

Under den här alkoholfria tiden har jag hunnit fundera mycket på min framtid och som det känns just nu, så har jag nog druckit färdigt för evigt. Vill passa på att tacka alla som bistått mig i mitt beslut med glada tillrop och kommentarer, bl.a. @Natalia @CatLady @vår2022 @Surkärring @Kennie @Vinägermamman @majsan_nu @Annja @Ingesmart och alla andra!

@MrWiseGuy Härligt att det flyter på så bra för dig och grattis till 5 veckor!🥳. Om du beslutar dig för att inte dricka för evigt så kommer du inte att ångra dig. Firar 6 månader idag och mitt beslut blir allt starkare för var dag som går. Ett liv som inte fördunklas av alkoholdimmor, ett liv som levs med äkta känslor, ett liv där man är närvarande och i delaktig. Ett liv med kickar men utan alkohol.

Ha det så gott!💕🌷