Hej!

Nu har vi testat från lite olika konton, och det verkar inte vara någon begränsad åtkomst till inläggen här utan alla ska kunna se dem. Vad gäller Zoom-träffarna i stort så var det något vi testade under pandemin, och även om ni som deltog i träffarna gjorde så att det blev givande och trevliga tillfällen (TACK för engagemanget!) så var intresset (eller åtminstone deltagandet) på det stora hela relativt svalt/lågt. Det kanske också kan förklara att det inte skrivs mer i den här tråden!

Det låga deltagandet kan såklart bero på många saker, en av dem kan vara att de som vill prata med någon istället ringer till vår telefonrådgivning Alkohollinjen. Eftersom vi har sett en ökad mängd samtal dit så har vi fokuserat resurserna mer åt det hållet. Men, märker vi att det finns en stor efterfrågan på den här typen av träffar så får vi självklart ta upp frågan igen!

Varma hälsningar,
Kristoffer
Alkoholhjälpen

För min del är det att jag gillar anonymiteten i forumet och vill därför inte ses på zoom. Av någon anledning skulle ett fysiskt möte vara mer lockande för mig, trots att man då verkligen exponeras.

@Kristoffer Tack för förklaringen.

Jag tyckte ju själv mycket om de zoom-träffar som var. Jag kunde inte vara med på alla eftersom de ibland krockade med mitt arbete. Jag fick känslan av att intresset ändå var något högre än vad deltagandet till slut vittnade om. T.ex. så ser man ju då och då någon som frågar om digitala möten och jag brukar hänvisa dem till den här tråden, men det är ju aldrig någon som skriver här.

Men jag har full förståelse att, med tanke på det svala intresset, resurserna riktas åt andra håll. @Rosette nämnde ju också en fysisk träff och det vet jag att många har pratat om i sina trådar och liknande, men ändå har det inte varit någon här som har nämnt något, förutom @Kennie nu då, vilket jag kan tycka är lite märkligt. Jag vet inte om det är det att intresset för det har svalnat eller om man helt enkelt inte ser den här tråden, även om den uppenbarligen är synlig för alla. Jag vet ju inte hur andra använder forumet, men går man alltid in i sin gren som "Det vidare livet" eller vad det nu kan vara så kanske man missar detta helt.

Vem skulle vara intresserad av ett fysiskt möte, förutom @Kennie och jag? Vi får åka tåg till Stockholm :)

Hej @Taga_Ny! Ja, det är inte uteslutet, även om vi just nu inte har några konkreta planer kring det. Fint att du visar intresse! Jag har förresten också svarat i din tråd angående onlinemöten hos AA, hoppas du hittar något som passar dig.