Hej. Jag vill höra om någon mer är i samma sits som jag. Jag har varit tillsammans med min sambo i 14 år. Min sambo är alkoholist (fast han erkänner det inte själv). Han dricker 1 flaska vin per dag (oftast). Varje helg häver han nog i sig minst 4 flaskor vin, 6 st öl och ett par glas ute. Han har flertal gånger stannat hemma från jobbet måndagar och tisdagar pga abstinens (vilket han inte erkänner, han kör med feber). Vi har bråkat så många gånger om hans drickande men han bara fortsätter. Jag hatar när han blir så där jävla fjantig och simmig i ögonen när han blir full. Och så ska han sitta och tjuta och prata om djupa saker. Och ljudet när han sörplar i sig vinet som om det vore hallonsaft, då hatar jag honom och vill klippa till honom. På juldagen sårade han mig rejält. Det är nämligen så att han skulle hämta mig hos mina föräldrar på juldagen, vi hade bestämt det sedan länge. Jag har brutit benet och är opererad och går med kryckor just nu. Han valde istället att sitta hemma och dricka och sket i att hämta mig. Så mina föräldrar fick köra hem mig!! De bor en bit ifrån. Åh det är så mycket han gjort och skämt ut mig. Han kom till och med till sjukhuset onykter nu när jag låg inlagd för benet. Hela vårt liv kretsar kring hans drickande och jag har insett att jag är sjukt medberoende. Det gör så ont i hjärtat och jag är så olycklig. Känns som jag kastar bort mitt liv. Jag mår skit. Känner att jag orkar inte med det här mer MEN varför har jag så svårt att lämna? Jag älskar ju honom också vilket jag över huvud taget inte fattar hur jag kan göra?? Snälla är det någon mer som har samma problem med att bryta upp? Visst går man hela tiden och hoppas att det ska bli bättre? Men det händer ju inte. Jag är slutkörd mentalt. Tror jag blir galen snart.

/Caroline

@Samsung50 ja vi bor ihop. Det blir nog han som får flytta. Trots att jag sagt att det är slut lever han på som att vi är ihop. Jag når inte fram. Jag fattar inte vad han håller på med. Jag har ju sagt att det är slut ändå håller han på och skickar gulliga sms och vill pussa på mig och är hur gullig som helst. Det är så jobbigt. Det är väl hans sätt och försöka få mig att stanna kvar men det vill jag inte. Får ångest när jag tänker på allt det praktiska. Det är inte så lätt där vi bor att hitta lägenhet. Vet inte hur länge jag behöver stå ut under samma tak som honom. Har fullständig panik. Som jag längtar till mitt besök hos min samtalskontakt på psykiatrin nästa vecka. Härligt att höra att du tagit steget att skaffa egen lägenhet. Jag känner samma rädsla som du för det nya okända. Så mycket rädsla att jag vaknar med kraftig hjärtklappning på nätterna.

@CarolineG
Jag gjorde den resan för ca ett år sedan att slänga mig ut i det okända.
Jag lämnade absolut allt, idag är jag oerhört glad att jag tog det steget.
Jag hade bestämt mig för att bli fri, till alla pris och bad om hjälp.
Jag skriver om det för att jag förstår ångesten över det okända och att jag vill inge hopp. Ni är värda glädje, att vara fria och att må bra. ❤️🙏

@CarolineG jag har också känt ångest men sen jag berättade för mina föräldrar och bad om hjälp känns det bättre. Fortfarande orolig för det okända men jag känner mig mer trygg i beslutet att lämna. De bekräftar att jag tar rätt beslut när jag berättade hur jag mår och det behövs eftersom jag fortfarande undrar ibland om jag överdriver allt. Det kommer vara jobbigt att dra igång en försäljning av lägenhet och flytt men när väl allting nytt landar sätrar jag att det kommer kännas bra och det blir möjligt för mig att endast tänka på och fokusera på mig och barnen. Jag känner också en skam mot kollegor och barnens föräldrar i området. Känns som att jag vill dölja denna separation. Jag känner mig misslyckad som lever i en dålig relation när alla andra verkar ha det så bra och fint i sin familj.
Alla hjärtans dag igår. Jag var hemma med barnen och deras pappa gick ut och åt (drack) själv. Kom hem kl 21 och tyckte jag inte tagit hand om barnen då de hade bråkat och ena barnen slog sig och grät.

@CarolineG
Grattis grattis grattis! Det är så underbart att läsa att du känner dig fri efter att du har gjort slut. Jag gläds för din skull. Det är starkt jobbat och riktigt bra utfört. Ta hand om dig på alla sätt. Du är viktigast, i ditt liv.

@Samsung50 du är absolut inte misslyckad för att du är i en dålig relation. Det är så vi gör vi som är drabbade att vi lägger skuld och skam på oss själva. Det är inte vårat fel att vi är i denna situation. Typiskt att han kommer hem och lägger skulden på dig genom att säga att du beter dig konstigt till barnen. Var han full/onykter när han kom hem? Massa kramar till dig och dina barn

@Samsung50 du är absolut inte misslyckad för att du är i en dålig relation. Det är så vi gör vi som är drabbade att vi lägger skuld och skam på oss själva. Det är inte vårat fel att vi är i denna situation. Typiskt att han kommer hem och lägger skulden på dig genom att säga att du beter dig konstigt till barnen. Var han full/onykter när han kom hem? Massa kramar till dig och dina barn

@CarolineG Han hade druckit så var onykter när han kom hem men inte stupfull. Känner också att jag har mycket ilska inom mig som jag tar ut på barnen. Den kvällen när han var ute själv och åt och jag var hemma med barnen så blev jag frustrerad på situationen och när det var läggdags och barnen inte lyssnade på mig utan började knuffas så att ena barnen gjorde illa sig så blev jag arg på dem fast egentligen är det ju inte dem jag är arg på. Jag tänker att när jag bor själv med barnen kommer jag inte behöva lägga tid och tankar på vad han gör utan endast på mig och barnen. Vad mycket tid och kraft det tar från en som man lägger på sin alkolist. Så mycket mer energi man måste få när man kan koppla bort denne från sitt liv. Jag pratade lite med honom igår. Han sa att jag varit så arg på sistone. Jag svarade att jag inte är arg men att hänga tagit ett beslut nu att det räcker och inte vill fortsätta detta längre. Tog upp alkoholproblem också men då vände han sig bort och började fibbla med telefonen, pratade om att han ska börja träna.

@Samsung50 klandra inte dig själv att du blev arg på barnen, de vet att du älskar dem oavsett. Jag har också haft frustration som tyvärr ibland har gått ut över min son. Han är vuxen nu 20 år och vi har pratat om allt och han förstår att jag gjorde det bästa för att skydda honom från allt❤. Vi har en väldigt fin relation min son och jag. Trots att jag nu separerat från min sambo tvingas jag bo med honom tills jag hittar lägenhet. Igår var han så packad så jag drog till mina föräldrar. Han ringde 14 gånger igår full som en kastrull och tjatade att han skulle ändra sig och sluta dricka så mycket och att han vägrar acceptera att det är slut. Och han sa att han vägrar flytta. Men jag är benhård och står fast vid mitt beslut. Så nu får jag och sonen ha nödboende hos mamma och pappa tills jag hittar lägenhet. De stöttar mig fullt ut och jag vet inte vad jag skulle göra utan dem och mina vänner som stöttar mig. Jag ska ringa min hyresvärd imorgon och fråga om hon har en nödlägenhet åt mig. Jag har en jättebra hyresvärd. Jag är så glad att du också tagit beslutet att lämna. Massa kramar till dig ❤❤

@CarolineG så stark du är som står fast vid ditt beslut. Skönt att du har möjlighet att bo hos dina föräldrar. Måste vara underbart för dig och din son att kunna få lite lugn och bli ompysslade till skillnad för hur läget är hemma hos sambon. Hoppas det kan lösa sig snabbt med nytt boende.
Här hemma längtar jag bara att helgen ska ta slut. Sambon har suttit hemma i soffan hela helgen. Jag har fått fixa mat till barnen och deras aktiviteter. Hur hamnade man i denna tragiska situation, avskyr mitt liv just nu. Vill bara få vara själv med barnen. Avskyr mannen just nu, han och hans beteende äcklar mig.

@Samsung50 så hemskt att du ska behöva ha det så. Helgerna är ju då man gör saker tillsammans som familj. Jag är helt säker på att du klarar av att ta steget. Jag är hemma igen efter några dagar hos mamma och pappa. Det är ohållbart i längden. Så nu är jag hemma hos fanskapet igen. Bara längtar tills man flyttar isär. Så nu går jag här hemma i en annan slags misär. Och som han smörar och bönar och ber. Usch alltså. Hur länge ska man behöva stå ut i allt detta. Han tar tyvärr inte in att det är slut. Han går omkring här hemma som att han tror att jag ska ge vika. Har sagt att vi ska flytta isär men han säger att nej det ska vi inte. Är så mentalt trött🥺😢😒.

@CarolineG det måste vara fruktansvärt tufft ❤️ man blir dränerad, har varit där själv.
Hoppas du kan vara hos någon annan under tiden så du får bygga upp dig.
Det är mycket nog man går igenom själv vid en sån separation.
Starkt av dig.
Ljus och styrka ❤️🌸

Tänk att jag förhoppningsvis snart kommer flytta ifrån ångest och fylla. Jag känner mig så fri på något sätt. Det tog mig 14 år att ta steget. Nu ska jag ta hand om mig och min son och jag ska göra saker som får mig att må bra

Åh vilka goda nyheter. Hoppas ni gillar lägenhet och får möjlighet att flytta dit.
Har mannen dragit ner på drickandet eller är han onykter när han bönar och ber?