Hej.
Jag har levt tillsammans med en man med alkoholberoende.
Som rubriken säger har jag behov av att skriva i min väg framåt ...
Samtidigt jag har tillförsikt om min framtid och har det i mångt och mycket rätt bra nu, är det vissa saker gällande alkohol och faktorer kring den jag har svårt att komma vidare med och hantera. Det fyller tankarna.
Därför denna nya tråd.
(Om det är ok för Admin förstås?).

Trevlig helg alla.
🌹 🌹
Kram.

Hej.

I kväll var jag på middag hos några vänner. Riktigt trevligt - och lugnt med skratt och samtal mellan himmel och jord :-) Men ...
Emellanåt hoppar jag ännu till, samt kastas tillbaka i tiden av olika skäl, t ex ljudet av alla burkar öl som öppnats ... Hoppade till gjorde jag i kväll, men inte pga öl. När ska allt till 100 % släppa liksom.

Hur mycket ett ljud på någon sekund kan leda till en inre reaktion egentligen. Det visade sig att sonen i huset öppnade en burk (vilken senare visade sig vara läsk), och jag reagerade på ljudet och hamnade i en "alert" - fas med ett hugg av magmol. Var som att jag blev mer "vaken".
Att ett såpass kort ljud kan leda fram till så olika känslor inombords och kroppssymtom. Jag blev lättad då jag insåg läsken, men det tog ändå en stund att komma tillbaka till den harmoniska samt glada känslan jag hade tidigare.

Vid hemfärden tittade jag runt mig och konstaterade att våren alltmer börjar bli min favoritårstid, då allt börjar grönska. Ja, så här har jag det. Under några timmar kan känslolägen pendla. Samtidigt är jag övertygad om att de stunder som hugger tag i mig och känns jobbiga med tiden blir färre och färre.

Sköt om er.

Glorifiering ... "Kultur".
Ute, ute och ännu mera ute i härligt väder. 🙏 Inne är det en enda röra, vilket noteras - men det får vara nu. 😊
Vill bara vistas ute. Städar vid dåligt väder. 😄 Bra också för kropp och själ med uteliv!

I ett skede idag gick jag in på sociala medier, chattade lite med en vän jag inte pratat med på länge.
Får sedan syn på bilder som läggs upp av några andra med något glas alkohol och något flaschigt bredvid, några skålar m.m.. En person som berättar att semester är på antågande. Tjo och tjim.
För en sisådär 5 år sedan hade jag inte reagerat, men nu gör jag det. Reagerar på dessa inlägg om alkohol, glorifiering, för visst innebär ju semester och andra aktiviteter alkohol ... 🤯 Och samtidigt vet jag vilken skada detta gift gör för både de beroende och anhöriga.
Trasar sönder.
Och någonstans sitter det någon som garanterat håvar in storkovan på andras elände. Allt samtidigt som alkohol ses som det "normala" i vårt samhälle.
Tror att paus från sociala medier vore klokt att göra. 🧐
Har själv behövt förklara mig varför jag inte dricker vissa tillfällen, det "normala" vore väl att inte dricka? Ledsamt att alkohol har den plats den har i vårt samhälle.
🌺

Ny dag och "Min" dag. 🌞
Jag snurrar på här på forumet och minns inte vem som nämnt den biten att "börja leva" ... Men så känns det idag på något sätt. Att upptäcka nytt liksom.
Att se fram emot vad dagen ger.
Kan planera dagen som jag vill och önskar denna lediga dag.
Ha en bra början på veckan.
🌺

@Tröttiz
Tack för påminnelsen 🙏
Jag vet att jag har skrivit det i min tråd, kanske har försvunnit för att jag dolt vissa inlägg pga att inte bli förigenkänd.
Ditt inlägg väckte i liv vad mitt mål var när jag lämnade och tack för att du påminde mig om det.
Så fint att följa dig och att du delar med dig av din fria resa.
Ha en härlig dag.

@Tröttiz Ja det är helt galet att en sådan farlig drog är en så självklar del av vårt samhälle, faktiskt satt i centrum vid väldigt många tillfällen. Men det är väl så att hade alkoholen "uppfunnits" nu, så hade den direkt blivit olaglig och fått leva ett mer undanskymt liv. Medberoendet har i alla fall fört en bra sak med sig för mig, alkhol är inte intressant längre. Om jag någon gång känner för ett glas vin t ex så är det inte ovanligt att jag häller ur hälften eller skjuter över det till mitt sällskap och det känns ju inte som nån större förlust. Jag har druckit alldeles för mycket på fester under min ungdom och även lite senare som ung vuxen. Tack och lov gav alkoholen mig sådan ångest att jag tog avstånd relativt tidigt ändå, annars kanske jag också varit slav under denna farliga drog. Ha en bra dag Tröttiz 🥰 Och alla andra 😆

Jag sköter mitt, och andra sitt ...
Hej.
Ovanstående mantra har jag kört idag.
Hörde nämligen att några köper alkohol åt honom. "Neejj!!", tänkte jag. Och jag kände att "något" började ticka igång.

Men, sedan kom jag motvilligt att tänka på att de sköter ju sitt, och jag mitt.
Jag kan inte fatta beslut för dem, det gör de själva. Jag har mina övertygelser och kör på det jag anser rätt och agerar enligt det. De har sina.
Som många gånger tidigare drar jag mig iväg ut, och drog iväg på promenad då det börjat tvinna i hjärnkontoret.
Har någon gång tänkt att det vore illa om jag skulle bryta ett ben för promenader har räddat mig många gånger. 🙏🌹

Ha en bra lördagskväll!
🌺

@Tröttiz
Kloka du, så bra du hanterar det hela.
Känner igen mig i det där att gå in för mycket i andras liv/val osv. Har börjat tänka som du, det blir så mycket skönare när det är omvänt också. Jag behöver inte tänka så mycket på andra då utan jag gör jag vill (så länge det inte skadar någon annan) det har ingen annan att göra med ❤️
Ha en bra lördagskväll du med.
Själv var jag iväg och köpte inpackning till håret som jag ska unna mig. 🥰

@Snödroppen
Tack du. 🌹

Oh - hårinpackning. Det tror jag att jag själv ska unna mig den närmaste tiden. Hemmaspa. 🤗 Tack för att du fick mig att tänka på det.

Ha det så härligt i ditt hemmaspa. 🙂Kanske du tar en genomkörare gällande fötterna nästa gång? 😉

En harmoni och tillförsikt inom mig.
Hej alla, just idag har det känts så.
Det är jag glad över. 🙏
Sedan kommer det dagar jag känner mig "jagad", fastän jag inte har något egentligen att fly ifrån. 🤔 Får ingen ro. Vet inte, kanske sådant är vanliga konsekvenser för att ha varit medberoende.

Sakta men säkert blir det väl bra. Att åtminstone komma genom denna berg- och dalbana av sinnesstämning och känna sig tillfreds med allt.

Kämpa på ni där ute. Kram.
💕

@Tröttiz Känner igen både det ena och det andra. Harmoni och lugn ena dagen och just den där känslan av att vara "jagad" den andra. En känsla av att något förväntas av mig. Eller att något/någon vill begränsa mig. Jag har upptäckt att jag inte klarar andras förväntningar alls nu. Inte helt lätt att jobba eftersom det där självklart ställs en massa krav. Så fort någon vill "styra" mig på minsta sätt så går jag till motangrepp eller får ångest. Kanske inte är så konstigt när någon och något annat haft kontroll över mitt liv så länge. Därför har jag så svårt för kontakt med min man, även när han är nykter. Han ställer egentligen inga krav alls, men jag tål knappt att han föreslår att vi ska träffas. Undrar om det någon gång kommer att bli annorlunda?

@Kevlarsjäl62
Ja, det där med att inte ha kontroll sätter sina spår.
Jag blir också stressad av förväntningar.
Det är ju jobbigt, men man måste ju ge det tid. Det vi anhöriga går igenom fixar ju sig inte i en handvändning precis.
🌺

@Tröttiz
Låter som du har en bra dag ❤️
Känner igen det så väl den känslan av att känna sig jagad plötsligt utan att det är något utifrån som gör det. Konstigt egentligen, å andra sidan kanske inte.
När jag minns tillbaka så var det så jag kände när suparperioderna satte igång. En fullständig panik och som om mattan rycktes under fötterna. Jag hoppas att det läker ut så småningom. 💐