I torsdags den1/6 ställde vi upp husvagnen för säsongen. I fredags den 2/6 grillade vi med husvagnskompisar och drack öl det blev 4 st och tyvärr så blev det lika på lördan fast utan grillning. Söndagen ägnade vi åt att må jä--igt dåligt och fundera vems fel det var. Vi kom fram till att det var bara vårat fel. Vi börjar om igen en dag i taget det är i alla fall inte så illa som innan. Vi begränsade det till två dagar och i dag måndag känns det bättre igen. Vi hade kunna valt att inte skriva det här men vem lurar man då ärlighet varar längst. Det är bara att bita i det sura äpplet och gå vidare.

@berlen Tråkigt att höra att säsongens första husvagnskvällar inte gick som ni önskat! Jag gissar att era husvagnskvällar har brukat se ut såhär och att ni föll in i ert gamla mönster. Det är lätt hänt. Har ni testat programmet här på sidan? Där får man hjälp med att hitta sina risksituationer och tänka ut en plan för hur man ska göra istället. Jag har hittat min risk att dricka en vardag efter en stressig arbetsdag. Min planering är att inte ha alkohol hemma, dricka en annan dryck som jag nu ser till att alltid ha hemma, äta lite, ta en dusch… ja ni fattar. Om jag gissar rätt är husvagnskvällar en av era risker, kanske särskilt med era husvagnskompisar? Så hur ska ni i så fall göra nästa gång? Vilken dryck ska ni ha med, vad ska ni säga till kompisarna, behöver ni någon annan aktivitet än att sitta och grilla… Det vet ni bäst själva! Ge inte upp nu utan försök lära er så mycket som möjligt av detta och titta framåt! Om man kört i diket så ligger man ju inte kvar där. Upp på vägen igen och fortsätt framåt. Ni har ju trots allt kommit en bit på väg!

@berlen Håller med Loppan. Det är svårt att bryta gamla dåliga vanor, men det går. Och ett bra sätt är att träna in nya och bra vanor. Med tiden blir det det nya normala sättet att vara. Så gör upp en plan flr nästa risktillfälle, lämna inget pt slumpen eller plötsliga infall.😌

Dag 3 igen det svåra är att tala om att man har problem fast det vet nog dom flesta om. Det gäller att erkänna för sig själv att man har problem. Vi lägger det här bakom oss och jobbar på en dag i taget. Vi har laddat med loka i dag det smakar också bra.

Dag 14 fortfarande lika varmt är i husvagnen och jagar skuggan om dagarna. Det är skönt att vara nykter i alla fall. Dricker loka och gör ingenting det är för varmt. Vi kämpar på en dag i taget.

Dag 18 ingen alkohol varmt som tusan. Nu kommer midsommar men vi skall umgås med barn och barnbarn så det blir ingen alkohol. Det känns bra vi kämpar på en dag i taget. Ha en trevlig och skön Midsommar.

@berlen Ni jobbar på så bra! Verkligen strongt av er💪. Ha en fin midsommar med barn och barnbarn, ni kommer att ha så mycket mer glädje av varandra som nyktra och även vara tillgängliga för varandra🌞❤️