Vägen framåt

Profile picture for user Tröttiz

Hej.
Jag har levt tillsammans med en man med alkoholberoende.
Som rubriken säger har jag behov av att skriva i min väg framåt ...
Samtidigt jag har tillförsikt om min framtid och har det i mångt och mycket rätt bra nu, är det vissa saker gällande alkohol och faktorer kring den jag har svårt att komma vidare med och hantera. Det fyller tankarna.
Därför denna nya tråd.
(Om det är ok för Admin förstås?).

Trevlig helg alla.
🌹 🌹
Kram.

Profile picture for user Tröttiz

Hej.

I kväll var jag på middag hos några vänner. Riktigt trevligt - och lugnt med skratt och samtal mellan himmel och jord :-) Men ...
Emellanåt hoppar jag ännu till, samt kastas tillbaka i tiden av olika skäl, t ex ljudet av alla burkar öl som öppnats ... Hoppade till gjorde jag i kväll, men inte pga öl. När ska allt till 100 % släppa liksom.

Hur mycket ett ljud på någon sekund kan leda till en inre reaktion egentligen. Det visade sig att sonen i huset öppnade en burk (vilken senare visade sig vara läsk), och jag reagerade på ljudet och hamnade i en "alert" - fas med ett hugg av magmol. Var som att jag blev mer "vaken".
Att ett såpass kort ljud kan leda fram till så olika känslor inombords och kroppssymtom. Jag blev lättad då jag insåg läsken, men det tog ändå en stund att komma tillbaka till den harmoniska samt glada känslan jag hade tidigare.

Vid hemfärden tittade jag runt mig och konstaterade att våren alltmer börjar bli min favoritårstid, då allt börjar grönska. Ja, så här har jag det. Under några timmar kan känslolägen pendla. Samtidigt är jag övertygad om att de stunder som hugger tag i mig och känns jobbiga med tiden blir färre och färre.

Sköt om er.

Profile picture for user Tröttiz

Glorifiering ... "Kultur".
Ute, ute och ännu mera ute i härligt väder. 🙏 Inne är det en enda röra, vilket noteras - men det får vara nu. 😊
Vill bara vistas ute. Städar vid dåligt väder. 😄 Bra också för kropp och själ med uteliv!

I ett skede idag gick jag in på sociala medier, chattade lite med en vän jag inte pratat med på länge.
Får sedan syn på bilder som läggs upp av några andra med något glas alkohol och något flaschigt bredvid, några skålar m.m.. En person som berättar att semester är på antågande. Tjo och tjim.
För en sisådär 5 år sedan hade jag inte reagerat, men nu gör jag det. Reagerar på dessa inlägg om alkohol, glorifiering, för visst innebär ju semester och andra aktiviteter alkohol ... 🤯 Och samtidigt vet jag vilken skada detta gift gör för både de beroende och anhöriga.
Trasar sönder.
Och någonstans sitter det någon som garanterat håvar in storkovan på andras elände. Allt samtidigt som alkohol ses som det "normala" i vårt samhälle.
Tror att paus från sociala medier vore klokt att göra. 🧐
Har själv behövt förklara mig varför jag inte dricker vissa tillfällen, det "normala" vore väl att inte dricka? Ledsamt att alkohol har den plats den har i vårt samhälle.
🌺

Profile picture for user Tröttiz

Ny dag och "Min" dag. 🌞
Jag snurrar på här på forumet och minns inte vem som nämnt den biten att "börja leva" ... Men så känns det idag på något sätt. Att upptäcka nytt liksom.
Att se fram emot vad dagen ger.
Kan planera dagen som jag vill och önskar denna lediga dag.
Ha en bra början på veckan.
🌺

Profile picture for user Snödroppen

@Tröttiz
Tack för påminnelsen 🙏
Jag vet att jag har skrivit det i min tråd, kanske har försvunnit för att jag dolt vissa inlägg pga att inte bli förigenkänd.
Ditt inlägg väckte i liv vad mitt mål var när jag lämnade och tack för att du påminde mig om det.
Så fint att följa dig och att du delar med dig av din fria resa.
Ha en härlig dag.

Profile picture for user Kevlarsjäl62

@Tröttiz Ja det är helt galet att en sådan farlig drog är en så självklar del av vårt samhälle, faktiskt satt i centrum vid väldigt många tillfällen. Men det är väl så att hade alkoholen "uppfunnits" nu, så hade den direkt blivit olaglig och fått leva ett mer undanskymt liv. Medberoendet har i alla fall fört en bra sak med sig för mig, alkhol är inte intressant längre. Om jag någon gång känner för ett glas vin t ex så är det inte ovanligt att jag häller ur hälften eller skjuter över det till mitt sällskap och det känns ju inte som nån större förlust. Jag har druckit alldeles för mycket på fester under min ungdom och även lite senare som ung vuxen. Tack och lov gav alkoholen mig sådan ångest att jag tog avstånd relativt tidigt ändå, annars kanske jag också varit slav under denna farliga drog. Ha en bra dag Tröttiz 🥰 Och alla andra 😆

Profile picture for user Tröttiz

Jag sköter mitt, och andra sitt ...
Hej.
Ovanstående mantra har jag kört idag.
Hörde nämligen att några köper alkohol åt honom. "Neejj!!", tänkte jag. Och jag kände att "något" började ticka igång.

Men, sedan kom jag motvilligt att tänka på att de sköter ju sitt, och jag mitt.
Jag kan inte fatta beslut för dem, det gör de själva. Jag har mina övertygelser och kör på det jag anser rätt och agerar enligt det. De har sina.
Som många gånger tidigare drar jag mig iväg ut, och drog iväg på promenad då det börjat tvinna i hjärnkontoret.
Har någon gång tänkt att det vore illa om jag skulle bryta ett ben för promenader har räddat mig många gånger. 🙏🌹

Ha en bra lördagskväll!
🌺

Profile picture for user Snödroppen

@Tröttiz
Kloka du, så bra du hanterar det hela.
Känner igen mig i det där att gå in för mycket i andras liv/val osv. Har börjat tänka som du, det blir så mycket skönare när det är omvänt också. Jag behöver inte tänka så mycket på andra då utan jag gör jag vill (så länge det inte skadar någon annan) det har ingen annan att göra med ❤️
Ha en bra lördagskväll du med.
Själv var jag iväg och köpte inpackning till håret som jag ska unna mig. 🥰

Profile picture for user Tröttiz

@Snödroppen
Tack du. 🌹

Oh - hårinpackning. Det tror jag att jag själv ska unna mig den närmaste tiden. Hemmaspa. 🤗 Tack för att du fick mig att tänka på det.

Ha det så härligt i ditt hemmaspa. 🙂Kanske du tar en genomkörare gällande fötterna nästa gång? 😉

Profile picture for user Tröttiz

En harmoni och tillförsikt inom mig.
Hej alla, just idag har det känts så.
Det är jag glad över. 🙏
Sedan kommer det dagar jag känner mig "jagad", fastän jag inte har något egentligen att fly ifrån. 🤔 Får ingen ro. Vet inte, kanske sådant är vanliga konsekvenser för att ha varit medberoende.

Sakta men säkert blir det väl bra. Att åtminstone komma genom denna berg- och dalbana av sinnesstämning och känna sig tillfreds med allt.

Kämpa på ni där ute. Kram.
💕

Profile picture for user Kevlarsjäl62

@Tröttiz Känner igen både det ena och det andra. Harmoni och lugn ena dagen och just den där känslan av att vara "jagad" den andra. En känsla av att något förväntas av mig. Eller att något/någon vill begränsa mig. Jag har upptäckt att jag inte klarar andras förväntningar alls nu. Inte helt lätt att jobba eftersom det där självklart ställs en massa krav. Så fort någon vill "styra" mig på minsta sätt så går jag till motangrepp eller får ångest. Kanske inte är så konstigt när någon och något annat haft kontroll över mitt liv så länge. Därför har jag så svårt för kontakt med min man, även när han är nykter. Han ställer egentligen inga krav alls, men jag tål knappt att han föreslår att vi ska träffas. Undrar om det någon gång kommer att bli annorlunda?

Profile picture for user Tröttiz

@Kevlarsjäl62
Ja, det där med att inte ha kontroll sätter sina spår.
Jag blir också stressad av förväntningar.
Det är ju jobbigt, men man måste ju ge det tid. Det vi anhöriga går igenom fixar ju sig inte i en handvändning precis.
🌺

Profile picture for user Snödroppen

@Tröttiz
Låter som du har en bra dag ❤️
Känner igen det så väl den känslan av att känna sig jagad plötsligt utan att det är något utifrån som gör det. Konstigt egentligen, å andra sidan kanske inte.
När jag minns tillbaka så var det så jag kände när suparperioderna satte igång. En fullständig panik och som om mattan rycktes under fötterna. Jag hoppas att det läker ut så småningom. 💐

Profile picture for user Tröttiz

En bra första dag på veckan. 🙏
Idag någonslags lugn inombords, och så har jag träffat en person som står mig nära. Ingen "jagad" känsla idag eller känsla av "beredskapsläge", skönt.

Dagens fundering är om jag skulle börja skriva dagbok. Bra att skriva av sig tänker jag och att kunna gå tillbaka och kanske se eventuella mönster. T ex hur har dagarna sett ut kring en bra dag, eller som det emellanåt känns mindre dålig dag? ... hm, vore kanske något. 😊
Sådant som man kanske missat men ser i och med det skrivna. 🌹 Kanske en bra idé för även andra?

Sköt om er,
och lyssna "inåt". 🌹

Profile picture for user Tröttiz

Verkligen "upp och ner" - tillvaro.
Kom att tänka på det förflutna, ord och skedda saker, minnesbilder som kom tillbaka. Känns att allt hänt nyligen fastän det är länge sedan.
Sakta med säkert höjdes inre mol av frustration, sorg, ilska, maktlöshet. Försökte mota tillbaka allt med tankar som att "du kan inte förändra någon annan ... ", " .. du kan inte leva någon annans liv" , " ... du har dig själv, vårda det ömt" och sinnesrobönen ". Ett mantra av alla positiva tankar jag försöker med. Men just idag går det inte så bra med den inre balansen. Vet ju att det kommer bättre dagar. Något att vara lättad över.

Kämpa på där ute. KRAM !!

Profile picture for user Tröttiz

Bättre dag. 🙏 🌺
Har planerat hur organisera mina blomster, kul att planera.
Var så fint väder så att jag tog kvällsfika vid ett litet vattendrag i närheten. Bryggde kaffe, satte i termos, packade ner en bok och drog iväg. 🤗

En kompis frågade om jag skulle komma med till ett ställe där jag vet att det förekommer alkohol, ingen lust.
Tidigare har jag fått som dåligt samvete för att säga nej. Men varför egentligen? 🤔
Känns som att sådana tillfällen blir färre, alltså att umgås med människor på ställen där alkohol är så att säga en given del ... . Jag orkar inte med berusade människor och inte med själva miljön. Det är stopp.
Kram.
🌹

Profile picture for user Tröttiz

Glorifiering - "hör till" ... 😳
Något jag möttes av idag på jobbet var en förfrågan att ses med jobbet i helgen på picnic, med "plockmat" och bubbel.
För det "hör ju till med bubbel, det är ju sommar ..." ,"hitta ett bra ställe och njuta, yei!" , "alla gör ju så!" 🤯. Eh, nej.

Blev för en stund så illa till mods av denna glorifiering, då jag sett så trasiga sidor av alkoholen. Vill inte. Blir matt. 😔
Men - vad skulle de veta.
På detta forum finns en förståelse.
Tack! 🙏🌹🙏

Känns annars som denna dag blir bra trots en stunds tillbakagång.

Ha en bra dag. 🌞 🌹

Profile picture for user Tröttiz

Hej.
Är det inte det ena så är det något annat. 😳
Har funderat på beslut i några saker för att börja leva mitt eget. Bland annat byta jobb, köpa lantställe? ...

En del av mig undrar dock om jag kan fatta beslut om saker för att vårda mig själv, att köra på för mycket, för att jag kan och att det kan bli för snabba beslut. Att ha för bråttom framåt till ett annat "liv".
I stället för att låta det ta den tid det tar. Vad är "lagom"? Hm.

Emellanåt blir jag så trött på mig själv för att hjärnan går på högvarv gällande allt möjligt.
Har samtidigt idag känt ett inre lugn idag. Märkliga berg - och dalbanor i tankarna. 🤔

Ha en bra kväll,
och helg!
Kram 💜

Profile picture for user Snödroppen

@Tröttiz

Låter alldeles underbart med lantställe.
Ja, det är jättesvårt att veta ibland om man går för snabbt fram eller inte.
Det kanske är bra att ta reda på mer, hur mkt jobb är det med ett lantställe, vilken typ skulle du vilja ha osv osv. Tillslut så känner man om viljan växer eller om man inser att kanske inte.
Kramar

Profile picture for user Kevlarsjäl62

@Tröttiz Gissa om jag känner igen mig! Så många tankar som snurrar i mitt huvud. Som tur är så är jag en sådan som oftast tänker igenom och tittar noga på konsekvenser när det gäller stora beslut och åtaganden. I det lilla kan det vara tvärtom, men då blir ju inte konsekvenserna så stora. Jag kan bara skicka tillbaka den där oversizekostymen som såg så cool ut på den unga modellen när jag beställde den klockan 2 på natten 😆😜 Däremot har jag inte hämtat hem någon övergiven katt eller hund till min lilla etta, så där funkar konsekvenstänket.
Känner också igen berg- och dalbanan. Igår en fin dag nästan helt utan ångest. Idag vill jag knappt gå ur sängen och hela kroppen gör ont 😵 Vi får väl kämpa på och försöka ta reda på vad vi verkligen vill. Till slut.
Kramar

Profile picture for user Tröttiz

1 får, 1 får, 1 får ... 😵‍💫
Hej. 💜
Denna natt är det tydligen svårt få tag på sömnen. 🤯 Vet inte vad det är riktigt, tänker inte på något speciellt men får dessvärre ingen ro.
Eller fullt normalt att falla dit?
Men, hur länge ska det ta liksom tills det blir stabilt? Så mycket antingen eller, väldigt bra känsla, bra dagar eller kass ...
Förflutna som omedvetet spökar eller något annat i nuläget ogripbart.
Skönt att inte ha helgen bokad utan kan ta saker och ting som det kommer.
Sköt om er.
🌹🌹🌹

Profile picture for user Tröttiz

" ... Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan ... "

Haft sinnesrobönen i skallen idag. Igår var en dålig dag, bättre idag. 🙏
Vid närmare tanke har jag haft en bra dag med olika tankar, men inte känt mig "låg" som jag kan känna mig. Försökt tänka på bönen men så svårt det kan va.

Acceptans - och förändring. 🤔
Jag tänker att i acceptansen ingår maktlösheten, åtminstone för mig. Förändra det man kan, någon annan kan man inte förändra ...
Att vilja så mycket men inte att kunna påverka.

Varma tankar från mig.
Kämpa på alla. 🌹

Profile picture for user Tröttiz

@Snödroppen
Tack, desamma. 🤗

Sitter hemma i min hammock och läser bok mellan varven "livet är det som pågår medan vi sysslar med annat" av Lennart Hagerfors och pysslar om blommor så gott det går, och funderar tidvis på vad jag ska hitta på i sommar.

Känns rogivande och skönt sitta här för mig själv, en helt annan tillvaro jämfört med tidigare.
🤔🌞

Profile picture for user Tröttiz

Vånda gällande midsommar.
Ja, det känner jag. Som det ser ut nu, finns det goda utsikter till att bli en rätt lugn tillställning med tanke på inbjudna gäster hos en god vän. De brukar liksom sköta sig.
Inom mig finns ändå en vånda om det ändå kan dra iväg och bli rörigt då alkohol går ner hos människor. Man har ju liksom varit med tidigare där alkoholen inte kunnat hanteras , och det lett till totalt absurda situationer. I mitt medberoendehuvud blev det normalt.
Jag vet ju - jag har rätt nära hem och kan fara hem till den lugna vrån om det blir jobbigt, men ändå så finns det en molande känsla inombords. Att hur ska denna helg gå.
Håller tummar och tår att det blir en trevlig midsommar.
Kram.

Profile picture for user Tröttiz

Here we go again ...
Var på ett uteställe ikväll, följde med vid förfrågan. Tvekade först men följde med. Kände mig rätt "obekväm" och for därför hem rätt fort. Mycket drickande där för många.

Varför ger man sig in i något då jag från början nånstans inom mig vet att det inte blir bra? Emellanåt blir jag så trött på mig själv ... 🤯😔

Hoppas ni haft en fin midsommarafton. 🌞 🎵

Kram. 💕

Profile picture for user Snödroppen

@Tröttiz

Var inte hård mot dig själv. Du ville ge det en chans och hoppades att du skulle få en trevlig kväll eller hur?
Stor kram och var snäll mot dig själv, vi är inte mer än människor vi heller 🤗

Profile picture for user Tröttiz

@Snödroppen
Tack. Så är det ju. 🌹
Vet att jag säger det till andra, det där att inte vara så hård mot sig själv ... 🙄 Kanske man skulle tänka på det mera också för egen del ...
Önskar dig en fin midsommardag.
🌞

Profile picture for user Tröttiz

Letat nya möjligheter - nytt kapitel
Har blivit erbjuden ett intressant jobb inom annat område jag arbetat med tidigare. Väldigt glad över det. 🙏
Haft dagar som det känts som att bitarna börjar falla på plats. Att börja trivas med det som är och hitta ett varaktigt lugn och harmoni i livet. Börjar liksom bli dags. 😊
Skulle behöva hitta annat boende med tanke på pendling, men en sak i taget ...

Kämpa på där ute,
ta vara på er.
🌞🌺🌞

Profile picture for user Kevlarsjäl62

@Tröttiz Det låter ju jättebra! Jag har haft en dålig dag där allt känns meningslöst och då var det upplyftande att se ditt inlägg. Tänk att man kan glädjas åt någon annan som man inte ens vet vem det är 😏 Det är ju väldigt fint 🧡

Profile picture for user Tröttiz

Låg och trött ...

Är dagens melodi tydligen. Dagens positiva tanke är ju att jag har märkt att det går upp och ner, och att det kommer bättre dagar.

Byter ju jobb och ska fundera på byte av boende. Just nu känner jag mig som en sopa, vad jag har att komma med, både vad gäller jobb och förhållanden. Självkänsla och självförtroende nere i botten. Någonstans vet jag dock inuti att jag inte är någon sopa, men kan sjunka ner i något slags svart rum inom mig där jag har svårt att se positivt på framtiden.

Gällande förhållande önskar jag en sund tvåsamhet, en trygg famn, ja ni vet, glädjen att göra saker tillsammans ... Men, hur ska man kunna ge sig in i något då man inte är riktigt i fas så att säga med sina egna sinnen? Att bli helt trygg i sig själv innan man ger sig in i något nytt tänker jag.

Nu vill jag bara sova bort allting, är så djävulusiskt trött.

Kram på er,
och kämpa på.

Profile picture for user Tröttiz

Tillförsikt, framtid och acceptans ...
Hur har ni det i lördagskvällen? 🌞 Hoppas ni haft / har det bra. 🌹
Själv har jag haft trevlig kväll med goda vänner och tidigare idag häng med familjen. En bättre dag. Känt sådan harmoni och glädje. 🙏 Tacksamhet.

Undrar dock än huuur länge denna berg - och dalbana ska hålla på, och inser samtidigt att tids nog blir dåliga dagar allt glesare. Som tur är.
Att mycket bleknar, att man tar med sig det förflutna men att man får det bra.
Att det förflutna hänger med men inte ger obehag och oro. Att man kan hantera det. Känns lättat att ha kommit så långt i tanken. 🌺

Ofta, något jag använder mig ännu av är sinnesrobönen. Bland annat acceptansen, "ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra ... " Så är det ju. Man har "bara" sig själv, sina val. Andras val kan man inte förändra. Att kunna lära sig hantera maktlöshet, vilket jag tror många av oss kämpar med.

Sköt om er,
ta vara på er.
💜

Profile picture for user Kevlarsjäl62

@Tröttiz Tur att det är både toppar och dalar i berg- och dalbanan som vi båda sitter i 😜 Svackorna är inge vidare och genererar mycket ångest, men när jag är på en topp kan jag plötsligt andas och orkar hur mycket som helst! Tycker mig se att det är samma för dig. Underligt och energikrävande att åka med, men hoppa av är ju inte ett alternativ, eller hur 🥰

Profile picture for user Tröttiz

@Kevlarsjäl62
Ja, tur med både toppar och dalar. 😊
Och hoppa av kan man inte, och skönt det ändå går åt rätt håll. Tidigare kände jag att det inte blir bra och såg mycket i svart. 🙄
Så tacksam att det svänger nu, att känna att det emellanåt känns bra. 🙏
Kämpa på. 💪

Profile picture for user Tröttiz

Den 14 juli 2020, mitt första inlägg här. Tiden går fort. Men har inte alltid känts så.
Kollade upp det nyss, mitt första inlägg här på forumet. Några år sedan. 🤔
Tar tid att helna och må bra, men I'm on my way! Det finns ett ljus och en känsla att allt blir bra. 💪😊

Minns inte i vilket sammanhang det gjordes mitt första inlägg 2020, men det jag vet är att det varit utför en längre tid. Och jag minns känslan av att jag velat med honom ta upp drickande, att det kändes så svårt. Och hur det fick mig att må. Medberoendets sidor? Att inte förmå sig ta upp sina känslor utan bara anpassa sig till det kaos och destruktivitet som är?

Varma tankar till er som kämpar, både med beroende och till er anhöriga.

💜

Profile picture for user Tröttiz

En dejt på "vägen framåt" ...
Detta kände jag för inte så lång tid sen att var oöverkommligt. Att ens ha något med någon karl att göra överhuvudtaget liksom! Har varit så himla rädd och anti allt ... 😔
Men ska faktiskt på dejt nu i helgen.

Känns pirrigt nervöst, att ge sig ut på det, men samtidigt bra. 🙏 Känns bra i magen. Så får man ta det därifrån.
Tänk, att gå på en dejt känns som en milstolpe. Säger något om hur man haft det.

Önskar er en riktigt fin helg!
Sköt om er.
🌹

Profile picture for user Kevlarsjäl62

@Tröttiz Skulle helst vilja säja; Vad ska du med en gubbjävel till 😜 Men allvarligt talat så är det så klart ett fint bevis på att vägen verkligen går framåt och att du kommit så mycket längre än jag! Antagligen är du bra mycket yngre än jag också 😏 Heja dig! Du läker 🧡

Profile picture for user Tröttiz

@Kevlarsjäl62
Ja, vad ska jag med en sådan till har jag också tänkt - mååånga gånger. 😂
Rädd att ha någon in på livet, och vad som kan hända. Nå, men lite andra tankar nu som sagt ... Men observant till max!
Tack 💜, och ja, det känns verkligen som att jag läker, träffande ord!
Kram.
Kämpa på. 💪💕

Profile picture for user Tröttiz

Bra på ytan - något fel? 😳
Hej 😊.
Kanske märklig intro, men känner lite så. Var ju på dejt ikväll, ett tag sen kan jag lova! 😅 Kändes bra men blev att fundera. Vad olika tankar kan tära - ja ni vet alla säkert ...

Han verkar så klok på många sätt, värderingar t ex. 🤔😊 Och jag börjar direkt fundera hur länge det ska hålla i sig med mig om det blir något - fy på mig. Bland annat berättade han att han jourar i morgon och dricker därför max 1 öl, annars kunde vi ha delat på 1 flaska rött till köttet säger han. Och tanken direkt, försöker han få pluspoäng för han lite vet hur jag haft det och genom såna ord försöker "fiska" in mig? 🤔 Alltså, jag blir galen. Tänker jag inte på det ena så tänker jag på det andra. Eller det kanske är normalt efter en mycket destruktiv relation? Att man tänker sönder saker?

Emellanåt önskar jag piller mot allt virrvarr av tankar och känslor ...
Dock väldigt glad över att ha tagit detta steg med dejt. 😊

Hoppas ni haft en fin lördag kväll. Önskar er en fin söndag. 🌞
Ta hand om er, vad behöver du?
Kram.
🌹

Profile picture for user Kevlarsjäl62

@Tröttiz Så kul att dejten blev lyckad! Jag har tänkt på dig, men allt har varit kaos i min värld. Jag tror det är klokt att vara vaksam och försiktig, men jag förstår att det blir jobbigt med alla känslor och tankar. Kanske kan du ta det som det kommer lite grann, han har ju inte friat än 😜 Du kanske bara kan ha roligt och träffa olika människor som uppskattar dig och vars sällskap du uppskattar. Du behöver ju inte släppa någon nära inpå i första taget. Du är på gång att skaffa dig ett eget liv och det är du värd. Kram 🧡

Profile picture for user Tröttiz

@Kevlarsjäl62
Tack. 💕
Klokt nog att ta det som det kommer som du säger och att ha de människor omkring sig som man uppskattar.
Därtill att inte tänka så mycket. Utmaning, för det är något jag och många med mig gör till förbannelse är jag rädd.

Ha en fin kväll.
Kram. 🌹

Profile picture for user Tröttiz

Vägen framåt fortsätter. 😊
Känner ett mer lugn inombords, och tänker att det går åt rätt håll med fler och längre stunder med liknande känsla som denna. Men sådan process det har varit.

Samtidigt är jag medveten om att det ju kan komma dippar, men möjligen och helst hanterbara och korta sådana.
Men denna trötthet som sitter i, helt galet trött, men antar det blir bättre med den också. Säger nej till olika tillfällen för att jag inte orkar - med människor. Att lyssna inåt vad man behöver.

Funderar på att skaffa gymkort och börja springa. ☺️ Kommit fram till att motion gör mycket gott. 🙏

Kram, och ha en fin helg! 🌞🌺

Profile picture for user Tröttiz

@Snödroppen
Ja, verkligen. 🙂 Och med mig och många andra, låter hårt, men sanningen att jag i efterhand ångrar att jag anpassat mig till saker och inte lämnat tidigare.
Ser helt klart saker och ting annorlunda i efterhand, annat då man är inne i allt kaos ... Gäller att inte vara så hård mot sig själv, även det har varit en utmaning. Även där går det åt rätt håll. 🙏 Blir bra detta då det är klart. 😊

Profile picture for user Tröttiz

Hej.
Hur länge är man "anhörig" ?
För alltid då man en gång blivit det, t ex levt i destruktiv relation där det missbrukats? Eller har jag kommit ur det då jag upplever mer harmoniska dagar än jobbiga dagar? 🤔

Jag får dippar ja, men de blir allt glesare. Bör jag hålla liv i mig själv på forumet för att visa att saker och ting kan kännas och bli bättre.
🌺

Profile picture for user Tröttiz

Hej.
Fick syn på ett citat idag som "högg" tag i mig, och jag åkte tillbaka i tiden.
Innehåll i citatet många av oss kämpar med tror jag. 💕

"Do not let your empathy for others stop you from maintaining the bounderies that you set to protect yourself."
// Michell C. Clark

🌺 🌺 🌺

Profile picture for user Tröttiz

Hej.
Mitt senaste inlägg är den 17 augusti ...
Jag kämpar på. Konstaterar att jag kommit god bit framåt, har mindre oro i magen. 🙏 Men, än är jag slagen, så himmelens trött och matt ... 😵‍💫
Samtidigt tacksam med så långt jag kommit. Det inre kaoset med massa känslor har börjat släppa. Det finns en väg ut ... 😌 🙏
Kämpar på med jobb. Trivs bra. Det nya boendet får vänta.
Ni kan inte - vi kan inte åstadkomma någon att vårda sig själva om de inte själva vill. Och - den dag någon önskar hjälp är vi inte vårdare, den vården finns någon annanstans för denna person. En tanke jag har.
Sköt om er.
Ta vara på er.
🌺😵‍💫

Profile picture for user Tröttiz

Hej.
Jag funderar på vad jag kunnat göra annorlunda i min resa under min relation .... Vet inte. Kanske jag inte är välkommen här längre då jag kommit långt i min resa? Långt bort från missbrukskaos med en anhörig. Allt som hör till.
Hur länge är man anhörig? 🤔
Det jag kommit fram till då jag ser tillbaka :
- lugnt förklara att vi pratar en annan gång (i stället för att prata med en berusad person). Gagnar vare sig honom eller mig. Undrar hur många timmar jag spenderade med att prata med en onykter person som kanske inte ens mindes samtalet.
- sätta gränser, dessa önskar jag att jag ställt OCH hållit, både för honom och mig.

Profile picture for user Snödroppen

@Tröttiz
Jag hoppas vi är välkomna trots att vi inte är anhöriga nu. Jag tycker forumet är ett oerhört bra stöd där jag får hjälp och kanske till ochmed kan vara en hjälp.
Så jag hoppas du fortsätter skriva 🌸
Fint att du känner dig lugnare och mår bättre, hoppas du tar tid att vila upp dig.
Kram

Profile picture for user Nell

Hej @Tröttiz och alla andra här i tråden! Jag vill bara hoppa in och inflika att naturligtvis är ni välkomna här! Ni är med alla era erfarenheter ett stort stöd för andra, oavsett om det handlar om en pågående eller en tidigare anhörigsituation. Och om forumet och Alkoholhjälpen fortsatt kan vara ett stöd för er är det win-win. Fortsätt gärna skriva!

Profile picture for user Tröttiz

Hej.
Blev inget nytt boende för mig, inte i nuläget. Trivs dock så bra på jobbet och det blir alltmer stabilt från mitt förflutna liv med missbrukande ex. 🙏 Oron i magen har försvunnit mycket. 🤗

Jag tänkte på mitt "tidigare liv" och konstaterar med facit i hand hur jag borde ha gjort annorlunda. Lätt att säga -nu. Undrar hur många timmar jag spenderat i telefon med en onykter pojkvän, något som inte gynnade honom eller mig. Och så kanske han inte mindes ett jota. Så lätt att i efterhand se hur man borde gjort. 😔

Kom ihåg att ni inte kan styra en annan och dens missbruk, utan er själva och eventuella barn. Stånga inte er blodiga med att försöka ändra eller påverka någon annan för det funkar helt enkelt inte. Vad behöver ni? 💕
Då den personen söker hjälp, då kan ni stöda. Stöd nyktra aktiviteter då det finns tillfälle. Smyg in sånt. 🙂

Sköt om er.

Profile picture for user Samsung50

@Tröttiz så klokt skrivet 💕
Jag funderar också en del på vilka val jag gjort och hur jag betett mig. Att jag blivit kontrollerande och försökt styra min man vilket jag själv fått kritik för. Undrar då om hur det skulle varit om han varit pålitlig och svarat när jag ringer, inte försvunnit iväg på kvällar, nätter, dagar. Hade mitt beteende varit annorlunda. Försöker vara förlåtande mot mig själv och honom. Tänk framåt nu, ta med sig erfarenheterna och se till att aldrig hamna där igen. Om jag träffar en ny man, bryta direkt när man se ev varningstecken och inte se förbi och tro att någon annan kommer att bli bättre. Det man ser är det man får av en person. Vi kämpar på.

Profile picture for user Tröttiz

@Samsung50
Vi kämpar på. 💜
Jag håller med att man ska vara förlåtande mot sig själv och I nästa relation bryta direkt då man anar varningstecken. Personligen har jag inte haft viljan att arbeta för att gå på dejter eller ha en relation. Känner mig rädd .. 🙄
Kram.
🌺🌺

Profile picture for user Samsung50

@Tröttiz Jag förstår det. En relation ska förbättra ditt liv och inte innebära problem. Jag vill gärna ha kärlek i mitt liv men kommer leva själv tills rätt person dyker upp. Jag kommer inte leta 🌹

Profile picture for user Tröttiz

Joggingrunda 😳
Vet inte vad som hände, men fick för mig att dra iväg ut på promenad och fick för mig att jogga varannan lyktstolpe. Ojajaj.😏
Bra, mycket bra för knoppen, men känns i kroppen i morgon, jag är ju ovan ..
Har ont redan, i muskler jag inte visste jag hade. 😅 Men, något jag kommer att göra nu och då - jogga. 😃
Roligt att ha hittat den motivationen med ens.
Ha en bra söndag.
🍁🌞

Profile picture for user Tröttiz

Glorifiering, vänskap och trasighet ....
Har en frustrationsdag, där jag tänker över alkoholens glorifiering och vad alkoholen kan medföra, trasiga själar, trasiga familjer och så får man höra att någon ska ta sig lite bubbel då den gått på semester. Tjotjim.
Klart, upp till var och en vad man gör. Men emellanåt blir så frustrerad över alkoholen och samhället. Att det "ska" vara så.

Dessutom försökte jag prata med en kompis om det idag, och hur jag såg på det och fick bara höra att jag var tråkig ... 😳 Trodde att den kompisen förstod mig mer i saken ...

Profile picture for user Tröttiz

Glorifiering, vänskap och trasighet ....
Har en frustrationsdag, där jag tänker över alkoholens glorifiering och vad alkoholen kan medföra, trasiga själar, trasiga familjer och så får man höra att någon ska ta sig lite bubbel då den gått på semester. Tjotjim.
Klart, upp till var och en vad man gör. Men emellanåt blir så frustrerad över alkoholen och samhället. Att det "ska" vara så.

Dessutom försökte jag prata med en kompis om det idag, och hur jag såg på det och fick bara höra att jag var tråkig ... 😳 Trodde att den kompisen förstod mig mer i saken ...

Profile picture for user Tröttiz

Glorifiering, vänskap och trasighet ....
Har en frustrationsdag, där jag tänker över alkoholens glorifiering och vad alkoholen kan medföra, trasiga själar, trasiga familjer och så får man höra att någon ska ta sig lite bubbel då den gått på semester. Tjotjim.
Klart, upp till var och en vad man gör. Men emellanåt blir så frustrerad över alkoholen och samhället. Att det "ska" vara så.

Dessutom försökte jag prata med en kompis om det idag, och hur jag såg på det och fick bara höra att jag var tråkig ... 😳 Trodde att den kompisen förstod mig mer i saken ...

Profile picture for user Snödroppen

@Tröttiz
Ja, dessa dagar med frustration känns bättre att komma ur än att vara i.
Det är klart att du ser det med andra ögon, du har ju verkligen fått se de allra fulaste sidorna av alkoholen. Håller med i att glorifieringen och att så mkt cirkulerar sig kring alkohol är frustrerande när man sett all skada det gör.
Du kanske skulle gå med i en förening som jobbar med dessa frågor? Ex IOGT NTO tror jag de heter.

Kram och hoppas din dag blir bra idag.🍀