@Daemon Tack för hälsningen! Har även läst ditt inlägg på din egen sida och det verkar ju som du både kommit igång och hamnat i ett mer avslappnat läge. Samma här. Både håller igång mer och vilar mer... Det är skönt!
Känns som kroppen längtat efter det. Nu har jag också min nya fräsiga klocka som håller igång mig.
Måste uppfylla ett aktivitetsmål varje dag och ibland betyder det en extra promenad eller nåt annat för att nå dit.
Den hjälper mig i varje fall... Fast jag har ju varken skolbarn eller jobb, så jag fattar verkligen att det är svårare för dig!

Idag har vi också startat höstens körövningar, ja, jazziga låtar som ska bli härliga att jobba med.
Kommer nog gå in på AH lite mer sällan, men ändå så pass att jag kan hålla koll på ifall ni sköter er... :):)

Grattis till 6 månader🌟 du är en sann inspiratör och väldigt väldigt omhändertagande och mån om alla här på forumet, jag förstår att det tagit mycket av din tid. Ta hand om dig och tack för din pepp❤️

@Amanda L Vi behöver även hålla koll på att du sköter dig, så att du inte smyger och sätter dig i ett hörn med en bib! 😉 Och få uppdatering angående statusen på fräcka klockan! Jag gillar att man kan sätta upp olika mål där.

Ett fundamentalt problem när man inte har en sådan fräsig klocka är att när man inte har mobilen med sig så registreras inga steg. Det passet har mao aldrig hänt. Det innebär i praktiken att mina löppass i nuläget inte existerar, även då jag springer… Eller springer jag verkligen? Blir lite osäker nu. 😳

Låter trevligt med en jazzig höst! 🎶 Kul med ett sådant intresse. Det blir nog golf för min del idag, igen. Iaf 9 hål, beroende på hur långt bollarna räcker. 😁

Ha en fin lördag! ☀️🌦️

@Daemon Jag har blivit så nykter att jag inte ens minns hur en BiB ser ut. Bara att de var besvärliga att källsortera. Ännu ett problem som är avskaffat:)
Det där med ditt icke-existerande springande låter nästan filosofiskt. Jag tänker, alltså finns jag. Men om man inte kan mäta, har man då egentligen sprungit? Min klocka är nästan för uppdaterad. Nu hotar den med att jag tränar FÖR mycket!
Jag kan bli överbelastad om jag inte sänker tempot… (Är det inte typiskt för en gammal alkishjärna? Lagom är liksom inte ord som någonsin passar in…).
Men en bra sak är att jag kan bevisa för min man att han måste sköta marktjänsten i helgen eftersom jag bara ska vila (enligt min klocka).
Fantastiskt bra!
Nu funderar han på att köpa en också. Han har för övrigt inte haft någon whiskey hemma på flera veckor. Mitt alkoholstopp har alltså varit gynnsamt för honom också.
Även om han kan dricka en och annan starköl på krogen. Fast där är vi ju inte så ofta.
Har din fru ändrat några vanor också? Kanske ni gör fler saker tillsammans nu när du är piggare?
Nu måste jag ta min kaffe innan den kallnar. Trevlig lördag!🙏🏻❤️

@Amanda L Hoppas kaffet smakar fint! ☕️
Jag dricker också en kopp kaffe nu, nyligen hemkommen från golfbanan.

Den där klockan låter mer och mer intressant… 🤔 Man tar alltså med den på en löprunda, kör lite på gymmet, och sen får man upp varningstext ⚠️ om att man måste vila och att någon annan i hushållet får ta hand om hushållet. Excellent! 🎉

Fast min fru gör redan väldigt mycket här hemma, om jag ska vara ärlig…och det ska man ju vara. 😊

När det gäller min frus vanor så dricker hon också definitivt mindre ofta nu. Hon har dock aldrig haft mina problem, utan i normalfallet håller hon sig till endast några glas. Men nu när jag är alkoholfri så dricker hon inte ens varje helg längre. Det kan hända att hon tar ett glas när det bara är vi två, men långt ifrån alltid och det blir oftast ett eller max två glas då (orättvist att inte alla har sådan kontroll…). Sen går hon ut med kompisar ibland, på AW och liknande, och då blir det ofta lite mer. Tror hon är väldigt nöjd med att alltid ha en chaufför redo att hämta henne numera! 😍 Men generellt vill hon hålla nere en redan låg alkoholkonsumtion ännu mer, för nyttighetens (och kaloriernas) skull, och här har hon ju automagiskt fått draghjälp av mig. Eller rättare sagt, hon slipper ha en filur i huset som springer och fyller på alla vinglas hela tiden, sent in på kvällen/natten…

Vi gör definitivt fler saker nu. Känner att jag är med i matchen mer nu igen, både när det gäller min fru och barnen. Det blir mer tid och tillfällen att göra små saker. Gillar att hitta på små grejor, som inte kräver planering. Nu till exempel, har vi druckit upp kaffet, och ska ut och gå en runda. (Mobil i fickan så att stegen räknas.)

Härligt väder idag! ☀️

@Amanda L Grattis till dina 6 månader o lycka till! Jag har också uppnått det nästa vecka. Det känns så bra! Har läst mycket av det du skrivit o du har hjälpt o peppat många här på forumet

Grattis @AmandaL och välkommen till den andra sidan- the bright side?
Här är det något präktigare babbel, många av våra problem med relationer och annat tunnas ju ut när vi blir nyktra. Känner mig ibland som nån hemskt fröken Bra, men även hantering av existensiella frågor blir ju enklare att hantera, i någon mån.
Är sugen på klocka men har inte hängt med riktigt i den diskussionen? Kan man få ett snabbt tips tro? Kram 🤗

@Se klart Jag tänkte lägga ut ett tips på en bok, men visst kan jag tipsa även om klockan. Det ligger nederst:)
Jag har lyssnat lite på en bok som heter Känslofällan. Tyckte den gav lite tips både ang självkänsla och ang nya vanor. Den riktar sig inte till alkoholberoende och det är ingen sån där käck självhjälpsbok. Men istället får man tips som jag tror funkar. Vad självkänsla är och hur man bygger upp den. Likaså hur man skapar nya vanor och varför de är viktiga. Den finns på bookBeat att lyssna på, så om du vill kan du ju ta en gratis provmånad så blir den gratis ifall den kan vara något för någon? :)
Klockan är dyr, men rolig. man har på sig den natt och dag och då kontrollerar den det mesta, sömn, puls, aktivitet, antal steg, kaloriförbränning etc.
Även enskilda träningspass mäts och vägs.
För mig är det en sporre, det är roligt att öka på träningen och se resultat och det är peppande om man bara når upp till 90% av den dagsaktivitet man bör ha. Då blir det lite extrajumpa i vardagsrummet eller en kort promenad.
Man behöver den inte, men den är kul:)

@Amanda L Jag är helt säker på att en sådan klocka är ett kanonbra sätt att hålla koll på träningen och att hålla motivationen uppe. Förr trackade jag min träning minutiöst på olika träningssidor och det blev en extremt god spiral av hela det där konceptet.

Jag har börjat kolla på klockor, såklart. 😁 I normala fall hade jag redan införskaffat en sådan grej… Mitt ”problem” är dock att jag alltid bär en vanlig analog klocka, och skulle känna mig väldigt naken utan det. Jag vill mao inte släppa att ha vanlig klocka, men samtidigt tracka min träning utan att ha mobilen med mig. Någon som har ett bra förslag på lösning?

@Daemon Den den klockan som @Amanda och jag har, kan man välja om det ska vara analog urtavla eller digitala siffror. Den är rätt smidig, tunn och snygg på handleden tycker jag och använder den varje dag😁. Men kanske vill du ha en som är mer designad kanske?

@Daemon klockan är rätt snygg, och jag har den också inställt på analog… Kolla på Polar, kanske ser du modellerna där.
Men jag kunde ju leva utan också:)
Även om min sambo tycker att det är klockan som bestämmer allt nuförtiden… bara avundsjuk såklart…🤣

@Amanda L & @vår2022 Ja, jag gillar verkligen vanliga klockor. 😊 Smartwatches/träningsklockor är också fina, min fru älskar till exempel sin. Jag funderar varje dag på detta! 😁

Dag 196. Idag söndag. Har funderat på vad som är så bra med forumet. Ett tag blev jag lite mätt, tyckte det var samma tankar som pterkom gång på gång. Och när det gäller nytillkomna är det ju det. Man skulle nästan kunna ha ett fördigt inlägg att klistra in. Tänk att alkoholen skapar tankar som är så lika varann!
Men så plötsligt känner jag att en del inlägg är så värdefulla och intressanta att följa!
Tankar som känns nya. Kanske är det så eller så har jag bara kommit längre i processen. Forumet blir betydelsefullt igen.
Har också funderat över att det är anonymt. Kanske är det just det som är magin? Vi kan skriva ner våra hemligaste och innersta tankar — om allt egentligen. Var kan man annars göra det? Och få svar.🤗
Jag har ägnat mig mer åt träning och körsång, men ändå känt mig lite låg ett längre tag. (Trots min nya träningsklocka :) Kan inte sätta fingret på varför… Kanske var det sommaren som bara regnade bort?
Som pensionär har man inte tid att skjuta upp saker (livet).
Ändå får jag också då och då lyckokickar, oftast när jag är ute i naturen. Bara att se kala stenhällar och tallar kan göra mig lycklig.
Kanske för att jag vistats mycket i skogen och vid sjön. Trots uppväxt i förort så fanns skogen nära. Och sommarkoloni många somrar. Också där var skogen och havet nära. Så jag är väl helt enkelt präglad på det.
Men också hemma kan det komma ibland. När jag känner mig så tacksam och lycklig för mitt hem och min sambo.
Så inte bara låg. Men kanske något ni känner igen?
Kanske är det bara en ny passage?

Dag 196. Idag söndag. Har funderat på vad som är så bra med forumet. Ett tag blev jag lite mätt, tyckte det var samma tankar som pterkom gång på gång. Och när det gäller nytillkomna är det ju det. Man skulle nästan kunna ha ett fördigt inlägg att klistra in. Tänk att alkoholen skapar tankar som är så lika varann!
Men så plötsligt känner jag att en del inlägg är så värdefulla och intressanta att följa!
Tankar som känns nya. Kanske är det så eller så har jag bara kommit längre i processen. Forumet blir betydelsefullt igen.
Har också funderat över att det är anonymt. Kanske är det just det som är magin? Vi kan skriva ner våra hemligaste och innersta tankar — om allt egentligen. Var kan man annars göra det? Och få svar.🤗
Jag har ägnat mig mer åt träning och körsång, men ändå känt mig lite låg ett längre tag. (Trots min nya träningsklocka :) Kan inte sätta fingret på varför… Kanske var det sommaren som bara regnade bort?
Som pensionär har man inte tid att skjuta upp saker (livet).
Ändå får jag också då och då lyckokickar, oftast när jag är ute i naturen. Bara att se kala stenhällar och tallar kan göra mig lycklig.
Kanske för att jag vistats mycket i skogen och vid sjön. Trots uppväxt i förort så fanns skogen nära. Och sommarkoloni många somrar. Också där var skogen och havet nära. Så jag är väl helt enkelt präglad på det.
Men också hemma kan det komma ibland. När jag känner mig så tacksam och lycklig för mitt hem och min sambo.
Så inte bara låg. Men kanske något ni känner igen?
Kanske är det bara en ny passage?

@Amanda L Kloka du 😊Jag tror absolut att det är kombinationen av anonymitet och av att "sitta i samma båt" eller gå igenom en liknande kamp som många andra gör precis samtidigt (även om alla har kommit olika långt och gör lite olika) som skapar forumets styrka. Att alldeles oavsett alla olikheter så har forumets medlemmar något gemensamt, och det är inifrån-kunskapen om alkoholberoende och en likadan strävan bort från det. Det gör att en inte känner sig lika ensam eller skamsen. Och att alla känner till saker som vi ksnske inte berättar vitt och brett utanför forumet eftersom vi är trygga i anonymiteten. Och att här finns sådana som du, som orkar engagera sig i så många. Och att folk kommer och går lite.
Känner så igen känslan av att vara lite låg emellanåt, utan egentlig anledning men att lyckokickar kan infinna sig när en minst anar. Livet.
Hoppas du har en fin söndag!
🌻