@Jan.3. Varmt tack för din hälsning ❤️

Det är fascinerande hur man plötsligt kan se på andra att de har alkoholproblem. Det syns så tydligt i hyn på vissa, och i deras nyduschade men ändå lite sjaviga uppsyn. På mitt jobb har jag pinpointat flera stycken, tyvärr. Hur kunde jag inte se detta tidigare? Jo, för att om jag såg det hos dem så var jag tvungen att fejsa det hos mig själv också.

Just därför borde det enbart vara nyktra läkare som skulle bemöta alkoholmissbrukare. Sådana som inte ser mellan fingrarna, för annars måste de själva fejsa att de dricker för mycket och för ofta. Då skulle fler upptäckas tidigare. Och de skulle ha en plan för hur de skulle agera. Minns läkaren som tog något alkoholprov på mig, utan att jag visste om det, och sen skickade ett brev: ”Du behöver dra ner på alkoholintaget.” What?! Ett brev fick jag, men ingen uppföljning. Blev så arg att jag rev brevet i småbitar, och sen drack jag ytterligare två år innan jag fejsade sanningen.

Gott nyttårkram 🐘

Så fint att komma in här och läsa lite i in tråd. Du är fantastisk, så värdefull för oss alla🤩 Hoppas du får en riktigt fin nyårsafton❤️
Vi ligger rätt lika du o jag, när fyller din nykterhet fyra år? Kram🤗

Kl 9.45 sov vi till idag. Lillprinsen skötte sig utmärkt igår, förutom att han tokskällde på svärsonens föräldrar som kom vid 23-tiden för att titta på det helt fantastiska fyrverkeri som deras son hade planerat. Det är en hobby han har och han ska starta ett sidoföretag framöver och erbjuda sina tjänster. Att först hålla ihop en flock på sex vuxna, där det händer något överallt, och sen kliver det plötsligt in två nya. Jösses. Det blev för mycket för hans trötta skalle.

Vid fyrverkeriet ryggade han lite när det smällde som värst, men rädd blev han aldrig. Skönt, det är svinjobbigt med skotträdda djur. De mår så dåligt och man är helt maktlös. Min förra hund var paniskt rädd och veckan innan nyår och veckan efter varken åt eller drack han knappt. När vi gick ut drog han som en galning, snabbt runt rundan för att komma in igen. Skakade som ett asplöv. Älskade pudelpojken ❤️ Barnens pappa och hans föräldrar bor ensligt, och att ha fyrverkeri just vid midnatt tycker jag är okej. Det är allt smällande i tid och otid veckan innan och efter som är värst. Fast det har blivit lugnare år för år här i stan. Det är väl för dyrt att köpa.

Rödvinet Richard Juhlin fick godkänt. Inte det godaste jag druckit, men om man verkligen vill smälta in en kväll är det en bra lösning. Jag föredrar dock hellre iskall Falcon Smakfull till mat. Den franska cidern var också god, om än lite för lite bubblig och lite för söt för min smak. Två sådana flaskor köpte jag och dem delade jag med äldsta dottern. Oddbird vill jag dock ge full pott, riktigt gott och krispigt. Det ska jag köpa vid fler festliga tillfällen. Jag lämnade en halv flaska kvar av alla sorter när jag körde hem. Kändes lite ovant 🤣

Idag visar vågen att jag haft en liten puckel över halva december, men kurvan pekar ändå stadigt nedåt. Idag hade jag lägsta vikten hittills, vilket kändes lite konstigt men jag överåt inte av någonting igår. Och vågen visar -12,3 kg totalt sen den 27/10. Nu är jag superpeppad att knäcka ytterligare 5 kg.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Vår hund tog det lugnt, tittade ut på de fyrverkerier han kunde se, är mest oberörd men också nyfiken. Sover gott annars även under fyrverkerier. Faktiskt skönt att han inte är rädd. Oberörd av fyrverkerier men desto mer berörd av räven som sprang in på tomten - den skrämdes snabbt bort :-)

Är riktigt skönt att vara nykter över nyårsafton. Ovant. Provade lite alkoholfritt bubbel - klart godast bubbel jag druckit. Oddbird, samma som du smakade. Grymt!

@Andrahalvlek God fortsättning! Sen morgon här också, blev sent i säng 03.30, jisses tänk att vara nykter och lämna festen sist😂. Hade verkligen trevligt och så måttliga vänner. Har inte provat några alkofria viner, tycker det är lite lyxigt med bubbel från Ica och höll mig till det. Vi hade också fint fyrverkeri och det är verkligen skönt med hundar som inte är skotträdda. Det måste vara ett hemskt lidande för en hund att bli så rädd som din förra pudel❤️.

Fasiken vad härligt med din fina viktnedgång och kurva💪. Klart du fixar 5 till! Ska ta en buljong dag i veckan igen, känns som att det rensar ur på något sätt och att det blir lättare ju fler gånger man gör det. Hade buljongsmak hela nästkommande dag förra gången och inte så taggad på ny buljongdag, men nu är smaken borta😁. Det gäller som du sagt att även kolla kalorier man får i sig i maten. Behåller min viktnedgång sedan tidigare, men ökat 1-2 kg under jul och nyår med ökat mat och sötintag. Dessa ska tas bort!

Ha det gott och bra jobbat!❤️

@vår2022 Jag känner mig fortsatt superpeppad på att knäcka ytterligare 5 kg. Verkligen jobba med delmål, utan att ens tänka på helheten. Varje kilo gör enorm skillnad för knäna!

Att det funkar så bra för mig, tror jag, är att jag äter bra övriga fem dagar i veckan. Kroppen hinner inte växla ner ämnesomsättningen. Sen sker själva nedgången nog mest under de två buljongdagarna, men jag håller mig till rätt mängd kalorier de övriga fem dagarna också, omkring 2000 kcal/dag. Med ytterst få undantag.

Jag har ökat tempot på promenaderna rejält. En speciell runda tog tidigare 80 min, sen 70 min, häromdagen 64 min och idag 61 min, tjoho! Just tempot har varit svårt att få upp tidigare pga knäontet. Antalet steg har också ökats över tid rejält. Och nu har jag inkluderat cykel nästan dagligen också, vilket är bra för knäna och tränar lårmusklerna. Och lillprinsen får motionera 🥰

Kram 🐘

@allatiders Jag har varit lite snål innan, inte velat ge 90 kr eller vad den kostade för en flaska alkoholfri bubbel. Hallå? Hur mycket har jag lagt på alkohol tidigare? Nu tänker jag köpa Oddbird fler gånger, då jag har något extra att fira, och njuta av vartenda glas 🥰

Kram 🐘

Trots sovmorgon har jag idag långpromenerat, cyklat med hunden springande bredvid, badat hunden, bäddat rent, tvättat fyra maskiner, lagat mat och ikväll kl 19-21 ska jag bemanna jourens chatt. Först bada 🥰

I mitt förra liv hade jag bakfull och ångestriden knappt tagit mig ur sängen. Jag minns nyårsdagar då jag jobbat kl 15-00, där varje minut varit en pina. Jag minns andra bakfulla nyårsdagar då jag knappt kunnat äta utan bara spytt. Aldrig mer.

Kram 🐘

Hej! @Andrahalvlek,
Kände för att titta in på din sida bara liksom. Som du ser har jag inte kommit in i några vettiga sovrutiner än, men det jobbas ju lite smått på det också. Men råkade ju somna till efter min promenad igår för att handla lite mjölk och sånt. Men mår bra och har inget alkoholsug alls nu och det är man då tacksam för. Drack nyss lite varmt te med mjölk och socker i och det var bra mycket trevligare än att vara tvungen att dricka Jäger eller sånt där jox liksom. Hoppas att du får en fin lördag kompis fast det kanske är lite kallt ute, här var det 23 minus när jag kollade termometern för en stund sen, glad att man inte måste gå ut och rasta en hund eller nåt sånt...
Ha det gott!

@Flarran Första steget är vetskap om att man kan göra annorlunda. Nästa steg är att prova, försöka, många gånger. Slutligen bestämmer man sig: Så ska det bli, för att man märker att man mår bättre då. Genom att avstå belöning i stunden blir helheten så mycket bättre. Men man måste själv verkligen vilja - och bestämma sig inifrån och ut. Gäller både alkoholstopp och sömnrutiner.

Vi har ”bara” -11 hos oss, men hunden måste ut. Har bra kläder, men idag blir det nog dubbla vantar. Just fingervantar är värdelöst när det är riktigt kallt.

Kram 🐘

@Andrahalvlek vi är kattvakter den här veckan. Barnen överförtjusta. Jag tycker det är så där. Har själv haft katt i många år och älskat det men nu har jag börjat bli för bekväm. Jobbigt med lukt från kattlådan (trots att den rensas), kattsand och päls överallt och det där med klösandet på soffor som jag säger till om på kattens sätt (väser åt dem-effektivt). Men jag tänker på flickan som i går sa att "jag behöver katt, den gör mig lugn och hel" när hon gosade med en av dem. Får dåligt samvete för att jag varken kan eller vill ge henne en katt. Vi har fågel sedan många år tillbaka så det är ju inte bara att skaffa katt. Fåglarna ska vi ju ha kvar så klart. Funderar på vilken relation din flicka har med Emil?

Kram!