Varför kan man inte vara tacksam för det man har? Har fått ett återfall och blivit anmäld till sociala myndigheterna. Druckit i två dagar men har slutat nu och börjat äta Antabus. Min familj ska få en fin vit jul. Jag verklighen hatar mig själv men det hjälper inte. Ska kontakta AA nästa vecka efter högtiderna. Min son har gjort en stor operation och jag går och super och blir anmäld av sjukhuset. Hur lågt kan man sjunka? Nu har jag träffat botten och podden Två fyllon och en sanningen har givit mig lite nya kunskaper. Där tar man upp vikten av att inte deala med sig själv och det där med att dricka alkoholfritt är ju bara för hjärnan att få tillåtelse att gå på starkare saker. Jag har bestämt för att aldrig deala med mig själv. Just när man dealar så ger man sig själv en öppning att dricka. Mår riktigt jävla dåligt nu när alkoholen går ur kroppen. Samvetet har fått sig en törn. Har mest suttit och gråtit halva dagen av hur jävla dum man kan vara. Jag vet att det är en sjukdom och nu ska den för en gång behandlas permanent.

Steg 2 om den där guden/högre makten har fått ge mig styrka kraft och mod. Ursäkta mitt röriga inlägg. Hoppas att någon har lust att ge med en liten puff.

@aeromagnus Men du, visa dem istället att det du säger stämmer! De är vana vid alkisar som försöker svära sig fria på alla möjliga sätt - visa dem att de har fel!

Du kan inte göra något åt hur de uppfattade dig idag, men om de startar en utredning så kan du visa dem på sikt att du menar allvar med din nykterhet!

Låt inte detta dra ner dig. Det är alkoholdjävulen som vill tråckla på dig offerkoftan igen. Och det vill du inte!

Kram 🐘

Ja nykter ska jag vara och offerkoftan är slängd åt helv..... De tycker vår son kanske inte mår så bra av att jag haft ett återkommande missbruk. På 10 år kanske jag har 15 dagar fylla men det har ju varit LOB mm så jag förstår dom på ett sätt. Just nu känner jag mig som en stor skitstövel mot både mig och min familj. Vår son grät och sa att jag vill inte bo hos några andra. Jag älskar er. Jag sa att det inte är hans fel utan mitt. Vi får besked under denna veckan om det startas en utredning.

@aeromagnus Kramar i massor till hela familjen ❤️ Det löser sig bra till slut! Det känner jag på mig. En bra taktik är att alltid utgå från att det löser sig. Om det inte gör det får man hantera det då. Inte nu. Försök tänka på något annat.

Kram 🐘

@Andrahalvlek tack för all pepp. Jag är ju tyvärr en sådan person som gärna målar i svart före vitt och att det jävligaste ska hända. Alltid varit så men jag måste få bort detta ur mitt huvud.

Idag 5/1 har jag haft samtal med Daniel Asp om alkoholspiralen och beroende. Intressant. Min fru har varit fly förbannad på socialtjänsten och mejlat 1:e sekreterare om vårt möte igår och hur dåligt skött det var och att vi inte behöver hjälp som det stod i anmälan.

@aeromagnus Detta med socialtjänsten. Även jag har ju varit där och är inte imponerad. Hela den processen tog väldigt mycket energi från mig. Mina barn vägrade gå dit för de tyckte det var trams. Istället hade de ett kort telefonsamtal. Mig åt det fullständigt upp under lång tid. Det satte sig på min självrespekt. Jag slog så oerhört hårt på mig själv, tappade fotfästet och fick jobba som en galning för att hålla huvudet över vattenytan. Det blev så förvirrat allt. Som att kasta in alla i en centrifug istället för att hjälpa och hålla fokus på det som är viktigt. En välfungerande och hälsosam familj där man stöttar varandra.

Gå inte i mina fotspår! Slå inte på dig själv. Titta på ditt värde. Se att du har en fru som sluter upp bakom dig. Så fint ❤️. Försök tänka bort soc. Lägg istället fokus på vad du behöver för att älska dig själv, värna om din självkänsla och mota bort en skallrade flaska.

Jag lovar dig nästan att soc inte betyder något. Det är du och din familj som betyder något. Lägg fokus där och var noga med att inte låta denna process slå på din självkänsla. Det är superviktigt att du värnar om den. Om du i detta låter processen slå in kilar mellan dig och din familj så kommer det vara svårt att bibehålla fotfästet och fokus. Försök se hur din skamkänsla påverkar dig och flytta ut den utanför din kropp. Studera den ordentligt. Fundera på vad du kan göra för att disikera denna skamkänsla ned i minsta beståndsdelar för att istället kunna fokusera på det som är viktigt. En fungerande kärleksfull familj där skam inte styr. En där alkoholdjävulen blir permanent satt i skamvrån där den hör hemma. Om det innebär att sätta ner foten mot soc så gör det! Sätt gränser om det tär på din självkänsla och se till att få det stöd som ni känner för er framåt. Det kan absolut vara via soc men om det mötet inte blev bra så sätt dig ner med din fru och fundera över alternativ. Skapa en gemensam plan.

5/1 (fredag) kom beslut om att INTE inleda utredning. Så det kändes oerhört skönt. Nu kan vi/jag fokusera på mitt mående. Livsglädjen kommer krypandes tillbaka och jag känner att energin kommer. Tränat hårt ett par dagar nu. Ska fortsätta. Målet är att gå ned 20kg lägga om kosten lite mer nu när man börjar arbeta.

Tre veckor utan alkohol. En vecka med träning nästan varje dag. 5/2 ska vår son operera sig igen för sin skolios. Hoppas operationen lyckas denna gång. Jag kommer dock vara spik nykter denna gång som jag borde varit då också. Jag är seg ännu men det blir bättre. Ska väga in mig på fredag. Bävar vad vågen visar men ska ned minst 15kg till juni är mitt mål.

@Philia Tack så mycket. Jag gör mitt bästa. Funderar på hur jag ska göra för att inte ta återfall någonsin. Jag tar en dag i taget. Äter ju antabus så det är lugnt med drickandet. Ska till Linköping 18/1 med vår son för ny operationsplanering. Känns tungt att han ska behöva göra om operationen.

@aeromagnus Det är så fint av dig att finnas där för sonen nu när göra om operationen. Och anstränga dig för hans skull över huvud vid taget. Och för din egen skull också, antar jag 🙂💪

Du jobbar på jättebra tycker jag. Får jag ställa en fråga? Du behöver inte svara om du inte vill, men jag hade tänkt skriva till dig tidigare angående återfallet och ert möte hos soc och det slog mig då att jag alltid har tänkt att du är helt vit mellan dina återfall, men att det kanske inte är så? Så det är min fråga - börjar du som så vanligt är med att dricka lite grann, eller går det från 0-100 direkt? Jag tror ju att det är rätt viktigt att försöka analysera vad som leder fram till ett återfall och en typisk sak är kanske den maktlöshet som finns i en situation som när sonen opereras. Du har ju också beskrivit en arbetssituation som låter väldigt besvärlig. Jag jobbar själv med att få ordning på livet och ta hand om mig. Det låter som om du är på gång du också. Sköt om dig och hacks inte alltför mycket på dig själv. Du lär dig och blir klokare.
Lycka till nu!

@Sisyfos jag är helt vit mellan återfallen. Jag har ju förstått nu vad som utlöser detta och det är mina krav på mig själv. Att det alltid är jag som ska hålla uppe allt, vara den bästa och har högt ställda krav på mig. Jag har backat undan lite och good is enough som gäller. Jag har också tyckt synd om mig och varit värd ett par glas. Den tanken jobbas bort nu. Offerkoftan är kastad. Jag har samtalsstöd kring detta med affekter, utlösande faktorer.

Var på AA-möte i lördags. Var en mycket klok man där. Han sa "Man behöver inte inte köpslå med sanningen" Idag sprang jag 6km. Första löpningen på 2 månader. Kroppen är fet och orkeslös men det ska jag ändra på.

@aeromagnus Heja dig! Jag blev nästan rabiat sanningssägare när jag blev nykter. På alla områden. När jag slutade med lögnerna om alkoholen ville jag sluta med alla lögner, det var knappt jag fixade vita lögner. Och att mörka/undvika att prata om vissa saker är också lögner. Jag blev oerhört upprörd när jag kom på andra med lögner, men jag har lugnat ner mig lite. Generellt. Blir inte speciellt upprörd längre, det ska rätt mycket till.

Kram 🐘

AA-möte idag. Pratade om "det enkla" och tomrum. Ja det är jävligt enkelt. Det är ju bara att inte ta första supen/ölen/vinet så är det klart. Så jävla enkelt är det inte när våra dopamin-hjärnor får 3ggr dopaminpåslag när vi dricker än en person som kan klara av att dricka. Så sant men inte så enkelt. Tomrum... Ja alkoholen ska ju egentligen inte ha plats i våra liv så egentligen så blir det inget tomrum... men det blir det. Jag tror det är viktigt att man gör något man tycker är kul. Träna, spela dataspel, gå en promenad, lösa korsord, läsa. Imorgon söndag 4/2 åker vi upp till Linköping igen för ny operation av vår sons rygg. Jag ber en extra bön på måndag att det går bra denna gång. Nu kommer jag vara klar i huvudet. Jag har fått sinnesro och erkänt mig besegrad.
Nu tar vi en nykter vecka till. Kram M