@Majblomman 🙏 fick sova hyfsat! Ff på resa och inget sug efter a utan känner mig effektiv och lite sprudlande. Hoppas det håller i sig men är tacksam för denna känsla nu.

@Himmelellerhelvette 🙏 Är låg just nu, känner mig ledsen och tycker denna process är så jobbig. Försöker fokusera på jobbet men ser framemot helgen som ska bli nykter. Vill så gärna bli mer stabil och slippa orostankarna på om jag ska klara av detta. Idag är jag nykter och imorgon är förhoppningsvis en bättre dag.

@Ny dag Skulle det funka att tänka en dag i taget för dig? -Just idag är jag nykter, idag mår jag ganska dåligt, är trött och känner mig nere, okej, så är det ibland.
Imorgon tänker du: Idag är jag nykter, ett nytt beslut varje dag, imorgon kanske du kan känna dig glad och nöjd för just denna dagen är jag nykter.

Jag tror det blir svårt att ha för mycket fokus på om man ska misslyckas. Jag blir fortfarande rädd om jag tänker på hur det kan se ut om några månader eller år. Men idag är idag och idag dricker jag inte.

Jag har inte fullständig koll på detta sättet att tänka men det låter rimligt att inte oroa sig så mycket för vad som kan hända, jag kan bli påkörd av en buss imorgon, då oroade jag mig 1000 timmar i onödan för ett eventuellt återfall. Förstår du hur trevligt jag hade kunnat haft med de 1000 timmarna istället för att använda dom till att oroa mig för något som inte hänt? Lev idag, varje dag❤️Kram

@Himmelellerhelvette Du har helt rätt i dina tankar och jag försöker tänka så men det är svårt för mig. Min make sa just detta till mig och så kommer jag in och läser här… Jag har haft en tuff dag med mycket känslor idag men glädjande är att jag trotsallt är nykter och faktiskt lite nöjd över det. Kram❤️

@Vinägermamman Saknar dig här på forumet. Hoppas du mår bättre och att du håller i och fortsätter kämpa för nykterhet! Kan vi inte göra det tillsammans här ❤️🥰

Fredag och den låga känslan från igår hänger kvar. Får göra det bästa av dagen ändå och det enda jag behöver göra är att INTE ta första glaset för allt blir bara än värre då så idag är jag nykter! Man ångrar aldrig en nykter dag det är något att hålla fast i för det är så sant!

@Ny dag Jag tänker att den låga känslan kan vara en signal om att något skaver eller oro om något. Jag har tidigare skrivit att ångest är en signal om att mina verktyg inte räcker för att hantera en given situation. Det brukar hjälpa mig att tänka så. Då försöker jag komma åt det som skaver och oftast hittar jag det till slut. En lång promenad brukar hjälpa till att få fatt på det, på den malande känslan. Det brukar hjälpa med att bara uppdaga det, då lättar det på trycket. Då har man i alla fall fått tag på det och vet vad som trycker en. Sen kan man hitta olika vägar för att hantera det.

Det absolut viktigaste är att inte ta till alkohol, då kommer den låga känslan bara att kapslas in allt mer och fortsätta att plåga dig i större omfattning.

Sköt om dig och ha en fin fredag!❤️

@vår2022 🙏❤️ och tack detsamma🥰! Nej, det blir ingen alkohol denna helg, promenad och grotta lite i skavet som jag faktiskt måste lära mig hantera när det uppkommer. Känner ofta press på vårkanten och brukar vara svajig vid denna tiden på året. Försöker genomlida detta för jag vet att lika plötsligt som det dåliga måendet poppar upp, lika plötsligt försvinner det och det är nu jag behöver hålla i nykterheten för jag vet att adjävulen står i högsta beredskap. Har tagit hjälp och stöttning av maken inför helgen för jag ska klara detta utan återfall.🥰🥰🥰

@Ny dag Ja, det kan vara massor av situationer, dofter, minnen som kan trigga suget. Vad gäller tex våren så blev jag triggad bara av att se en solstråle, det var lika med att dricka. Det som jag erfarit är att när jag genomgått situationer som tidigare triggat så har det gett med sig mer och mer allt eftersom. Att jag ersatt med annat, tex dricka kaffe istället i vårsolen. Man skapar nya erfarenheter i hjärnan som ger välmående, inte endast de dåliga gamla erfarenheterna, som man kan gå tillbaka till och minnas. Nu spånar jag helt fritt, men kanske skulle du kunna skapa nya erfarenheter vid tillfällen när du smygdruckit? Att tex ersätta när du stänger in dig, med att du bara vilar och dricker alkoholfritt. Att du har dörren öppen. Att det blir en ny erfarenhet i en situation där du druckit. Hur som helst, jättebra att du har stöd av din man i helgen och jag tänker att det viktigaste är att sätta ord på när det blir kämpigt och prata om det med honom.

Kram❤️

@vår2022 🙏 Triggas inte av att dricka rosé i solen, det går lika bra med afri öl eller liknande. Det är ett bra utgångsläge. Mina triggers har förändrats de senaste året och det har nog att göra med att jag offentligt också varit och är afri. Jag behöver verkligen komma in och skriva här när tankarna kommer. Denna helg känner jag mig trygg i att inte återfalla, jag går in i helgen med stor tillförsikt. Och jag ska unna mig vila och återhämtning. Önskar dig en underbar helg🥰

@Tombor 🙏 Tack för pepp 🙏 Mitt nu viktigaste mål är att inte lyfta det där glaset. Och jag hoppas innerligt att jag gjort det för sista gången. En mysig fredagskväll med hämtmat och lite pyssel och plock. Har inte riktigt ro att bara kolla på film men att småfixa hemma utan press när man nykter så här en fredagskväll är faktiskt väldigt avkopplande. Önskar många sådana fredagar!

@Ny dag Håller med dig att Fredagar utan alkohol är så mycket bättre när man brutit med vanan att fredag är lika med alkohol. Framförallt är morgondagen mycket bättre och man känner sig nöjd med sig själv. Vi får peppa varnandra😊

@Smillans🙏 Önskar dig det detsamma, tack för pepp ❤️

Kändes riktigt bra i både kropp och knopp när jag vaknade. De senaste dagarnas olustkänslor har bleknat. 1-0 till mig! Aldrig glömma, aldrig ta första glaset - ett mantra som jag avslutar med att lova mig själv att idag är jag nykter.

Svårt att sova nu i två nätter. Ligger nu vaken och tänker på allt möjligt. @Andrahalvlek brukar citera Annie G att man ska fokusera på minsta detalj av det positiva med nykterheten. Jag är förvisso vaken MEN det hade jag nog varit om jag druckit också och då med en jätteångest/självförbråelser. Nu är jag ”bara” vaken och kan höra lite fågelkvitter. Kollade mig i spegeln och jag är inte plufsig och har inga röda ögon. Igår kväll kom frågan om onödig skjuts av barn upp vid 21.30 och jag kunde glatt sätta mig i bilen köra en kort sväng = obeskrivligt härlig känsla en lördagskväll. Aldrig glömma, aldrig ta första glaset. Idag är jag alkoholfri. Gillar egentligen ordet alkoholfri mer än nykter. För det är just fri/friare man blir när man inte dricker.