I helgen har jag gått hundkurs, lektion 1 av totalt 8, första gången var det teori utan hund. Allmänlydnad. Efter det tänker jag gå kurs i spår, sök eller nosework. Men först måste jag få lillprinsen lite mer allmänlydig. Jag och lillprinsen gick också en långrunda och njöt av både hav och bokskog (icke utslagen än). Och vitsippor 😍 Och svanpar och fågelsträck med gäss.

Jag har också städat min balkong, tjoho! Besökt en sängaffär med yngsta dottern och hennes pappa och beställt en svindyr säng till till dottern (vilket också innebär att jag tar över hennes tre år gamla 160-säng, då jag inte är lika kräsen med sängar som dottern och hennes pappa är pga ryggvärk.) Lagat matlådor, bakat bröd, inhandlat hundleksaker till hundkursen och ätit middag hemma hos ex-svärisarna. Grillpremiär 😎 Och vi hade 19 grader varmt igår, så jag njöt massor av sol och värme hela helgen.

Om 40 min inleder jag min tredje kvällsvecka av sex, och hittills trivs jag jättebra med att jobba långa arbetspass och njuta av långledigheter. På ons-tor är jag ledig igen, tjoho! Och på onsdag hämtar jag min nya bil, nice 🤩 Tömma bilen på prylar har jag gjort också, men jag slipper städa den, skönt. Jag gör fortfarande mentala hoppsasteg av glädje över den nya bilen, men mest över alla bekymmer jag slipper i och med bytet.

Kram 🐘

Hämtat hem nya bilen och jag är så nöjd att jag fortfarande gör hoppsasteg mentalt 🤩 Mindre nöjd med att jag har fått två p-böter, på MIN p-plats 🤬 För att jag inte direkt anmälde det nya regnumret.

Till saken hör att jag haft p-platsen i många år, tidigare var det hyresvärden som hyrde ut den. Numer är det ett p-bolag och de lappar flitigt för att få ihop till sin lön. Att de lappar bilar som står gratis på hyrplatser är svinbra, men att de lappar mig på en p-plats som jag betalar för är mindre bra. De har INTE meddelat mig att jag måste anmäla nytt regnummer. Ett dygn borde jag få på mig åtminstone. Nåväl, jag bestrider båda p-böterna, så får vi se vart det landar.

Hundkursen MED hund gick toppen! Lillprinsen skötte sig galant. Inga skall och utfall och kommandona ”sitt” och ”kom” sitter som en smäck. Nu tränar vi stenhårt på ”loss” till nästa gång.

Har jobbat fredag och söndag kväll. Nu jobba kväll mån-tis, dagtid onsdag och sen ledig tor-sön, tjoho! De dagar jag jobbar blir det bara sova, jobba, äta, rasta hunden. Lägger mig 00.30 jobbkvällar och 22.30 lediga kvällar och går upp klockan 8 varje dag. Det går bra, man kan vänja sig vid allt.

Och jösses vad jag får lära mig mycket om sport! Det är i huvudsak sådana sidor som ska göras kvällstid. Tabellsidorna till måndagar är inte att leka med. Pust. Men jag har redan lärt mig massor, och det är riktigt kul. Jag gillar att lära mig nya saker.

Kram 🐘

Nu har jag jobbat fredag, söndag, måndag, tisdag 11 tim/dag. Nu är jag så trött att jag nästan kräks. När jag är så här orkar-inte-tänka-en-tanke-till-trött så blir jag så jävla sötsugen.

Jag var nära att köra till Preem och köpa glass och choklad, men jag hiade mig, tog en paus och åt knäckebröd med ost. Hjälpte pyttelite.

I mitt förra liv hällde jag vin på den här tröttheten, fejdade ut i loj förnöjsamhet. Socker är bättre än vin. Ännu bättre är att tillåta sig vara dödstrött. Befria sig själv från att ta ett enda beslut om någonting. Bara vara, vila, sova. Då kommer energin tillbaka. Jag vet ju det.

Ska jobba 10-17 imorgon, sen är jag ledig tor-sön, tjoho!

Kram 🐘

Nu är jag långleeeedig i fyra dagar, tjoho! Jobbat kl 10-17 idag. Rätt lönlöst, min hjärna hade redan tagit ledigt typ.

Efter onsdagsmyset hemma hos yngsta dottern körde jag hem vid 19.30-tiden. Hem till badkaret. På vägen hem köpte jag choklad. Vad fan 🤬

Okej, var självsnäll nu. Choklad är tusen gånger bättre än vin. Stilla sockermonstrets behov ikväll och på att imorgon igen! Även solen har fläckar ☀️

Kram 🐘

Alla år på forumet har lärt mig att fredagar är det blygsam aktivitet på forumet. Lördag förmiddag lite mer aktivt och på söndagar är det nog mest aktivitet. Och måndagar efter semester, nyår och andra storhelger.

I början av min nykterhet ville jag bara snabbspola fredag kväll och hela helgen. Vad GÖR man ens en fredagkväll om man inte dricker? Alla gör ju det. Dricker fredag, lördag. Och några dricker även söndag, måndag, onsdag, torsdag. Tisdag är nog den vitaste veckodagen.

Nu traskar jag vidare på mitt femte år som nykter, tjoho! Sen många år tillbaka älskar jag fredagar. Jag bokar inte in någonting, varken handlar eller lagar mat. Jag ser till att ha färdig matlåda, annars blir det hämtmat.

Jag gör så lite så möjligt, omväxlande fånglor i tomhet och glor på tv. Tar inga beslut, har inga åtaganden. Bara vara. Känner hur tröttheten blir mer och mer monumental, och senast kl 22 klipper jag med ögonen och går och lägger mig och sover som en stock till 8 nästa morgon.

Lördag morgon bokstavligt studsar jag ur sängen och kastar goda idéer ur mig som dartpilar, vilken ska träffa? På lördagar gör jag enbart sådant jag har genuint lust med. Det kan vara besöka ett nytt naturreservat eller städa balkongen. Men det är lusten som ska styra. Lusten att göra är drivkraften.

Både lördag och söndag försöker jag planera in någon form av umgänge, bjuda hem folk eller bjuda bort mig själv, ta en promenad med en kompis eller föreslå fika/brunch. Jag får energi av att tjöta med folk, småprata och skratta men också prata allvar om stämningen känns rätt.

På söndagar planerar jag också in måsten som tvätt, städ och matlagning. Så att jag har färdiga matlådor kommande arbetsvecka.

Hur ser era nyktra helger ut? Sitter du själv som på nålar nu, nynykter och ångestriden? Skriv, läs, skriv igen.

Trevlighelgkram 🐘

@Andrahalvlek Du är så oerhört strukturerad. Vad det måste underlätta! Ja, reflekterade själv över att det var väldigt lugnt här idag. Just idag hade jag ork och lust med matlagning, så har precis avnjutit torskrygg, sparris, brynt smör och svensk pepparrot. Vatten är för mig den bästa måltidsdrycken. Te den bästa kvällsdrycken och kaffe på morgonen. Nu är det Roibos te och ”Muren”. Önskar dig en trevlig helg!🤗☀️🌿🌸

@Andrahalvlek Ja, helgens betydelse och aktivitet har verkligen skiftat karaktär sedan alkoholen togs ur leken. Som nykter är helgen verkligen tid för återhämtning av krafter för mig. Så otroligt skönt att den aldrig går åt till återhämtning av bakfylla längre. Fredag em är tid för bara stänga av jobbet och chilla. Lördag eller söndag blir det städ och fix samt långpromenad eller en långlöpning/långpromenad med hundarna, beroende på väder eller annat inbokat och att chilla. Helgen startar alltid med kaffe på sängen och mys med hundarna och planering av helgen. Denna fredag har jag dock packat för en veckas semester i fjällen och det får bli kaffe i morgon bitti i bilen. Nu ska det åkas skidor, andas in fjälluften och chillas för fullt. Så skönt!

Ha det gott!❤️

@Vinägermamman Ja, det underlättar verkligen att vara strukturerad. Jag mår otroligt bra av mina rutiner, det är liksom min stabila grund. Ett måste för att inte bli stressjuk och deprimerad igen.

Jag har några favoritmotton varav ett är ”För mycket och för lite skämmer allt.” Trots att jag har mycket vanor i mitt liv behöver jag omväxling också. Dansa, pausa. Balans mellan intäkter och utgifter, helst varje dag men åtminstone samma vecka.

Kram 🐘

God morgon! @Andrahalvlek, såg att du igår undrade vad folk väl gör en helg som denna om de då inte bara planerar att sitta och dricka en massa onyttig alkohol liksom. Har själv gjort något som jag inte har gjort på rätt länge, nämligen varit ut med soporna här på morgonkvisten och gått en rask liten promenad för roligt på kanske totalt nog en 500 meter runt här i kvarteret. Ingen längre sträcka kanske, men allt är väl bättre än ingenting. Tänkte att det väl var dags att röra på sig lite och inte bara sitta och häcka vid en dator alltså. Det krävdes inte heller så mycket energi nu när jag för en gångs skull sovit skapligt och inte var totalt energilös som man trist nog är för det mesta. Så passade därför på att följa ditt råd att försöka komma utanför dörren i dagsljus, vilket jag lyckades med. Det var en lite uppfriskande promenad, men det var ju solsken i alla fall så det var rätt så trevligt. Nu står närmast min nygamla rutin om morgonchoklad och limpmackor på dagsschemat så att säga.
Ha en fin dag kompis!

@Flarran Heja dig! Morgonen är en bra tid att promenera på. Nu med hund får jag en kort och en lite längre promenad innan klockan är 11. Plus två rundor till minst em/kväll. Både jag och hunden blir nöjda. Nu ska vi iväg på hundkurs i allmänlydnad. Idag ska vi lära oss hur han inte ska dra i kopplet, och hur vi lugnt ska gå förbi andra hundar. Andra hundar fixar han, men drar inkopplat gör han när han är exalterad.

Kram 🐘

Godmorgon Andrahalvlek. Så klokt du skriver och lever. Dina planer el ska man säga "icke-planer"? för fredag o lördag låter underbara. Det var intressant du skrev ang aktivitet på forumet sett till olika dagar. Satt precis o grubblade över att det var rätt låg aktivitet igår på en rätt komplicerad alkisdag som jag tycker att fredagen är. När vi gissningsvis är väldigt många som kämpar o behöver stöd. Om man inte passerat det där stadiet m vilken dag i veckan o tid på dygnet det är. För då är det ju liksom fredag hela veckan men i negativ bemärkelse. Önskar dig o vovven en rolig hundkurs, lycka till med nya lärdomar.

@LillaVideung74 Ja, det är tyvärr tydligt att aktiviteten är låg på forumet just på fredagar. Aktiviteten generellt går i skov, men allra mest nykomlingar dyker det upp efter nyår och efter semestern. Precis som på gymmen!

I nykterheten har jag verkligen känt in vad jag tycker är roligt och inte roligt. Aw på fredagar är inte ett dugg roligt tex, inte vilda hästar skulle få mig att gå dit. Jag är så trött på fredagar att ytterst lite göre sig besvär. Jag reser ingenstans fredag kväll heller, då kör jag efter frukosten på lördag hellre. När man inte dricker känner man tröttheten bättre och kan ta hand om den.

Kram 🐘

@andrahalvlek @LillaVideung74
Jag började undra om det var mina inlägg som tystade kafferepet?! 😵‍💫😂 Men jag tänker samtidigt att alla har sina liv. Hade faktiskt hoppats på lite mer forumaktlvitet? Jag kanske bara är på fel ställe????
🩵

@Carisie Just här under forumdelen ”Det vidare livet” hänger vi som har varit nyktra en tid. Själv har jag varit nykter i 4 år och lite till. Vi avhandlar allt det som kommer i nykterhetens spår och när vi har lugna perioder, eller stressiga för den delen, så är aktiviteten rätt låg här. Under forumdelen ”Alkoholfri” är det betydligt mer aktivitet! Starta en tråd där är mitt tips! Så kan du komma hit när du har varit nykter ett tag 😍

Kram 🐘

@Andrahalvlek Åh.. jag bara följde ditt nick... var inte meningen att trampa in på fel tråd. Fastnade mest bara för kommentaren om aktiviteten. Alkoholfri är fel tråd för mig i nuläget.. jag nystar vidare i rätt tråd..
🩵

Jag tycker det är svårt greppa vissa informella regler i detta forum. Man vill såklart göra rätt. För att läsa el kommunicera i gruppen "Det vidare livet" ska man alltså ha en stabil nykterhet?

@LillaVideung74 Hej! Man kan skriva i precis vilken del man vill och i vilka trådar man vill😁. Jag brukar läsa inlägg genom att titta på ”senaste kommentarerna” och då kommer alla delar/trådars kommentarer upp. Jag startade en tråd i delen ”vara alkoholfri” för det var mitt mål. Sedan flyttade jag min tråd till ”det vidare livet” efter 7 månader då jag kände mig stabil och övertygad om ett fortsatt liv som nykter. Imorgon har jag varit nykter i 2,5 år och försöker stötta i nykterhetsprocessen så gott jag kan. I delen ”måttligt” och ”det vidare livet” är det inte lika mycket aktivitet som i tex ”vara alkoholfri” och ”förändra ditt drickande”. Vissa skriver bara i en viss forumdel och jag skrev nog mest i ”alkoholfri” i början för där var det personer som var i liknande situation som jag just då. I det ”vidare livet” skriver vi mest om livet efter en längre tids nykterhet om hur det känns och vad som pågår i livet. Idag skriver jag i de flesta forumdelarna förutom i ”måttligt” då det aldrig funkat för mig och jag inte riktigt tror på att det är rätt väg att gå vid alkoholproblem och då är det svårare att stötta och peppa.

Så skriv inlägg var du vill och ta del av det samtal du tycker är intressant och hjälpsamt❤️

@vår2022 Godmorgon! Tack så mycket för hjälp och att du tog dig tid svara❤️Grattis till din resa i nykterheten, vet bestämt att jag läst en hel del du skrivit på vägen. Kom på att jag knappt vet vilken kategori jag har min egen tråd i! Kan det vara "Förändra ditt drickande" måntro. Kanske ska jag ägna mig mer åt den istället för att hatta runt i alla andras o tappa bort mig själv. Jag tror jag hamnar i "Det vidare livet" för det känns som att där finns så mycket kunskap o erfarenhet att hämta in. Även om jag själv har en lång väg att gå så känns det ibland hoppfullt o tröstande att läsa om människor som har kommit längre på sin resa o "gjort jobbet". Tack från mig och ha en bra dag @vår2022 och även @andrahalvlek vars tråd jag är inne o svamlar i❤️