Nästan 3 veckor..sedan återfall. Inte överdrivet denna gång. Inget två eller tre dagars race med alkohol. Kände ett begär att bli onykter. Släppa alla hämningar och bara få vara för en stund. Har inte gjort bort mig. Druckit "kontrollerat'. Men ändå i min ensamhet vilket jag vet inte är sunt. Tar det ändå som ett steg framåt och inte bakåt. Druckit måttligt och inte gjort bort mig. Kommer inte dricka mer denna helg.

@Agnes123 Kontrollförlust heter det visst när man dricker som du ( och även jag gjorde).
Ett problem med det är ju att det kan sluta hur som helst. Helt förskräckligt helt enkelt. Farligt och inte värt det.
Bestäm dig för att inte dricka och ring innan och fråga om du ska ta med alkoholfritt. Då blir det lättare.
Du kommer att må så mycket bättre.
Återfall gör att suget kommer tillbaka och gör allt svårare igen.
Du klarar att tacka nej! ❤️🙏🏻❤️

@Whitesnake
Vad bra att du hittat hit och modigt av dig. Första inlägget var jobbigt att göra tyckte jag men det har gett så mycket att vända mig hit. Hoppas du fortsätter skriva.
Jag känner igen mig så i det du beskriver, känslan av att fastna när man vet att det inte är bra för en.
När jag ser tillbaka på det så ser jag mer att jag blev manipulerad så som mitt ex manipulerade sig själv av alkoholen.
De där fantastiska sidorna kändes mer som en kompensation för drickandet och för att jag skulle stanna. Jag tror man "fastnar" av den anledningen. Löften och hoppet om allt det där fantastiska som aldrig blir av. Som sen förvandlas till att man blir tredje hjulet i en relation som man trodde skulle innehålla kärlek.
Det hjälpte mig att skriva om det, prata om det för då blev det på något sätt verkligt och lättare att se hur illa det var.
Beslutet är helt och hållet ditt, hur länge du orkar med det livet.
Var rädd om dig, du är centrum i ditt liv och inte han.

Jag tänker och tänker. Har haft ett par bakslag men överlag går det väldigt bra. Jag ser mig för det mesta som alkoholfri, alkohol har ingen naturlig plats i mitt liv längre. Det är i samband med storhelger och liknande med släktkalas osv som jag riskerar att trilla dit. Och då vill jag dricka så att jag känner av det (alkoholen tar över min hjärna). Dagen efter hemsk ångest. Och så är jag på banan igen.
Har fortsatt svårt att identifiera mig med att jag har alkoholproblem, känns mer som att jag inte tål alkohol längre.
Jag har blivit mer och mer säker på att jag kommer att leva ett nyktert liv vilket ger hopp och glädje. Det gäller bara att inte glömma i stunden och låta någon hälla upp.

@Ny dag det låter härligt med en nykter sommar. Hoppas du får en skön ledighet!

@Amanda L
Verkligen, här har man gått och funderat hit och dit vem som märker om man dricker vad osv och så är det ingen som bryr sig. Jag har varit den som funderat kring alkoholen, hur mkt som finns kvar, hur mkt alla har kvar i glasen

Hemma från studentfest! Väldigt god mat och alkoholfritt bubbel som var jättegod. Oddbird hette den. Rekommenderas!
Det var min sambos barn och barnbarn. Plus vänner och bekanta. Jag kände mig lite osäker på hur det skulle bli då jag alltid förut druckit alkohol och ”svärsonen” kan vara den som kommenterar saker och ting och dessutom själv är glad i sprit.
Men tydligen hade han uppfattat att jag inte drack något senast. Frågade bara om jag ville ha med eller utan alkohol. Jag sa utan och så var den saken avklarad.
Jag blev nästan lite rörd över att han var så finkänslig.
Som vanligt var det ingen annan som brydde sig det minsta om vad jag drack eller inte drack.
Lika lite som jag undrade över vad dom drack. 🥰

@Whitesnake Jag tror det är jättebra att du "skriver av dig". Din särbo har inte velat ha något samtalsstöd, men kan DU tänka dig det? Jag har precis lämnat ett väldigt långt förhållande och ett nästan lika långt medberoende och jag tycker att det är jätteskönt att gå i samtal. Jag har valt Öppenvården i min kommun, men det finns säkert fler alternativ. Jag tycker inte alls det är konstigt att du valt att "ta tillbaka honom", du älskar honom, inte alkoholen. Samtidigt ser jag ingenting i det du skriver som tyder på att han vill/kan göra något åt sitt missbruk, det känns tvärtom som att han känner sig ganska säker på att han kan behålla er båda, den allt överskuggande alkoholen OCH dig.
Du skriver om alla hans fina sidor när han är nykter och tyvärr är min erfarenhet att alkoholen sakta men säkert förändrar en människas personlighet i grunden. Mer och mer av den man älskar försvinner och till slut finns bara små glimtar kvar. Jag brukar tänka att det faktiskt kan ha en viss likhet med att vara anhörig till någon med en demenssjukdom. Min kärlek och respekt var till slut bara sorg, vemod och ångest. Och nån slags medömkan. Men jag minns hur det kändes att älska honom.
Du vet vad du måste göra om du vill leva på riktigt, för det gör du inte nu.
Det är osunt och bryter ner dig lite mer dag för dag. Det är lätt att se så här "utifrån", men jag vet hur det är att vara på "andra sidan" och jag dömer dig absolut inte för att du inte kan. Men du måste. Kramar 🧡

@Tropa Du har ju kommit så långt! Varför riskera något?
Du kommer att ha mycket roligare utan alkohol! Och du kommer att minnas hela festen, alla människor, vad de sa och vad du sa. Somna gitt och vakna ännu gladare utan ångest. Gör dig stolt! ❤️🙏🏻❤️

@Andrahalvlek Glassdisken är oändligt mycket bättre än bardisken! 👍😍

Hej, har läst här ett tag och vågar nu skriva mitt första inlägg. Jag har under de senaste åren varit särbo med en person som har ett alkoholmissbruk. Han har gått på antabus från och till och det har fungerat så länge som han ätit den, men så fort han avslutat behandlingen så har han börjat dricka igen. Han har inte velat gå i någon form av samtalsstöd vilket jag tror/vet hade varit hjälpsamt i processen. Jag har försökt att hjälpa och stötta, men jag insåg att jag aldrig skulle vinna kampen mot beroendet, ett beroende som jag förstått funnits under en lång, lång tid. Jag var ständigt orolig och försökte ligga steget före, fixade och ordnade. Till slut blev det ohållbart och relationen avslutades. Jag gjorde ett stort jobb med mig själv. Sakta började jag komma upp till ytan igen och då, ett halvår senare, tar han kontakt igen. Dum som jag var så gick jag tillbaka, jag älskar honom väldigt mycket. Skillnaden nu är att han dricker utan att dölja det. Han säger att han kan dricka måttligt, men han har redan visat att det inte går. Jag brottas med mina känslor och fattar inte hur jag kan göra det jag gör. Har alltid varit en jordnära och ganska klok person, men det är något med honom som jag inte kan stå emot, trots att han kan vara både självisk och oförstående inför andras känslor och reaktioner när han dricker. När han är nykter så är han snäll, glad, intelligent och omtänksam.
Jag har svårt att se en fungerande framtid tillsammans vilket krossar mitt hjärta och jag hanterar det genom att sticka huvudet i sanden...jag vet nog egentligen vad jag borde göra men jag kan inte. Jag kan bara inte. Inte ens när han säger att han inte skulle välja mig om han måste välja mellan alkoholen och mig, inte ens när oron gör mig sömnlös eller meddelanden inte blir besvarade. Eller de blir besvarade och jag märker genom sättet han skriver att han druckit, ibland bara små subtila saker, formuleringar, men jag vet direkt....
Jag vet inte vad jag vill med detta inlägg, behöver nog bara skriva av mig lite.

@Tröttiz
Jag tror att jag sökt att hjälpa andra för att jag själv egentligen behövt hjälp, hjälpa det lilla barnet inom mig.
Jag tror att jag vill vara i en miljö där arbetet inte går ut på att hjälpa utan vill vara i en frisk miljö där man gör något annat (håller på att ta reda på vad jag vill där).
Jag har i hela mitt liv sökt miljöer och haft människor runt mig som har problem psykiskt och det är det jag inte känner nåt behov av längre.

Jag behöver byta helt och hållet. Det skulle inte finnas andra uppgifter utan det handlar om människor med svår problematik. ❤️

@Amanda L blir inspirerad av din resa! Du är före mig. Men känner igen mig så mycket i dina tankar. Bra vi har varandra här.

Dag 18.
Velat som fan rent utsagt med hur helgen blir. Packat ner alkholfri öl. Plus massa alkohol till sambo.
Sagt att jag inte vet hur jag gör i helgen till sambo. Ena stunden "vill" jag. För att allt ska vara som vanligt?
Andra stunden får jag jätteångest av tanken ångesten alkohol kan framkalla.
Imorgon går flyttlasset till Dalarna.
Tack för pepp @Mandalina
Och hur går det för dig?

@Geggan Hejsan!
Skönt att det gick bra! 😀👍 Klarade du att uthärda utan lugnande?

@Kristoffer tack för klokt svar, jag ska absolut fundera på det. Att inte åka är inget alternativ, jag har investerat för mycket i detta, både i pengar och känslor och tid.
Är mycket medveten om riskerna, hoppas hitta en balans.

@Snödroppen
Hej. 💕
Låter som en tuff situation med ditt arbete.
Jag tänker lite att har man inte allt "ok" med sig själv, att man inte mår bra så tror jag verkligen det blir tufft känna sig bra att hjälpa andra. Man har ju fullt upp med sig själv resonerar jag ...

Skulle du kunna tänka dig göra annat, och skulle det gå att för en tid göra andra uppgifter för dig på ditt arbete? Vad tror du om det?
🌺

Hej @Newme Hur går det för dig?

Hej alla och tack för alla tänkvärda kommentarer. Jag lär mig alltid något nytt! 🙏🏻❤️
För mig blev nog klart ganska snabbt att jag aldrig kommer kunna dricka måttligt (prövat!) utan mitt mål var alkoholfrihet. Minns jag satte siffran sex på hur troligt jag tyckte det var att klara att vara utan i tre månader. Hade ju försökt så många gånger…
Men tänkte att tre månader ändå var ett bra första mål. Hanterbart.
(Jag tror att det tar flera år innan alkoholfrihet är så självklart att man då slutar att ha mål och räkna dagar.)
Trots att jag mått bara bättre och bättre och mitt mål är att aldrig mer dricka, så kom ändå en dipp, en sorg när det gått tre månader, fast jag borde haft partyhatten på.
Jag tror det visar att tre månader ändå är en kort tid. Alkoholhjärnan hovrar fortfarande i bakgrunden. Även om det är alltmer sällan.
Jag satte nu ett nytt mål på tre månader i Alkoholprogrammet . Och jag tänker att OM det skulle komma någon allvarligare dipp av nåt slag så är det ändå en krycka att hålla sig i. Ett mål är ett mål…
I boken Skål tamejfan så varnar han för att säga ”aldrig mer” för att just det kan trigga folk som alltid vill bryta mot regler och förbud.
Jag hade aldrig tänkt på det, men kanske ligger det nåt i det.
Hur som helst: mitt mål om tre månader kommer förmodligen att vara sex månader. Sen får jag väl sluta ha mål. :)
Jag har i alla fall bestämt mig. Jag varken hoppas, önskar eller vill sluta. Jag har bestämt mig för att aldrig mer dricka alkohol. Helt enkelt för att det gör mig lyckligare, friskare och fri från beroende.
Sen kan det såklart finnas molnigare dagar, annars hade vi ju bott på en annan planet.
Men det är min plan: jag kommer aldrig mer att dricka alkohol.

@Sattva Grattis till din tid i frihet! 🤗 Jag har nog bara varit på systemet 2 gånger sedan jag blev nykter. Senaste gången för något år sedan vet jag att jag sneglade på ölhyllan och tänkte: ”Ha! inte en droppe lär jag dricka av det giftet i framtiden. Riktigt härligt!😍

Kram

Som vanligt kloka ord som jag tar till mig.
Jag får nog försöka att byta mitt självskadebeteende, att snoka.
Som du säger blir det ju bara en katt och råtta lek .
Jag måste stålsätta mig från att sjunka så lågt, samtidigt sätta gränser för hur mycket jag orkar med .

@Andrahalvlek Just det, den där sura unkna lukten. Kände den inte! Kanske ingen hade slagit sönder något den dagen?😇

@Sattva Häftigt! Jag hade nog upplevt det likadant, förutom att det luktar så illa på systemet så jag vill helst inte gå dit. Handlar det jag behöver i vanliga affärer.

Grattis till 2 år 5 mån! 🥳🥳🥳

Kram 🐘

Är inne i en förändringsfas känner och börjar ifrågasätta absolut allt.
Förstår att jag inte alls är motiverad att jobba med att hjälpa människor längre på det sättet jag gör hela dagarna. Inte för att jag inte bryr mig men känner att inte har motivationen längre. Det ger ingen energi utan tar energi. Jag antar att det är dags att lägga om livet helt och hållet utifrån mina egna behov och inte något annat.

@Coocoopoo haha så roligt! Jag hoppas du får tag i naltrexon är ju ett bra hjälpmedel fungerar mot suget för mig men tyvärr biverkningar som är bättre än dricka och bakfylla i alla fall!

Lunchrast i solen ☀️

Var och lämnade blodprover i morse, ASAT, ALAT, MCV och MCH, samt PeTH.

Att PeTH är noll vet jag, det har det varit i några veckor nu, var 0,8 i april. Ska bli spännande att se hur MCV hamnar… har legat högt i många år pga långvarigt alkoholmissbruk.. För labben har jag inte kunnat smussla med mitt drickande… 😉

Ha en fin dag alla! 🤗

Idag 2 år 5 mån nykter💫🌼🌸
Jag brukar aldrig skriva om alkohol, eftersom det liksom inte existerar i min liv som något värt att notera eller reflektera kring. Men jag var på systemet härom dagen och handlade till dotterns studentmottagning. Jag tog på mig den uppgiften. Kanske för att jag ville ha kontroll över vad som köps in? Iallafall, har inte varit inne på systemet sedan jag slutade dricka alkohol. Det var fullständigt neutralt för mig. Det var en ren inköpsuppgift, som att handla vad som helst. Jag hade nog inte förväntat mig att få sug, den tiden är förlänge sedan förbi, men jag hade nog förväntat mig att känna NÅGOT. Men helt neutralt. 🍃🌼🌸

@Suburra 😅 det lät mer rätt, tänkte om du får det av hudläkare och jag inte kan få det från psyk ens. Tack för dina svar och stöd!

Jag håller med er fullständigt. Att vara bestämd är nog viktigast av allt enligt mig. Klassikern som man har sett hur många gånger som helst på forumet är ju typ: ” Jag hoppades att klara vara nykter i går, men plötsligt hade jag visst varit inne på systemet”. 😣 Många tänker inte på hur viktigt det är med att inte hoppas, tro eller önska, om man vill vara nykter. En del säger att beslutsamhet triggar dem till att dricka, men det köper inte jag. Det är bara alkoholdjävulen som lurar dem.

Ha det fint!

Två dagar har jag gått bredvid min kollega, som utför det chefsjobb som jag blev sjukskriven från senast. Jag har fått flashbacks från jul- och nyårsveckorna 2021-22, då hon var ledig och jag höll ställningarna ihop med en vikarie. En månad senare, den 28 januari, blev jag sjukskriven.

Jobbet är därmed bekant, men det krävde ändå full koncentration tisdag-onsdag. Dessutom satt vi på ett kontor som jag inte jobbat på sen evigheter - många ”nya” röster och ljud.

Jag var helt slut igår när jag direkt efter jobbet skulle köra hem till yngsta dottern och äta middag. Vi brukar äta ihop en dag i veckan, oftast onsdagar.

DEN helt-slut-känslan brukar jag hälla vin på. Men det kom inte några vin-flashar igår. Istället köpte jag en glass. Socker 😍 Stod och tittade på bake-off-kakorna i butiken en lång stund, djupandades några gånger - och gick sen vidare till glassdisken.

Längtade hem till badkaret också 🥰

Kram 🐘

@Ny dag Bra tänk! You go girl!

Kram 🐘

Första riktiga sommarmånaden startar nykter och så ska också sommaren bli. Längtar efter ledigheten, behöver den verkligen i år. Vill bygga upp min kropp och förbättra min hälsa, etablera nya nyktra vanor kopplat till motion och rörelse (var nykter förra sommaren så i umgänget är det ingen nyhet vilket är skönt… det vore ju istället konstigt att jag som inte mår bra skulle börja socialdricka vin/bubbel igen). Räknar inte längre dagar, vill inte ha en app (livrädd att bli påkommen… jag skriver iofs här men ändå…). Fortfarande kommer suget och längtan efter att döva med vin, saknar däremot inte att bara ta ett glas vin på en uteservering, det går lika bra med en afri öl eller en tonic, jag menar det var ju berusningen jag ville åt och ett glas ger ju ingen berusning…. Tacksam för att de flesta i mitt umgänge förvisso dricker alkohol men är måttliga vilket jag tidigare tyckte var lite jobbigt. Idag väljer jag att vara nykter!

@Crusade Håll ut!!! Kroppen o knoppen renas från alkoholen tänker jag, det kallas nog även postakut abstinens vilket brukar infalla 3-6 månader in i nykterheten. Det är hjärnan som ännu inte återhämtat sig. Så, se det som positivt eftersom du är på rätt väg….. Hjälper kanske föga just nu när man helst bara vill må bra men det är som sagt ett positivt tecken på tillfrisknande från alkoholen. Jag har detsamma just nu. Läs om PAA, jag tyckte det blev enklare att härda ut när jag bättre förstod varför jag inte mår så bra trots att jag inte dricker. 🥰 och önskar dig en underbar dag trotsallt…. Jag är med dig i tankarna, kram❤️

Jag tänker också att ord är jätteviktigt. Tveksamma ord som hoppas, önskar eller tror ger luft till alkoholdjävulen att få vara med i spelet och oftast vinner han i dessa kamper. Kanske är man rädd för att misslyckas och därför säger hoppas, men det finns en kraft i att vara bestämd och säga jag ”ska” inte dricka. Det påverkar den egna förmågan, tankarna och även känslorna, det ger kraft och energi. Alkoholdjävulen får inte luft och samma chans att påverka.

Så oavsett om man tänker en dag i taget, en månad i taget eller tre månader så är det viktigt att vara bestämd. Klart man kan tveka lite, men då är det viktigt att backa tillbaka bandet om minnas hur det var när man drack, påminna sig om hur ett beroende funkar och ställa sig frågan om man vill ha det som det var då. Sedan också påminna sig om att det tar tid innan hjärnan fått möjlighet till att skapa nya automatiska banor i hjärnan. Förändring tar tid. Inom implementeringsforskning pratar man om att det tar 2-4 år innan tex en ny rutin är implementerad och funkar. Det innefattar ju en hel organisation som ska vara med på tåget, men med kunskap om hur man ska gå tillväga och att det tar tid, så är chansen att lyckas stor.

Ha det gott!🌞❤️

@Woman52 Men hej, så roligt att hitta dig här, och TACK för din reflektion. Du gör verkligen en resa!! Ja, kanske är det vägen via en helt alkoholfri period jag skall gå. Jag har tänkt den tanken många gånger. Denna veckan är en bra vecka så här långt, vilket också innebär att jag har tid att landa igen i mina gamla goda rutiner, och jag har tid att tänka.

@Woman52 Ja kontrasterna mot en morgon efter en nykter kväll är stora, och bra att hålla i minnet. Min sömn blir mycket bättre också när jag inte dricker. Idag är det torsdag och den första juni. Sommarmånad. Jag vaknar och mår bra efter en nykter onsdag. Jag är ledig men har en del vårdbesök så jag är uppe och rullar igång dagen. Det nybyggda kaffet smart utmärkt och solen skiner idag också,men det är lite svalare. Önskar er en bra dag!

@Lavendelblomman Skönt att du skriver. Tittar in t dig då och då för att se om du har skrivit och för att höra hur du mår.

Gott att din dotter mår bättre 🙏🏻

Skriv gärna oavsett hur det är. Vet inte om du dricker nu men tänker att det är så å vet du…jag tänker att en dag tar det slut.

Varm kram 🥰

Det bankar i mitt huvud ... oförlåtbart ... vad i fasen händer med mig. Trodde när slutat med alkoholen att jag skulle vara så pigg. Men tvärtom .... Snart tar jag mig en öl!!!

xxx

Tack för fina ord, Majaela! Jag känner igen mig i dig, det har jag skrivit förr. Vi träffas säkert fler gånger. Kennie hade förhinder och jag, Charlie och Vinäger blev inte riktigt klara. Träffar dem gärna igen.
Som du kanske vet har jag smygdruckit och ljugit om det (inget jag är stolt över). Min sambo har då ibland letat. Väldigt sällan tack och lov. Vi har ju också kunnat diskutera beroendet och jag ”erkände” och tog ansvar. Men jag slutade ju inte helt på en gång. Hade han blivit väldigt kontrollerande hade vi inte kunnat fortsätta att leva ihop tror jag. Det hade blivit ett väldigt osunt förhållande. Och jag respekterar verkligen hen för att hen lät ansvaret vara mitt. Jag tänker på de få gånger hen letade, hittade och hade ”bevis”. ”Haha, titta nu” - det är väldigt sorgligt att tänka på. För i det läget mår ingen bra. Jo, den som letar har fått bekräftelse på att den inte är galen, men sen då? Sen infinner sig oron, maktlösheten och kanske en viss besatthet. Min sambo valde att inte vara där och jag tror att det kanske hade blivit en ”Katt och råtta”- lek annars. Där jag hade blivit skickligare på att gömma och dölja, hen bättre på att leta. Ingen av oss hade gagnats. Problemet låg kvar hos mig. Hen tog aldrig över det.
Så jag tänker att det där letandet har stor risk att bli osunt. Hittar du nåt kan du inte säga det, eftersom det är ”fel” att leta. Fullt förståeligt, men letandet behöver ha nåt syfte och du behöver ha en plan för hur du går tillväga om du hittar nåt. Att bli sjukt stressad, dricka och äta tabletter för att orka hantera känslorna är ingen långsiktig lösning. Dessutom beskriver du att du slutar äta när det blir såhär. Jag tror att näringsbrist riskerar att få ännu större konsekvenser för hjärnan. Det är lättare att bli besatt. Så ta hand om dig nu.
Och jag känner igen det där med jag är inte sjuksjuk… Någon gång tror jag att det vore sunt att sjukskriva sig när man balanserar på gränsen. En dag, för att vila, gråta, tänka och hinna ge sig tid att få saker på plats. Skriver jag som just idag har alldeles gräsligt mycket att göra… så det får bli en annan dag, men det ÄR värt att unna sig skulle jag tro och det skulle ha effekt. Minns när jag som ung var med om en väldigt traumatisk händelse och inte ”hade tid” och möjlighet att härbärgera de känslorna. Efter ca 2 veckor hade jag en helg själv då jag grinade hela helgen. Väldigt helande. Tror att vi trycker undan så mycket känslor hela tiden. Särskilt om vi dricker. Det blir ohållbart. Så ta hand om dig nu. Börja hos dig själv och dina behov. Det är verkligen jättesvårt, jag vet, men viktigt. Allt gott till dig!

@Natalia Nämen åhhhh! Jag har sett svanungar där jag brukar promenera. Djurungar är det sötaste som finns.

Godmorgon! Önskar er en finfin torsdag!

@Daemon Jag gjorde lite likadant som @Torn och tänkte ”tills vidare” rätt så snabbt. Efter varje nykter månad lovade jag mig själv att vara nykter en månad till, men i hjärtat tänkte jag snabbt ”inom överskådlig framtid”. Samtidigt tänkte jag rätt länge varje morgon ”idag är jag nykter”.

Det är lite som när man står inför prästen, då svarar man utan problem att man ska leva ihop ”tills döden skiljer oss åt.” För att just då känns det rätt och naturligt att lova. Vad som framtiden sen leder till står i stjärnorna. @Seklart tänkte i början att hon kunde börja dricka igen när hon fyllt 80 år, men jag tror att hon skippat den tanken också. Varför skulle man vilja förgifta sig bara för att man fyllt 80?

Dock ska man skippa ord som ”hoppas” och ”tror” eller liknande hängslen och livremmar. Ordens betydelse är viktiga. Man märker ofta här på forumet när folk börjar svaja och bädda på återfall genom att de använder den typen av ord. Tex ”Jag hoppas att jag lyckas hålla mig från att dricka på kalaset.” Big no no. Istället ska man tänka ”Jag ska dricka alkoholfritt på lördag”. Punkt.

Kram 🐘

@Kennie Jag har det lite sisådär. Känner en oerhörd lättnad över att dottern mår bättre, men har mycket inom mig som jag skulle behöva få ut. Tacksam att du frågar! 🥰

@Coocoopoo blev fel ej hudläkare utan husläkare 😂.Ja blir förvånad de är ju snabbare än blixten på att skriva ut mediciner ( ibland tror man de går på provision) Kan det vara så att de vill ha ett möte först eller att du har annan medicin? Du kommer lyckas med eller utan naltrexon . Du vill sluta och det är ju första steget

@Suburra tack! Jag fortsätter kämpa trots känslan av hopplöshet. Tragikomiskt att de trycker i en en massa mediciner men när man själv vill ha en specifik medicin och delta i sin vård blir det ett nej.

@Kameleont Den sitter redan där 🧡
Ha en fin dag!

@Coocoopoo Jag fick mina hos min hudläkare. Stå på dig de skall skriva ut dem och om du varit i kontakt med psykiatrin nyligen så borde de kunna skriva ut. Hoppas de funkar för dig. De hjälpte mig delvis att hålla upp ca 3 mån men biverkningarna gjorde att jag blev trött och omotiverad så jag slutade.

Alltså @Sisyfos, jag älskar dig ! ❤️ ( detta skriver jag i spiknyktert tillstånd)
Jag tackar dig för att du känner in och förstår mina ”helt galna ” känslor .( jag trodde väl aldrig att jag skulle vara den som snokade i telefoner eller efter Mail , men nu har jag börjat checka av när jag får möjlighet ) Jag har faktiskt berättat för min son (valda delar, inget om tabletter eller alkohol ) som också är reagerade suuupergullig mot mig, men som såklart försökte negligera problemet, men som nu skriver varje dag och hör efter hur jag mår.❤️
Jag skall verkligen ta till mig det du säger om psykolog on line och genast läsa de böcker som du föreslår .
Av någon anledning är han lite spak just nu, så jag ligger lågt. Jag kan behöva den vilan då jag knappt ätit på en månad och pulsen legat i snitt på 100/min . Sjukt Sjuk,,är jag , men ändå inte sjukskjuk, Man måste ju jobba ändå om ni förstår vad jag svamlar om .
Jag blir sååå lycklig och stärkt av ditt svar så jag vill upp o hoppa redan nu fast klockan är 02.48 … så det är nog ingen bra idé med en väntande 9-10 timmars arbetsdag som ska funka .
Men tack. 🙏 och 🙏 igen för att du tror på mig . Det känns så fucking wonderful , haha
Många långa fina goa kramar till dig . En person som jag verkligen respekterar ( även dig Kennie som har svarat 2 gånger 🙏❣️) Jag är inte längre i den akuta fasen nu men det lilla kan rucka mig ur balans igen. Jag är tacksam för era svar och jag suger åt mig av er. Kritik både positiv och negativ, självklart är det inte bra att dricka och det skall jag.Feijda ut eftersom känslorna lugnar sig . Tack snälla ni. Fortsättning följer väl. ( önskar jag tagit tåget till S-Holm när ni träffades , skulle ju behövt just er
Ha en fin fortsatt … natt 😅.

Välkommen hit! Att börja skriva här är första steget på något bra. Jag tänker att det är ett jättebra tips att faktiskt ta läkemedel för att bryta. Någon hörinne vet jag använde ett av läkemedlen mot sug eller överkonsumtion och upplevde ett lugn i själen. Så funkar det tydligen för några. Kanske hör du till dessa.
De strategier som har använts härinne för att bryta är många. Läs lite i olika trådar och skaffa dig några att kämpa tillsammans med. Träning är kanske ett alternativ om du hör till de rastlösa. Lycka till!

Med stor risk för att jag går alldeles för långt här så skulle jag vilja skriva till dig Majaela att jag inte upplever alls att du skulle vara det minsta irrationell. Tvärtom ganska nyanserad och självkritisk. Jag tror att du levt länge i ett förhållande där du sakta men säkert har brutits ner. Man får intrycket att din man har gjort det här länge och även förtalar dig och nedvärderar dig inför barnen och att du är van vid att bli behandlad ganska illa. Du skriver att: ”jag inser ju att jag ör irrationell” . Jag undrar var det uttrycket kommer ifrån. Är det något du brukar få höra? Jag tycker att din beskrivning av vad du upplevde och hur du sedan handlade låter mycket rationellt. Det är självklart att man inte ska snoka i Nåns mobil, men samtidigt är det fullt förståeligt att du gjorde det i det läge du befann dig. Det ÄR ett märkligt beteende. Du kanske har läst ”Det är något som inte stämmer” av Martina Haag. I det fallet anade hon rätt. Och när du snokar hittar du annat som är minst sagt väldigt upprörande. Att han skriver så där nedvärderande om dig till era barn är minst sagt upprörande. Och att han skriver och pratar om att göra dig arvslös. Skilj dig nu, tänker jag. Det är inget sunt förhållande det ni har. Och nu gick jag över gränsen, jag vet, men när han håller på som han gör med sina hot, då tycker jag att du ska rädda vad som räddas kan. Titta på Den tatuerade änkan på SVT play eller öppet arkiv. Den kan vara lite upplyftande.
Men jag fattar ju att det kanske inte är lösningen just nu. Kanske inte ens lämpligt.
I Närvaropodden finns ett avsnitt som heter The Work, det beskriver en metod för hur man ska arbeta strategiskt med tankar av den typen du har nu. Det går att googla fram metoden. Att arbeta strategiskt med tankarna förutsätter nog att du är nykter och närvarande. Jag förstår såklart att du tar till både det ena och det andra. Jag tänker att det är i ungefär sådana lägen som jag också drack.. när jag inte visste vilken väg jag skulle gå och inte hade en plan framåt. Vilsen, omtöcknad etc. Att dricka då skapade fullkomlig oreda. Jag tänkte ut strategier i onyktert tillstånd som jag inte mindes eller som i vart fall inte heller tog mig framåt när jag nyktrat till.
Jag tänker att det verkligen är dags för dig att bena ut det hör nu. Kanske kan du testa The Work, kanske kan du kontakta en psykolog online och få snabbare tid. Ring jjourhavande präst… det hjälper att prata om det tror jag. När man är ensam med sina tankar blir det trassligt. Särskilt med alkohol inblandat.
Önskar jag kunde hålla dig i handen ett tag och säga att du ska tro på dig själv, se dina kvaliteer och landa i att du är både tillräcklig och bra. Det känns aldrig så när man dricker. Men det är en så viktig känsla. Önskar dig allt gott. Cyberkram

@Andrahalvlek ”Höneblund”
😂 Vinnande bidrag ikväll! 😂

Jag ska definitivt bli bättre på, i mitt fall då, tupplur. 😁 Det är verkligen en energi-boost. Jobbar hemma en del varje vecka och då ska jag planera in det. Men även helgerna bör man ju utnyttja för denna (i mitt fall nyfunna) aktivitet.

På tal om vila, läggdags nu! 😊
Sov gott!

@Varafrisk ”Jobba halvtid är tufft.”
Jag kan förstå det. Det kanske inte är fel att vara lite grand inne i en bubbla nu, och på så sätt försöka stänga ute alltför mycket stök runt omkring? Viktigt också sen att det faktiskt blir halvtid, och inte mer…

Kul med grannens student! 🙂 Brukar finnas god mat på sådana bjudningar! Man får prioritera den biten och se förbi eventuell alkohol.

Trevlig kväll! 🎶

@Snödroppen
"Läker ut" var ett träffande uttryck.
Så är det ju.
Så att du får läka.
🌺

Halloj! Jag kikar in här för en liten kommentar om det är ok.😃Det här med att sätta tidsmål eller inte är intressant. Det har vi som har hängt på forumet ett tag vridit och vänt på många gånger. Det verkar som att det är väldigt individuellt. En del tycker det fungerar bäst med att sätta konkreta mål (tex 3 månader). En del säger ”aldrig mer” från dag 1, och andra kör väldigt distinkt på ”en dag i taget”. För egen del så så körde jag på målet ”aldrig mer”, men samtidigt på ”tillsvidare”.😅

Klura noga på vad som känns bäst för er egen del. Ni ska må bra av det, annars kan det bli lurigt.

Ha det bra!

@Tröttiz
Låter som du har en bra dag ❤️
Känner igen det så väl den känslan av att känna sig jagad plötsligt utan att det är något utifrån som gör det. Konstigt egentligen, å andra sidan kanske inte.
När jag minns tillbaka så var det så jag kände när suparperioderna satte igång. En fullständig panik och som om mattan rycktes under fötterna. Jag hoppas att det läker ut så småningom. 💐

Så här utmattad och trött har jag nog aldrig känt mig tidigare. Jag vill så mycket och när jag inte orkar så blir jag så nedstämd. Pratade med min goa kloka psykologkollega idag. Hon gav mig så kloka råd. Har sökt min kurator som jag gick hos tidigare. Behöver enskilt stöd. Men hon var på utbildning och åter den 7/6.
Något som ändå är bra är att jag har varit nykter i 131 dagar idag. Känner mig iaf stark i beslutet att inte dricka alkohol.

Godnatt 😴🐬

@Himmelellerhelvette Skönt att operationen gick bra. Hoppas det fortfarande känns bra och att återhämtningen går fint? 🌹💐

@Amanda L ”Kändes jobbigt att lova bort mig för tre månader till…” Det påminner mig om att jag inte har något liknande sådant tidsmål. Det löper liksom bara på, dag för dag. Tre månaders-strategin verkar fungera väldigt bra för dig. Jag har svårt att veta hur man ska tänka kring det. En tre månaders period innehåller ju ett slut. Tänker du endast till och med detta eller tillåter du dig att även se förbi det datumet?

@Daemon Japp, jag mår bra. Jag är en positiv person som hellre ser lösningar än problem. Just därför känner jag inte igen mig själv när jag är svårt deprimerad. Så jag fortsätter med antidepp. För alltid typ.

Kram 🐘

@Daemon Japp, jag mår bra. Jag är en positiv person som hellre ser lösningar än problem. Just därför känner jag inte igen mig själv när jag är svårt deprimerad. Så jag fortsätter med antidepp. För alltid typ.

Kram 🐘

@Daemon I början sov jag middag 30 min var och varannan dag. Eller höneblund som jag kallar det, en kvinnlig variant av tupplur.

Jag blev nykter precis när corona bröt ut så vi blev hemskickade och 30 min höneblund på lunchrasten var verkligen vad jag behövde. Man snabbladdar batterierna oerhört effektivt.

Längre tid än 30 min funkar inte för mig, då får jag problem att somna på kvällen. Kl 22 larmar mobilen för läggdags. Jag behöver 7 tim sömn.

Kram 🐘

@Kevlarsjäl62
Ja, det där med att inte ha kontroll sätter sina spår.
Jag blir också stressad av förväntningar.
Det är ju jobbigt, men man måste ju ge det tid. Det vi anhöriga går igenom fixar ju sig inte i en handvändning precis.
🌺

@Daemon @Amanda L @Andrahalvlek Ja, det är otroligt när jag tänker efter hur hårt jag kört på i alla håll och kanter förr. Och hur alkohol båda dämpade och gasade. Jag tycker att tröttheten var stor första tiden som nykter och att den stabiliserats. Jag är pigg på ett helt annat sätt och trött på ett helt annat sätt som nykter, mer äkta och jag känner signalerna på ett annat sätt. Tänkte häromdagen att jag märker en skillnad i att orka slutföra saker eller att inte ge upp. Tex så åt jag mycket onyttigheter under en vecka och rörde mig inte så mycket. Det kändes ok och veckan därpå åt jag nyttigare och rörde på mig. Jag fick inte stress eller prestationsångest av det som tidigare. Det kunde tidigare leda till att jag lade av, massa ångest, men nu är jag mer chill. Eller nu när jag varit överansträngd i knät och långsamt tar mig tillbaka genom kort jogg och att gå emellan. Det stressade mig tidigare, men nu tar jag det chill och är glad för att jag är på väg tillbaka på ett hållbart sätt. Det finns ett långsiktig tänk om livet numer och inte quick fixes som förr och som aldrig håller.

Tänk vad mycket gott nykterheten medför! Det är verkligen spännande med all positiv utveckling på faktiskt alla livsområden. Finns inte en chans att vilja byta till livet innan med alkohol. No way!

Ha det gott!❤️

@Kevlarsjäl62
Tack för den feedbacken! 🧡
Jag blir varm inombords o bara ler när jag tänker på (o ser för mig) att det sitter en lapp med mina ord på någons (ditt!) kylskåp, som påminner om att följa stigen mot att Leva Livet! Fantastiskt 😚

@Andrahalvlek Låter som att det finns en gedigen plan och skönt att läkarbesöket gick bra. Jag kan ingenting om läkemedel dock. Det viktigaste är att du tror på det och när jag läser vad du skriver verkar du positiv! 💪😊

@Andrahalvlek Så vi är många som är lika på det viset. Ordet lagom verkar inte riktigt varit vår grej? Varken när det gäller jobb eller alkohol…:)

@Daemon Låter verkligen som du behöver vila och pterhämtning! Jag har också varit nära väggen två ggr i livet. Den sista strax före pension. Då helt slut. Kan vara så att alkoholen blev en krycka på alla möjliga sätt. För att stressa ner, för att orka med… Men till slut blev det som en karusell som bara gick fortare och fortare.
Jag minns att jag skulle ha överlämning av jobbet en månad, när jag blev pensionär, men orkade bara några dagar. Sa till chefen att nu går jag, ni får ringa om det är nåt. 😵‍💫 Då är man trött. Nu sedan jag slutat dricka vilar jag också mycket mer. Och som sagt även avsagt mig en del frivilliga åtaganden. Nu är mina behov viktigast för första gången. Det får vara så ett tag. 😌

Hej alla kämpar, undrar om någon kan styra mig rätt. Jag har själv velat börja med naltrexon, men får inte recept från vare sig psykiatrin eller vårdcentralen. Någon och annan här som kan råda mig i hur och av vem jag ska få naltrexon på recept, försökt och försökt, men psyk/vc hänvisar till den andre, som så ofta fastnar man i mitten, och man ligger minus energi för att dra i det. Att de ska göra något som redan väldigt svårt ännu svårare!

@Tröttiz Känner igen både det ena och det andra. Harmoni och lugn ena dagen och just den där känslan av att vara "jagad" den andra. En känsla av att något förväntas av mig. Eller att något/någon vill begränsa mig. Jag har upptäckt att jag inte klarar andras förväntningar alls nu. Inte helt lätt att jobba eftersom det där självklart ställs en massa krav. Så fort någon vill "styra" mig på minsta sätt så går jag till motangrepp eller får ångest. Kanske inte är så konstigt när någon och något annat haft kontroll över mitt liv så länge. Därför har jag så svårt för kontakt med min man, även när han är nykter. Han ställer egentligen inga krav alls, men jag tål knappt att han föreslår att vi ska träffas. Undrar om det någon gång kommer att bli annorlunda?

@Amanda L och @Andrahalvlek Yes, precis så är det.

Jag får piggare perioder oftare, men blir fortfarande väldigt trött tidvis. När jag blir trött nu blir jag nästan ännu tröttare än tidigare. Skumt? Jobbade hemma idag och vid tre-tiden blev jag så trött att jag nästan mådde illa. Ofantlig trötthet, inte ofta jag känt så där tidigare och aldrig så där helt plötsligt. Sov en halvtimme tillsammans med hunden. Som sagt, har aldrig uppskattat och prioriterat sömn så som jag börjat göra nu. Man ska ju skaffa hobbys, sova är min nya hobby! 😁💤👍

Under en period på många år jobbade jag alldeles för hårt. Idag förstår jag inte hur jag orkade, blir helt ärligt nästan ledsen och får panik när jag tänker tillbaka på det. Hur gick det till? Kunde aldrig varva ner. Inte för en dag. Satt i princip varje natt och jobbade, inte sällan fram tills ett-två. Blev sen turbostressad när semestern kom och det tog lång tid att komma ner i varv, så att man kunde börja fundera på vad man skulle hitta på. Blev jättestressad om vi i förväg bokade in en massa på semestrarna. Framförallt på somrarna. Behövde luft, inte tajta bokningar. Vintern och skidsemestrarna funkade ok. När det gått några veckor på sommaren och det började kännas iaf lite bättre, då blev jag stressad igen över att semestern i princip började ta slut. Så var det, under flera år. Förstår inte hur min fru orkade med det… 🙁 Självklart gjorde vi ju grejor och åkte på resor etc, men det var inte ok att mitt dåliga mående styrde hela familjen på det viset. Självklart får man dåligt samvete när man tittar i backspegeln.

Nu jobbar jag väl 60-70% i snitt mot förr och landar mer på normala 8 timmar i snitt per vecka. Och jag är ordentligt trött efter 8 timmar. Egentligen redan efter 6-7 timmar… Men jag känner att trots att jag haft det bättre under något år nu, så har jag inte återhämtat mig. Tröttheten finns där och min stresstålighet är betydligt lägre än innan. Jag tycker dock att stresståligheten redan förbättrats lite grand under denna månaden som alkoholfri. Bättre tålamod också (vilket förr varit en stor styrka hos mig både inom jobb och sport). Jag har börjat kunna fokusera lite bättre på uppgifter nu, men under korta perioder. På rätt spår i alla fall!

Har funderat kring när jag började dricka alkohol som jag gjorde på slutet. Kan inte säga exakt, det har smugit sig in. Somrarna har så klart fungerat som språngbrädor, och sen har jag förmodligen upptäckt att man kan använda det som artificiell energi för att orka. Började som sagt smyga sig in lite väl mycket alkohol under vardagen också, säkert för att ”generera energi” som du säger Andrahalvlek. Problemet är ju då som bekant att man till slut får mindre och mindre energi till att faktiskt göra någonting då man inte dricker.

Jag kände att jag nått en punkt där energin var i botten och alkoholen alltför viktigt. Den började styra mina tankar på ett läskigt sätt. Har som sagt en jättebra situation på jobbet nu, faktiskt väldigt bra och mil ifrån hur det var tidigare. Min fru säger att hon fortfarande tycker jag är ok. 🤪 Jag är fortfarande i ok:ish fysisk form. Men allt detta var på klar nedgång. Alltihop! Alla dessa saker började klart och tydligt påverkas negativt. Och när den resan börjar, då kan det gå snabbt - och det är jag absolut inte intresserad av!

Bra påminnelse det sista, till mig själv! 😊
Eller som du utrycker det på ett väldigt bra sätt @Andrahalvlek:
”Fy fan aldrig mer” 😍

En harmoni och tillförsikt inom mig.
Hej alla, just idag har det känts så.
Det är jag glad över. 🙏
Sedan kommer det dagar jag känner mig "jagad", fastän jag inte har något egentligen att fly ifrån. 🤔 Får ingen ro. Vet inte, kanske sådant är vanliga konsekvenser för att ha varit medberoende.

Sakta men säkert blir det väl bra. Att åtminstone komma genom denna berg- och dalbana av sinnesstämning och känna sig tillfreds med allt.

Kämpa på ni där ute. Kram.
💕

@Tussan65 Bra kämpat!
Jag har haft Antabus i snart två månader. Jag har misslyckats på egen hand tidigare, och nu ville jag ha hjälp av Antabus. Det känns helt fantastiskt! Jag behöver inte fundera på om jag ska dricka eller inte, för jag KAN inte dricka. Det blir så enkelt då.

Jag går på uteserveringar. Dricker alkoholfri öl. På detta sätt tränar jag upp mig på det som ska bli mina nya vanor och rutiner framöver.

Jag är förvånad över att jag inte får några frågor alls kring min nykterhet. Jag trodde innan att detta skulle bli jättejobbigt att ”erkänna” för alla omkring mig, men ”ok”/”jaha” och inga frågor.

Jag vill kunna göra allt; gå på AW, ha fest hemma, gå ut och dansa, sitta på uteserveringar osv osv fastän jag inte dricker alkohol. Nu med Antabus så har jag möjlighet att träna massor på dessa situationer utan att riskera att dricka.

Önskar att jag valt Antabus redan 2019 när jag försökte utan hjälp, oss misslyckades. Mitt missbruk blev värre efter det misslyckandet.

@Tussan65 - ville egentligen bara säga att Antabus är finfint… man har ju liksom så mycket runt omkring att kämpa med, så att då slippa att varje dag/timme/minut behöva besluta om alkoholfrihet underlättar. Tids nog kommer man dit, men då har man ju redan hunnit sätta nya rutiner, blivit av med mycket av suget och börjat leva annorlunda! 😃

@Amanda L låter underbart.. bra kämpat 🤗🌸

Har känt ett sug efter ett glas vin på balkongen trots att jag inser att det är det sista jag ska ta till just nu! Märkligt att suget övergår allt förnuft!

Han har visat ånger innan han gick och bett om ursäkt och sagt att han vill och behöver tänka till mer. Jag tog upp att följa med till beroendecentrum som jag går till men jag sa att det är inget någon kan tvinga han till men jag sa att det är så fin hjälp han får där. Han va ledsen över kvällen igår och tyckte själv att han inte betett sig bra...

Jag sa att jag vet att han inte vill bli så full men att det går ändå ut över relationen vi har 😔
Jag sa att han behöver ha i åtanke att det kan bli att vi behöver sära på oss om det här fortsätter 😔🥺

@Loppan helgen var bra. Fullt upp med vänner och familj.
Fick dock ganska mkt ångest på måndagen. Som tur var så träffade jag psykologen då. Blev lite lugnare efter mötet.
Hoppas att din helg blev bra.😉🌸

@Amanda L tack, va gulligt av dig. Sk varma kramar till dig.
Känns att jag är på rätt väg.🤗🌸

Tack för att du skriver om din situation!
Jag känner tyvärr igen mig väldigt mycket i det du skriver om. Växte också upp med en pappa i beroende. Min mamma har relativt nyligen lämnat min pappa efter nästa 30 år tillsammans. Både jag och min bror har flyttat hemifrån och hans beroende har förvärrats sedan dess.

Likt din uppväxt så har min pappa druckit så länge jag kan minnas, beroendet har eskalerat med åren och ledighet samt pension förrvärrade det. Förr var han väldigt aktiv och kunde hålla sig över ytan trots sitt beroende, han lyckades hålla sig någorlunda i styr när han jobbade. Han kunde komma hem och laga middag till familjen, men den var ofta ackompanjerad med alkohol.

Min pappa visar också tydliga tecken av depression som har varit mer eller mindre återkommande i ungefär 15 år.

Sorgen, ilskan och oron du skriver om känner jag väl igen. Det är en emotionell berg- och dalbana, som för min del har varit svår att bearbeta.

Sen för att stärka din inre röst som inser hans beroende så definieras beroende av beteenden/handlingar som har en negativ påverkan inom exempelvis relationer, jobb, hälsa m.m. Det kan kännas klyvande att se någons beroende helt förstöra vissa aspekter i sitt liv medan andra verkar helt oberörda. Kan även tänka mig att det för din del kanske känns lättare att delvis förneka hans problem, som sagt är sorgen, ilskan och oron inte lätt att bära.

Hoppas du gör något slags framsteg med honom, om inte annat tar hand om dig själv och barn. 🩵

@Lilleskutt65 Ja det blir bättre, men kan ta från en till flera veckor. Ha tålamod.
Långa promenader eller annan träning kan ev hjälpa dig.
Alkohol skapar ångest och oro, så det är ingen hjälp i längden. Försök bara vänta in att hjärnan blir återställd. 🙏🏻❤️

Ingen bra kväll igår. Han ville ta nån öl med mig, jag höll mig till liten andel glas vin på högst 3.

Jag tänkte att jag lägger mig inte i vad, eller hur mycket han dricker utan blir det galet så kan jag alltid gå därifrån.

Det vart obehagligt och vart rädd. Han vart fullare längre in på kvällen men samvetet tog över mig. Han stack flera gånger ifrån mig o skulle gå iväg bara för att gå.. Snurrade runt längre fram i mörkret o prata om konstiga saker han tjatar om på fyllan. Jag var rädd o dum som jag var ropade jag på han så han kom hem till mig.

Idag känner jag mig besviken, ledsen och förtvivlad, han är hemma här än och ska jobba snart.
Jag har sagt ifrån mer vin denna vecka. Får se om någon diskussion kring gårdagen dyker upp 🥺

...Canadagässen har just fått småttingar här vid sjön. Jättesöta 😃🥰

Det känns verkligen som sommar nu @Woman52 🙂
Sitter med kaffet på en liten klippa vid sjön och bara njuter av nuet.
Sååå skönt 🥰

@Emilia Hej, och tack för omtanken 🙏 Jo det kändes bra och vi skall ha fortsatta mötet, mår bättre, dricker mindre så det känns som jag är på rätt väg hoppas jag.

Om du funderar på om du dricker för mycket så är risken stor att det är så. Personer med ett helt okomplicerat förhållande till alkoholen funderar oftast inte så mycket på det.

Hej,
Jag förstår att du blir misstänksam och håller med om att din mans beteende är konstigt. Frågan är hur du ska hantera det. Risken är att beroendet kidnappar frågan och tar den som en förevändning för att kunna fortsätta missbruka. Men oavsett om det du misstänker är sant eller inte så tjänar du på att möta situationen nykter. Hur ser du själv på ditt förhållande, mår du bra i det i vanliga fall? Jag tänker att om du kan bryta drickandet och visa din man vem du verkligen är, och hur ert liv tillsammans kan vara, så har du gjort vad du kan. Hur han sen väljer att gå vidare kan du inte påverka. Ibland är det skönt att skilja på vad man kan och inte kan påverka. Det absolut viktigaste är att låta bli att dricka, framför allt för din egen skull.

@Odågan Jag var också orolig över impulskontroll och förmåga att att stå emot… Jag valde att ta Antabus nu i starten av min resa. Det är så enkelt… jag behöver inte ens fundera kring om jag ska dricka eller inte, för jag kan helt enkelt dricka med Antabus.

Jag har valt att ta Antabus och vara nykter den vägen i två månader… En och en halv månad nu! 😃 Och om två veckor ska jag ”stå på egna ben”. Då kan jag dricka igen… om jag vill… men jag hoppas att jag vill låta bli! 😃

Jag kommer att ta Naltrexon i tre månader… Jag litar inte helt på min egen förmåga (efter tidigare misslyckade försök att sluta/dra ner), så jag har sökt hjälp och fått läkemedel och motiverande samtal.

Det finns en massa hjälp att få. 🙏😃

@Skillnaden Bra tankar! 😃 Njut av att vara Du!

Jag njuter av att vara Jag idag. Jag har inte kollat mobilen för att se om jag ringt några samtal igår som jag inte minns, jag har inte kollat taxikvittot för att veta när jag kom hem, jag har inte vaknat med svullna ögon för att jag överreagerat på något och patetiskt tyckt synd om mig själv…

Njuter nyktert av solen, precis som Du! ☀️

Sitter på balkongen och njuter av förmiddagskaffet. Idag känns det verkligen som att det är sommar!

Reflekterar över hur det var på förmiddagarna tidigare, när jag nästan alltid druckit kvällen innan… minns hur jag kunde ha tung ångest en hel dag över att jag tydligen pratat 45 minuter med en kompis i telefon kvällen innan, men inte mindes samtalet eller hade någon susning om vad vi pratat om en helt vanlig tisdagkväll.

Njuter av att slippa sånt!

Önskar er alla en fin onsdag i solen!

@Skillnaden Varför inte satsa på tre månader i varje fall som rekommenderas i Aprogrammet?
Det händer mycket de första tre månaderna som du inte hinner vara med om på en månad. Exempelvis dök mina normala dopaminkickar/ lyckokänslor upp. När hjärnan blivit mer återställd. Bara ett tips. Du gör det så bra.❤️🥰

@berlen Stor skillnad på måendet om man jämför med era inlägg första dagarna. Så det går framåt!
❤️👍❤️

Hallå på er!
Kikar in och önskar en bra dag.

Kram

Dag 26
Egentligen inte eftersom jag föll på tjejmiddagen... Men jag tänker fan inte räkna det! Jag vägrar att börja om! Därför är jag på dag 26 istället för dag 27 som det skulle varit om jag klarat middagen.
Jag har tagit beslutet att säga upp bekantskapen med de tjejerna. Förra gången jag var nykter klarade jag runt 40 dagar innan jag föll... på en middag med samma tjejer. De gör något med mig som jag inte gillar. Jag känner mig oerhört obekväm i deras sällskap, jag är inte sedd, förstådd, omtyckt eller uppskattad. Det är bara för att vi har känt varandra sedan tonåren som jag fortfarande träffar dem emellanåt. Men jag mår ju helt klart inte bra av det och det slutar NU!
Jag har inte druckit något mer sedan den kvällen, men det har triggat igång alla missbrukscylindrar. Min hjärna går på högvarv, jag kan inte sluta vräka i mig socker, jag är stissig och känslosam, nere och apatisk. Det är inte ett fysisk beroende som så, men det påverkar min hjärna och mitt psykiska mående enormt.
Så nu kämpar jag med att komma på fötter, samla ihop mig och fortsätta min resa mot nykterhet i alla dess uttryck. Nykter ifrån alkohol, socker och . Ha! Jag trodde jag hade fler missbruk, men kan inte komma på fler! :D Alltid något positivt, haha. Jag får inte glömma att jag har blivit av med koffeinmissbruket och nikotinmissbruket för gott. Heja mig!
Jag tänker på mig själv nu. Inte på vad som förväntas av mig, om någon tar illa upp eller om de pratar bakom ryggen på mig. Jag vet att socker triggar sug efter alkohol, så jag tänker inte vara artig och äta socker bara för att någon bjuder! Min kropp, mina val!

Hej @Källarmannen! Hur går det för dig? Hur gick det hos företagshälsovården i förra veckan?

15:e dagen i rad utan alkohol idag. Ingen magisk prestation, men ändå, halvvägs till de där första 30, som jag hade som ett delmål vid ett tillfälle april-maj…men bröt dag 17… I mitt emellanåt velande hit och dit kring om jag ska satsa på att bli en måttlighetsdrickare och emellanåt starka övertygelse om att jag skulle bli mest fri helt utan, vill jag vara just utan i 30 dagar, som jag sen i min fantasi lätt upprepar om och om igen, så det blir 60, 90, 120 and for ever till den punkt där jag är övertygad om att utan är bäst, allt sug borta, valet att tacka nej givet och så vidare…så som det är med snuset! Slutade 5 februari 2021 och tänker aldrig på snus (FÖR UTOM NUUU NÄR JAG RÄKNAR DAGAR UTAN A), har inget sug, längtan…nada…borta…möjligtvis snarare tvärtom…(även om just tanken om snus slog mig i förrgår - istället för…ersättningsbruk/missbruk…blir INGET med det PUNKT).

Så många lustfyllda alkoholtankar for genom sinnet igår, men jag är glad att vakna idag, utan att ha en halvfull flaska rödtjut på diskbänken, så glad. Jag kan dricka ihjäl mig resten av livet om jag vill, men 30 dagar ska jag i alla fall låta bli och sen ta mig en allvarlig funderare kring om jag vill må så bra som möjligt…eller om jag vill må skit 🤪 Det boooorde mao lätt bli 30 till och 30 till…till dess det inte finns någon anledning att räkna mer, utan bara är…ett livslångt val. Vad skönt det vore att slippa få tankar som sipprar in kring hur skönt, härligt, tillåtande, njutningsfullt och behagligt det är…som kan lyckas övertyga en om att dessa minutrar trumfar timmar av ångest, huvudvärk, känsla av misslyckande, skam, självbedrägeri…

Nu snabb morgon promenix i strålande ☀️ sen påtår vid skrivbordet och kul arbete, utan skuldkänslor, huvudvärk, känsla av att vara en bluff, oäkta, utan just Me, lite extra genuin ☕️☀️☕️

Jag hejar på er! Tror det är viktigt att som ni gör fokusera på de vardagliga vinsterna med att vara nykter. Många små belöningar i form av välmående.

Spännande, tack för tipset! Hur har du det?

@Påvägmothälsa Vilken härlig bild du ger av oss allihop runt ett fikabord! Jag ser den tydligt framför mig. Vi håller våra kaffemuggar med båda händerna som i en mysig amerikansk julfilm. Bra känsla för dagen!
@prinsessa Var rädd om dig i stressen och glöm inte att ta paus!