Idag har jag varit nykter i 180 dagar och vägen har haft sina uppåt och nedåt såklart!
Jag har inte haft mycket sug men jag har genomlidit väldigt mycket som jag alltid lagt alkohol på tidigare! Jag har lärt mig hur känslorna är när dom är på riktigt!

Suget tror jag inte funnits eftersom jag nådde min personliga botten! Jag har aldrig mått så dåligt som jag gjorde innan jag slutade dricka! Jag drack den sista veckan bara för jag viste att ”på måndag är det stopp”
Jag drack för att mildra ångesten och för att klara av dagarna. Jag drack inte för att jag ville, för att det var mysigt, utan bara för att jag var beroende. Sista dagen drack jag alla slattar som jag kunde hitta, tömde sista dropparna i alla flaskor och boxar i 3 glas som jag smuttade på hela dagen för att mildra ångesten ihop med ångestdämpande medicin!

Jag var 100% inställd på 3 nyktra månader!
När jag hade ca 1 månad kvar blev jag rädd för att jag snart var framme vid mitt mål och bestämde mig för att lägga på 3 månader till! Jag har haft tillräckligt med tid till att genomskåda alkoholromantiken! Jag har förstått att om jag dricker 1 glas kommer jag vara tillbaka på ruta 1! Jag skulle inte orka gå tillbaka till att försöka dricka måttligt, det tar för mycket av min energi! Jag vet hur det blir! Jag kommer längta efter nästa helg bara för alkoholen! Livet kommer återigen bli en transport från när jag får dricka till nästa gång jag får dricka!
Det är så mycket lättare att inte dricka alls!

@Himmelellerhelvette grattis! Så bra att du har dragit de rätta slutsatserna! Tron på att det ska gå att förhandla och schackra är lurendrejeri. Det går inte! Det går inte! 🐳😇❤️

@Himmelellerhelvette Grattis till 180 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 Och en ny tråd! Det är nyttigt att påminna sig själv om hur jobbigt det var. Hur illa däran man faktiskt var. Och jag håller med dig - det är tusen gånger lättare att avstå helt än att försöka dricka måttligt.

Trevlighelgkram 🐘

@Himmelellerhelvette Stort grattis till 180 dagar i frihet! 🤗 Coolt att du startar nya trådar så här vid målstolparna! Det har jag inte sett förr på forumet tror jag.🧐 Det är säkert vara bra, lägga det gamla på hyllan liksom, det är här och nu och framåt som gäller! 👍 Ha nu en härlig semesterresa. Och när dom andra ligger och är sega på morgonen, så kan du passa på att göra något kul i stället. Gå på upptäcksfärd tex, och njuta av alla dina klara och friska sinnen.😃 Man ser en massa fina saker som nykter. Allt sådant som man inte lade märke till förr.

Kram

Tack @Torn ❤️ Ja milstolparna blir mer tydliga när jag gör så och i varje period finns det saker jag vill lämna bakom mig och avbockade grejer.

Nya utmaningar och nya erövrade erfarenheter i varje nytt mål❤️

Jag kommer nog njuta som mest varje morgon, när jag vaknar pigg och fräsch och dom andra mer eller mindre halvkassa 😁
Jag ser fram emot att uppleva med alla sinnen fullständigt klara❤️
Kram

@Himmelellerhelvette Hipp hipp hurra, vad du är bra!🎉🎉🎉. Grattis till 6 månader! Vad bra att du blev ännu mer taggad med att skapa nya banor i hjärnan. Det är precis det som sker om vi tränar, tränar och tränar på nykterheten med nyktra vanor. Om vi ger uppmärksamhet och fokus på det positiva med att vara nykter, då sker tillväxt med nya banor i hjärnan. Hjärnan är fantastisk på att lära om och skapa nya banor. Det kommer också att minska din inre konflikt, kognitiva dissonans. Jag skrev om hjärnans plasticitet i min tråd härom dagen som handlar om hjärnbanor, utifrån Anders Hansens fjärde program om hjärnan, läs om du vill. Jag upplever att mina nya banor i hjärnor har lett till att min värld vidgar sig och med nya perspektiv.

Du ska vara stolt över dig själv och din fantastisks process och arbete❤️

@Himmelellerhelvette Jag har ju varit lite mer frånvarande från forumet sedan du kom hit, men jag har ändå följt din resa från sidan, även om jag kanske inte läst allt du har skrivit och jag är imponerad av dig och blir glad av att läsa det du skriver. Du har ju också haft en hel del motgångar på vägen som du beskriver, men du analyserar allt och funderar på det och hittar en väg framåt. Grattis till dina nyktra 180 dagar! Du är grym!

När jag är här med mina väninnor som dricker får jag lite ångest över somliga. Jag känner så med vissa som inte insett det jag insett. En av mina vänninor har sånna problem med sin mage, utesluter det ena efter det andra i sin kost och lär sig dricka andra alternativ till det hon egentligen gillar i alkoholväg. Jag vill bara säga, sluta drick alkohol en månad så kanske din mage blir bättre.
En annan dricker mer än planerat och jag vill säga att jag oroar mig för det. Men jag kan inte pracka på dom. Vet att jag inte hade lyssnat när jag var där dom är utan måste vänta på att dom blir nyfikna på att inspireras av mig. Men det är jobbigt att jag känner ångest för dom. Det är ju för jag vet var dom kan hamna, där jag var eller värre.

Jag får också ångest över hur bra jag har det, hur stark jag är, de två har det så svårt med så många delar av livet. Jag skulle vilja kunna förmedla dom redskapen att ta tag i sånt som är tufft.

Jag försöker denna första dagen att njuta av semestern, solen är underbar! Varför tar jag över deras ångest?
Känns som om jag är bakis😔

Kram

@Himmelellerhelvette Man vill verkligen hjälpa personer i ens omgivning som man ser har problem. Man får andra glasögon som nykter. Tidigare nonchalerade man vissas beteenden, för om man insåg att de hade problem med alkoholen så skulle man tvingas fejsa sig själv. Det ville man inte.

Men som sagt, att pådyvla dem sanningen hjälper inte. De måste själv vilja förändring. Det du kan göra är att föregå med gott exempel - och det gör du! Den bakiskänsla du kände i morse är säkert placebo-effekt. Din kropp och knopp är van vid att vara bakis utomlands. Ut i solen med dig! Och bada för mig också! Jag ska gå till simhallen strax, och jag ska tänka på dig som får bada i havet 😍

Kram 🐘

@Himmelellerhelvette Jag tror att det handlar om dina egna känslor, när du får ångest över dem. När jag är i eller ser situationer som jag var i när jag drack, ryser det till i mig. Jag kan se hur jag själv var och betedde mig som berusad och jag minns ångesten jag fick av det. Det känns lite äckligt på något sätt och jag vill skaka av mig känslan. Nu när du är där med dina vänninor så tätt inpå och intensivt kommer du liksom inte undan. Som du säger, du kan inte göra något åt deras situation eller pracka på dem något. De måste ta steget. Försök fokusera på det positiva och njuta av dagarna. Föreslå aktiviteter som promenader eller sightseeing. Träna på morgonen och be dem joina.

Tänk att varje person måste ta sitt egna ansvar, du tar ditt och kan inte ta deras. Njut och var stolt över att du tagit ansvar för att må bättre, du kan vara egoistisk i dessa tankar och faktiskt bara bry dig om att du ska må så bra som möjligt på denna semester och komma hem utvilad. Njut och var glad över att du inte dricker🌞❤️

@Andrahalvlek Det var verkligen jobbigt med bakiskänslan, fick gå igenom i huvudet det jag hade druckit om det kan vart alkohol i men självklart inte men jag kände mig verkligen bakis men det måste varit den enorma ångesten som gjorde det, var vaken länge igår så det gjorde väl sitt! Jag har inte kunnat njuta av dagen idag, ångesten har gjort att jag vill dränka den men det gör jag inte utan uthärdar och hoppas må bättre imorgon❤️Kram

@vår2022 Ja det är nog så som du skriver, jag går in i måendet jag hade haft om jag druckit trots att jag inte dricker, oerhört jobbig känsla! Jag önskar att jag hade mått bra för det är jag värd men får försöka tänka att detta är en del av processen och att jag kan njuta imorgon och må bättre då. Känner mig så ledsen, hade jag druckit nu hade det varit mängder för att få bedöva känslan, inte för att mysa med de andra! Kram❤️

@Himmelellerhelvette Förstår att det kan vara jobbigt om dina vänner dricker mycket, det blir sent och kanske blir de mer sentimentala också. Man är på olika våglängd då. Tänker att semestern måste vara på dina villkor också, att du kanske vill gå i säng tidigare eller annat. Den förändringen du gör påverkar och det kan vara smärtsamt i början. De går i gamla invanda spår och du i nya. Alla behöver anpassa sig till något nytt. Kanske något ni kan prata om?❤️

@vår2022 Jag kommer inte på samma våglängd. De fnittrar, skojar och stimmar och jag är låg, passar inte in. Jag är trött och blir därmed den tråkiga. Går inte prata om det för det testade jag och då är det bara ” men, herregud, drick bara, du måste inte vara nykter, det är ditt val! Jag kan inte säga att jag då skulle dricka för mycket för då svarar dom bara ” men det gör vi alla då och då” ”du är ju ingen alkoholist” ”släpp loss” ”du behöver släppa kontrollen”

För dom är en människa som blivit beroende en parkbänks alkis. Dom vet inget om att det finns sånna som jag! Dom har inte tänkt i de banorna.