majken_r

@Andrahalvlek Din kommentar om Feldt och hans fru fick mig att tänka på att jag ser på en del människor omkring mig med lite annan blick. Där jag aldrig anat (velat se kanske) alkoholens påverkan så anar jag det nu. Och på en del tänker jag att hos dem finns noll svårighet med alkohol, eller risk, och de är inte så många. Nåja, en liten snurrig morgonreflektion😇 Önskar dig en fin söndag🍁

@majken_r Så är det absolut. Man har liksom andra glasögon på sig 🤓 Jag ser hela tiden folk som är i farozonen. På ett sätt som jag inte gjorde förut, för att då skulle jag vara tvungen att erkänna att jag också var i farozonen.

Bara med utgångspunkt från hyn och den flackande blicken kan jag peka ut minst tre kollegor på mitt jobb som dricker mer än de borde, och som är uppenbart bakis på jobbet. Minst tre kollegor.

Kram 🐘

majken_r

@Andrahalvlek precis, och i släkten 😬I riskzon med normaliserat drickande. Som du säger, inte riktigt sett det på den här nivån tidigare, för då skulle jag sett mig själv..

Idag har jag varit nykter i 3 år, tjoho! 🥳🥳🥳

Min nykterhet har kommit i trotsåldern, ”kan själv”. Stämmer så till vida att jag låter hen klara sig väldigt bra själv. Jag har liksom annat att fokusera på - som att må bra. Lära mig ett ”nytt” jobb. Lära mig att backa lite och släppa taget. Precis som varje förälder bör göra.

Allt står inte och faller med nykterheten längre, för jag vet att den sitter där den sitter. Jag vet att vägen tillbaka är för lång och snårig och överjävlig, så inte ens en trotsig 3-åring skulle komma på tanken. Inte ens en trotsig 3-åring tycker att det vore värt besväret.

Nykterhetsdagen är bannemej viktigare än min födelsedag numer. Eller jag har åtminstone liksom två födelsedagar. En i februari och en i oktober, bra fördelning. Det är värt att fira både sin nykterhetsdag och sin födelsedag. För alternativet är så himla mycket sämre.

Till alla nykomlingar! Jag har också varit helt ny i nykterheten. Det här är min första tråd. Den är fylld med tips på böcker, poddar och Youtube-klipp. Jag tror på det jag brukar kalla faktametoden. Nöta, nöta, nöta nyktra fakta så att vårt undermedvetna påverkas. Det är där våra vanor, ovanor och ryggmärgsreflexer bor.

Kram 🐘

3,5 år som nykter idag, tjoho! 🥳🥳🥳 Och jag tänker att någon nykomling kanske vill läsa min första tråd, som skildrar tiden 0-6 mån som nykter. Den är proppfylld med tips på bloggar, böcker och Youtube-klipp. Nöta, nöta, nöta nyktra fakta! Hjärntvätta sig så att det undermedvetna påverkas i rätt riktning. Det har varit mitt recept på hållbar nykterhet.

Kram 🐘