@Tossingavis Men det är en viktig milstolpe! Att man faktiskt inser att vinet inte hjälper längre. Man blir inte skönt lullig och gosig. Man får inte kicken längre! För att toleransen gör att man inte får samma effekt längre. Och då kan det ju kvitta!

När man slutar dricka kan man bli lika skönt tillfreds av vardagliga saker. Fikapaus med trevliga kollegor, en bra film, god mat, massage osv. Alkoholen tar ifrån oss förmågan att känna glädje i vardagliga ting, men när vi slutar dricka får vi den förmågan tillbaka. Och på det området börjar du inte på dag 1 igen. Det brukar ta 2-3 månader innan man verkligen känner sig hög på livet ❤️

Jag har faktiskt på vissa fester blivit så uppåt, skrattig och bubblig att jag har fått tänka efter: ”Hmm, har jag råkat få i mig alkohol?” Men det har jag inte! Och ändå är jag så pepp att jag nästan gör hoppsasteg. I alla fall i tanken! Med hjälp av helt naturliga må-bra-hormoner som frisätts när vi umgås med andra. Och det krävs inte mer och mer, ingen toleransökning sker utan nästan tvärt om.

Kram 🐘