Nu är det söndag morgon och min tredje vecka utan vin har passerat. Jag är glad att min lust att dricka i tid och otid har minskat och att jag märker det tydligt. Jag har mer och mer börjat se min omgivning och hur folk dricker och numera ser jag att det ofta är problematiskt drickande. Det är inte det drickande som jag vill ha! Vill kunna njuta av ett eller två glas till maten och helst i goda vänners sällskap.
Det är en komplicerad balans som jag inte klarat när jag mått dåligt vilket ledde till mina alkoholproblem. Och när dom väl fanns så kunde jag inte tänka mig ett liv utan vinet trots alla negativa konsekvenser.
Jag är glad att min hjärna äntligen tillfrisknat ur ruset och att jag numera har mer sunda tankegångar och ett nyktrare liv.
Tänker förstås fortsätta och lära mig mer här och njuta av ett nyktrare liv.

Har tänkt en hel del på hur drickandet kan se ut och hur det sett ut för mig. Känns som en lättnad att ungarna inte sett mig berusad alltför många gånger förutom äldsta dottern som också påtalade det för mig. Känns skönt att vi hittat tillbaks till en fungerade dialog idag. Och skönt att jag klarat av att låta bli vinet ett bra tag nu.
Men kan känna en ledsam tanke när jag tänker på alla ensamma stunder med vinet som den viktiga kompisen. Göra om och göra rätt den här gången.

Jobbigt med sömnen.. Har själv fått lägga om mitt kaffedrickande på senare år för att kunna somna. Numera dricker jag inget kaffe senare än lunch. Kan det vara något för dig?

Jag har blivit känsligare med åren. Nu funkar det helt enkelt inte för mig att dricka kaffe senare än typ 12 på dagen. Man vänjer sig, och har en espressomaskin som jag gör koffeinfritt kaffe i om jag blir sugen på smaken.

@Milady vad tycker du om te?
Det finns ju många varianter av te att välja bland, som är örtbaserade, vissa även rogivande.
Det är mitt bästa tips. Och aktiviteter på dagen, tex promenad eller någon form av träning, så kroppen också får bli trött inför kvällen/natten. Hur skulle det funka för dig?

@Surkärring
Te är gott ibland men kaffe är godare. Jag tränar vattengympa tre gånger i veckan, cyklar sommarhalvåret och går promenader med jycken varje dag men kroppen blir inte trött! Tyvärr, kan längta efter tonårens fjällsemestrar när man somnade bums efter en dag utomhus.

Har tänkt en del på alla sömnlösa nätter och en av anledningarna till att jag drack vin för att somna var sömnlösheten och det har fortsatt. Ingenting blev bättre utan sämre av berusningen. Och mina dystra tankar som kommer upp som ovälkomna brev.

@Milady ja smaken är ju som baken 🙂 koffeinfritt kaffe kanske då, som ni pratat om.? Jag tänkte mest på att det finns teer med rogivande verkan.
Eller testa att köpa melatonin, det finns att få receptfritt har jag för mig.

Jobbigt när kroppen inte blir trött, kanske behöver du ytterligare träning? Eller tvärt om mindre, något mer åt yogahållet för att samla tankarna och komma till ro?
Jag gissar att du redan testat de klassiska tipsen med "ingen skärmtid direkt före läggdags" eller varm dusch och svalt och mörkt i sovrummet och allt det där... ingen tung måltid före läggdags.
Har du testat spikmatta?
Jag somnar nästan alltid på min, och sover gott vidare när jag "rullat av" den.

Fick i natt svart på vitt hur dålig sömn alkohol ger. Drack vin igår och har haft stresspåslag på pulsen hela natten, gått från runt 50 slag/min till 70-80... inte konstigt man är trött dagen efter..

Jag har köpt koffeinfritt kaffe och har testat alla klassiska råd. Sover nu med hjälp av sleeping pills. Inte så bra men orkar inte vara sömnlös mer än ett par nätter.
Spikmatta har jag inte testat och inte Lergigan, dottern tycker bägge funkar för henne...............
Ha en trevlig helg