I process
Tankar o känslor om vartannat

Ena tanken går till sista sms till han tors natt....
Jag vill inte ha det så här längre skrev jag

Funderar på hur han tolkade det...
Funderar på varför han inte hört av sig sedan torsdags kväll. Är det för han tolkat det hela rätt? Att jag inre vill ha en relation osv...

Sen tänker jag på att oj
Var jag så lätt att avstå!? Eller skäms han för hans fylla på natten?! Varför ber han ej om ursäkt?! Spelar det någon roll???
Nej det förändrar inte mitt beslut,men det ser mänskligt ut. Betydde jag inget alls???

Sen tänker jag att det här hör till. Jag får undra. Jag kan inte må toppen på 2 dar. Kanske inte ens på 2 veckor,2 månader osv. Min sorg är kanske inte som hans. Jag kommer inte undra en massa Sen men jag gör det nu.

Kära du. Du måste fokusera på hur DU mår. Hur han tolkar det du säger är oväsentligt. Du har bestämt att den här relationen inte fungerar för dig. Det är det som är viktigt, inte hur han uppfattar det. Du måste börja fokusera på dig. Hela tiden. Det är det enda sättet att komma ur det här.

@Åsa M
Jag tror du menar väl här men ....
Det har gått 2 dagar inte 2 år framåt
Jag skrev att detta är tankar i process.
Känns som du påstår jag gör nåt fel och det gör jag absolut inte.
Finns ingen som går i från en relation o endast tänker på sig själv på studs

@Samsung50
Jo det kommer bli bra tillslut
Känns irriterande just nu mest för att han påverkar mig med att inte ens hört av sig sen torsdags natt. Kan hoppas att det är pga det sista jag skrev då i ett sms...

Jag vill inte ha det så här mer...

Känns bara som att jag inte är värd nåt.
Så får han mig att känna

Kan inte sova

Tankar snurrar från att fasiken va bra gjort. Äntligen har du gått och slipper lida..

Sen tänker jag ...
Wind .. ser du nu hur han gör. Han är helt oangagerad och ger inte ens ett förlåt för i torsdags. Han svarade varken på sms eller när du ringt. Är inte det tydligt hur lite han egentligen bryr sig ???

Han får mig känna mig värdelös med hans frånvarande. Det spelar ingen roll att jag inte kommer kontakta han, eller svara om han plötsligt ringer eller smsar.
Han får mig att känna mig som skit,värdelös,sämst,ful,obetydlig,dum osv osv

@Wind
Det är helt normal reaktion och så smärtsamt ändå.
Det gör ont i mitt hjärta när jag läser hur du mår.
Det är också en del av verkligheten att han inte har förmågan att visa kärlek i det skicket han är nu, en smärtsam sanning.
Samtidigt skriver du att du också ser hur stark du är som satt en gräns, vilket du verkligen är. För du tar hand om dig själv först.
Det är ett otroligt stort steg du har tagit och det är det svåraste när man är medberoende. Det är som att dra en gräns för sitt eget beroende, jättestark krafter.
Det tar tid men det går verkligen att må bra igen även om man tvivlar.
Stor kram på dig!

@Snödroppen

Jag var dum o drack igår 🥺😪
Mitt i det ringde jag honom o han svarade inte men gav mig iväg o letade upp honom på en krog. Jävligt onödigt av mig men känslorna tog över i berusning.
Han sa han visste jag skulle komma dit o han väntade in det. Han såg inte pigg ut, hade ramlat och skadat sig. Druckit sig full sedan torsdag, han sa att eftersom jag var sur i telen i torsdagen, och nämnde att han skulle säkert ut o dricka så gjorde han det och torsdag blev även fredag o lörd o igår sönd 🙄
Jag tyckte inte det var ok att lägga det på mig. Han har ett val o han valde det sämsta tänkbara när jag faktiskt hade sagt att kom hem till mig istället för o dricka.
Jag ångrar jag tog kontakt men har gjort nåt bra av det idag.
Har nu sagt att jag kan inte vara tillsammans alls med han.jag vill leva själv och om det känns ok framöver så kan vi vara nära vänner. Han är jätte ledsen men jag behöver tänka på min sorg och process. Jag kan inte kontrollera hans drickande och ta hand om honom längre

Kram 🌹

@Wind
Du letade efter något du som längtade efter och blev påmind om hur det egentligen är? Kanske?
Eller nåt annat. Inte så konstigt, du går igenom en process som är ganska tuff och landar på fötterna igen och förstår att du inte vill tillbaka.
Ta hand om dig!

@Snödroppen
Ja kanske det. Nåt bevis på att älskar han mig eller.
Jag vet iallafall att det inte går att ha en sund relation ihop med denne man, kanske framöver vi kan ses som mitt andra ex o jag kan, som vänner.
Känns på nåt sätt bra i all sorg, att vi inte är osams och att alla korten är lagt på borden.
Jag sa faktiskt sånt jag nämt här tidigare...
Jag ska leva själv, jag har en beroende del i mig som tyvärr tar över i relationer, då jag påverkas hårt tex när den andra har alkohol o drog problem. Jag vill ta hand om den då och det är inte rättvist mot mig själv.
Kram 🌹

Jag misstänker att jag bär skuld för att jag inte mått bra med han. Att jag borde ha vetat bättre och att han inte är mån att göra skillnad. Som att här vet du wind vad du får och eftersom du blivit utsatt av han visste du någonstans hur det skulle bli så klandra inte honom. Han är som han är och du bär ansvaret för ditt mående. Du kunde ha gått tidigare. Han är alkoholist och elak så det är ditt fel pga att du stannat o gett han chanser under 1 års tid.

Han var inte förändringsbar.
Det kan jämföras att

Om du vet att det kommer göra ont att sjuta dig i foten så varför göra det igen.
Tror du det ska kännas mindre ont 2 gången? Eller att vapnet har ändrat kulorna till luft? Nej du vet att det gör ont.

@Wind
Känner igen mig I hur du resonerar, så tänker jag om mig själv också.
Men det är lättare att se klarare när det gäller andra och skulden spelar inte så stor roll men till syvende och sist så har vi ansvar för våra egna liv. Vi kan inte skylla det på nån annan men vi kan prova förstå, lära och sen göra det bästa för att göra klokare val framåt eller hur.
Alla har rätt att utvecklas.

@Wind Det är stort att du ser att du är värd mer ❤️ det är det jag läser mellan raderna i din text. Det är så lätt att fastna i den andra personen speciellt om det finns missbruk. Det blir som en magnet och all energi kan gå till att tänka och fundera på honom/henne.
Jag har gjort det så många gånger i mitt liv och har drag av det fortfarande även om jag idag är mer medveten och stoppar det snabbare. Senast igår, han har ett problem som vi pratat om. Jag gick iväg och fortsatte leta info om det medans han SPELADE SPEL på telefonen 😂 Slutade genast med mitt sökande för mer info när jag upptäckte det, detta är upp till honom att lösa. Minns inte vad jag gjorde sen men det var något som jag tycker om att göra och mår bra av. Du har en spännande tid framför dig tänker jag. Vem är du? Vad tycker du om? Vad tycker du inte om? Gör saker som du mår bra av eller minns att du njutit av att göra nån gång. Det kan vara så enkelt som att ta ett härligt bad. Lyssna på favoritmusiken. Smörja in dig med nån god lotion. Ta hand om dig ☺️ Varm kram 🤗

Är på jobbet
Är så jobbigt i stunder...
Kommer kanske åka hem om jag inte orkar med..

Tänker på hur sjuk han är. Tycker synd om han, borde tycka synd om mig
Har ont i magen och vill bara ligga hemma o gråta. Har förvanat en chef här redan om att läget är inte bra.
Jag känner mig så trött, utmattad och ont överallt och väldigt sårbar.

@Wind Det låter som du har det övermäktigt tungt just nu. Tänker också att det finns inga borden. Just nu är dina tankar där hos honom och du är ledsen. Kanske är det snällaste du kan göra mot dig själv att åka hem och gråta. Kanske kan du sen göra nåt för dig. Nåt litet som du tycker om ❤️ Varm kram

@Wind när jag läser det du skriver så berättar du precis på pricken hur jag känner och upplever det. Jag har ganska nyligen lämnat mitt förhållande efter 14 år. Jag har varit tillsammans med en alkoholist. Allt det du skriver om din särbo/ex och hans ursäkter är precis så som mitt ex höll på och håller på. Jag har fortfarande svårt att klippa helt. Du beskriver på orden mina känslor. Jag vet vilken jobbig känslomässig berg- och dalbana det är. Men det blir bättre jag lovar. Va stark. Vi är många här som vet vad du går igenom. Du är värd ett liv med kärlek och respekt.
Ta hand om dig🙏🙏❤

@Liljekonvaljen80
Hemskt att även du blivit drabbad.
Inte lätt att älska en alkoholist 🥺
Ja det måste vara oerhört svårt då det gått så många år, svårt att släppa nåt man hållt hoppet uppe o lagt ner så mycket av sig själv i.
🌹

Jag har börjat med små medel tänka mer på mig. Vad behöver jag osv

Det jag behöver förstå är att se om jag fortfarande påverkas negativt av honom trots vi är varandras ex och vänner. Och vad jag märker så gör jag det. Det här med att han helt plötsligt inte hör av sig på 2 dagar när han själv säger att han vill ses o höras. Han vet att jag blir ledsen av att han gör så och ändå så gör han så.
Jag funderar om det är för han skiter i om jag blir ledsen och hur sjysst är det då ? När vi var ihop så gjorde han så. Men de är väl inte ok ändå ? Gör en vän så?
Kommer alltid dåliga ursäkter till varför han inte hört av sig med !! Som att......
Jag var trött, jag mådde inte bra...osv

Så hur påverkar det här mig? Hur mår jag? Hur många timmars oro, hur sover jag mm.

Jag mår inte alls bra av det. Jag oroar mig, jag tycker det tar energi, jag känner mig inte omtyckt, jag känner mig inte som nåt att respektera.