kan konstatera att mitt drickande har ställt till ett h-e för under en längre tid och att det ballade ur helt nu under maj. Efter att ha varit instängd i mitt sovrum i fem dygn pga Ågren efter att återigen blivit för full i fel sammanhang (fest på jobbet) och haft en fruktansvärd abstinens under tre dagar är det nu fredag morgon. Står nu inför en helg som normalt innebär en rejäl AW eller oftast två-tre fl vin på fred kväll, däckning i soffan med måttligt nöjd särbo och grinig dotter. Har sedan svårt att ta mig upp på lö morgon, dottern får tjata. Vi åker till hennes ridning. Jag kör........! Handlar mat och ett sexpack 3,5 och två 2,8. Stjälper sedan i mig all denna öl under lördagen. Detta har varit en minskning efter att särbon hotat att göra slut om jag dricker vin både fredag och lördag. Ibland lyckas jag dock få med honom ut på krog på lö så att jag kan få något mera än folköl. Har då tagit ett par GT o tre glas vin. Söndagen har jag fått nöja mig 2,8. Trist. Har dock orkat släpa mig ut på promenad e.d. Planering av veckan på sö kväll eller rättare sagt planering av drickandet. De kvällar sambon inte skulle komma har jag kunnat unna mig ett sexpack 3,5. Under en tid funkade vardagarna omtag tog antabus på må morgon. Tränade må kväll o on kväll. På to kunde jag gå med på AW eller delta i fester på jobbet för då hade antabusen slutat funka. Fre-sö enligt ovan

Men i början av maj blev det lite trist. Bestämde mig för att hoppa över antabusen och dricka ett sexpack 3,5 på kvällarna e-som särbon var upptagen. På jobbet skulle det bli fest redan tidigare under veckan och då kunde det ju iinte funka med antabus. Resultatet framgår av inledningen ovan.

Nu är det fredag morgon. Har sovit i 10'timmar efter att under tre dygn sovit sammanlagt tre. Är spänd i ansiktet men ok. Nu börjar min måttliga liv. Har efter de helvetiska fem dygnen i sovrummet med ett oupphörligt drickande, total nersupning, haft abstinens i tre dygn. Har under dessa tre dygn skaffat mig konto på detta forum och gjort små korta inpass på andras, bla HelenaN, som också är ny. Tack för ditt stöd! Framför allt har jag ägnat all min vakna tid åt att läsa vad andra skrivit. Fantastiskt trösterikt att det finns flera somjag! Vad jag har skrattat! Stigsdotter, alkoholistjavisst, kvaddad och alla er andra!!!! Tack! Tack! Tack! Jag hade inte klarat de senaste tre dygnen utan er! Under dessa tre dygn har jag varit orolig för hur jag ska kunna klara en framtid som måttlig. Tänk vilka problem många har att i sociala sammanhang förklara att man inte dricker! Efter att summerat mitt förhållande till alkohol som pågått sedan tidiga tonår kan jag konstatera att alternativet är att avstå helt, vilket jag haft oerhört svårt att acceptera. Har känt att ett liv utan alkohol inte är värt att leva.

Ska nu gå upp och gå till jobbet. Tanken är en måttlig AW med högst tre glas vin eller tre öl och sedan hem utan fortsätta dricka hemma. Om det inte blir någon AW kan jag köpa hem ett sexpack 3,5 som inte får leda till påfyllning i kvarterets närbutiker, där det känns pinsamt efter ett antal sena inköp på kvällarna......
Nu jävlar ska det bli ordning på tillvaron

maxfyra

Efter att ha läst din tråd känner jag hopp och beslutsamhet om ett måttligt intag framöver. Jag har erkänt ett antal gånger, för mig själv, att jag har problem med alkoholen. Men aldrig riktigt åt någon annan och dessa erkännanden har så småningom suddats ut ända tills jag hamnat i samma situation igen, med ångesten och minnesluckorna. Jag har alltid klarat mig precis på gränsen till att det blivit allvarliga konsekvenser, till att jag sårat dom jag älskar mest. Men jag vet att det bara har varit slumpen som "räddat" situationen, inga egna val.

Min omgivning ser mig inte som en alkoholist, men det är bara jag som har hela bilden. Inte ens min sambo sedan 10 år vet allt. Men jag vet och det är ingen överdrift. Jag kan inte kontrollera alkoholen. Den här gången ska jag inte "glömma" bort problemet. Det är därför jag skriver här.

Jag har funderat och jag tror att jag är kapabel att sätta en gräns, och hålla den. Om jag återigen skulle misslyckas, då finns det bara ett alternativ kvar och det är att sluta helt. Men från och med idag så är det max fyra per tillfälle som gäller (fyra öl, eller fyra glas vin, eller fyra 4:or). Alldeles tillräckligt för en trevlig middag, en bastukväll eller vilken situation som helst.

Alkoholfria alternativ ska alltid finnas tillhands.

Jag ber om ursäkt att jag trampar in på din tråd, men jag vill bara tacka dig. Du ger mig hopp.

Nu är det ett år sedan jag gick med i forumet och jag kan konstatera att maj är en TUNG månad....! Mycket fester och AW men jag ska fixa det. Tar för säkerhets skull antabud på måndagar. Häng i alla hjältar, vi ska klara det här !!!!